vineri, 24 mai 2013

N-or fi frumosi ca ai altora

...dar sunt ai mei si-s mandra de ei.

 
 
A plouat bine de tot, in gradina e noroi, ceea ce ma bucura. Am fost feriti de grindina si-mi pare tare rau de cei care au gradinile lovite de ea ( Daca aveti nevoie de rasaduri noi, va daruiesc cu drag! Mai am rosii - mai multe soiuri, ardei grasi si iuti, vinete. Dati-mi un mail scurt si rezolvam. Inca nu e foarte tarziu pentru plantat).
In gradina, plantutele mele nu se mai vad de buruieni, ploaia asta le-a dat noua vieti . Le voi rezolva in curand.
Aseara, inainte sa intru in casa, am mai facut un tur de curte, m-am jucat un pic cu matoancele din dotare, cu cainii si puii, mi-am admirat trandafirii, lamaita este pe trecute, dar inca miroase atat de frumos, seara in special. Am mai aruncat un ochi la tarhon, rosii si mangoldul din curte pe care il astept sa infloreasca si sa faca seminte.
In timp ce eu ma plimbam, admiram, ma bucuram de aerul curat si racoarea serii, am simtit ca sunt urmarita...

Am ras de ei, i-am mangaiat pe rand si am mers mai departe la plimbare, insotita de turma. Numai ca intre timp se racorise bine afara, in timp ce se facea din ce in ce mai intuneric.

Le-am dat ultimele indicatii pretioase cainilor si pisicilor, sa fie cuminti, sa se duca la culcare, sa nu faca dracii si sa nu se bata peste noapte!
Am intrat in casa si din prag am mai aruncat o scurta privire afara.


Azi dimineata am avut parte de trei surprize cu ochi, mici si piuitoare !
M-am dus hotarata sa arunc ultimele cinci oua de la cele doua closti pe care le mai am. Eram sigura ca nu mai iese nici un pui, nu se auzea nimic din ele. Cand colo brahmuta avea un pui, iar pitica doi! ( Brandusaaaa, a scos si piticaaa!). Au iesit cu aproape o saptamana mai tarziu, dar sunt ok. Cei doi pui de la pitica sunt superbi.
Abia astept sa ajung acasa sa-i smotocesc un pic pe toti unsprezece cati sunt in total.


10 comentarii:

  1. Sa faci poze piticilor :)
    Vad ca ai si bodyguarzi. Pai cum sa nu fie multumiti, ba o mangaiere, ba o harjoneala, ba o mancarica...
    Si referitor la trandafiri, nu ai dreptate. Sunt frumosi ca o zi de vara petrecuta la mare, sub o umbrela, cu un cocktail langa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le fac poze la pitici, sunt chiar deosebiti.
      Cu trandafirii...ma simt vinovata ca nu i-am ingrijit asa cum trebuie ( mai bine zis... deloc!), se vede de altfel. Dar ei ma iarta si infloresc.

      Ștergere
  2. Cat ma bucur ca au iesit piticii:) Trandafirii sunt frumosi si o sa se faca si mai frumosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au iesit, mai puturosi un pic, dar merita. Sunt super frumosi!
      Mersi inca o data!
      Si( iti mai zic o data) fa-ti inventarul la plantute, vezi ce-ti lipseste, ne vedem luni si-ti dau tot ce-ti doreste inimoara. Le inlocuiesti si gata, trecem peste necaz.

      Ștergere
  3. O sa vina si timpul trandafirilor :) Anul asta ati avut altele mai importante si sunteti de invidiat pentru ce ati realizat. Weekend frumos, Iuliana !

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. cu aia mari se bat pe mancare ( pe a pisicilor), la aia mici inghit in sec :)

      Ștergere
  5. si la noi a fost piatra mare, celor care aveau cultura in camp le-a distrus aproape tot,noi avem gradinita intre acareturile casei si nu avem nici macar un fir rupt.din contra,le merge tare bine la castraveti,deja au toti flori si-s de juma de metru.ardeii la fel au inflorit frumos,vinetele isi iau si ele avant.fasolica si mazarea sunt mai firave,dar pe ele le-am pus tarziu de tot,in spatiile de unde scosesem din ceapa

    RăspundețiȘtergere