luni, 20 mai 2013

Revenire ( din toate punctele de vedere)

Bine v-am regasit, dragilor, dupa aproape o saptamana de pauza de blog.
Pauza, din pacate, nu a fost pauza de odihna, ci pauza de rezolvat treburi urate si urgente, a fost o pauza cu multe ingrijorari si plansete.
Personajul principal a fost Mairon, iar evenimentul neplacut se numeste Parvoviroza.
Tratat initial gresit pentru jigodie, a fost la doi pasi sa ne paraseasca. Din catelul super activ, fericit, jucaus, enervant, ajunsese o leguma care tragea sa moara. Am avut cu totii noroc ca am gasit un medic veterinar extrem de bun si dedicat si-n doua zile l-a pus pe picioare.
De sambata Mairon a reinceput sa manance, inca nu-i dau atat cat ar vrea, iar de ieri a inceput sa latre, sa maraie pisicile obraznice care vor sa-i fure mancarea, a reinceput sa se plimbe prin curte ( din ce in ce mai mult), a reinceput sa se bucure, sa dea din coada a recunoastere si bucurie.
Asteptam cu drag si dor sa reincepem noi sa ne cautam incaltamintea prin curte si sa nu mai gasesc oua in cuibare.
Cam asta a fost pe scurt evenimentul care ne-a dat pe toti peste cap.
Alte noutati ar fi cinci pui mici si frumosi de gaina : doi negri, unul roscat cu dungi negre, unul gri cu negru si unul galben.
Din pacate, una din cele doua closti a calcat pe oua, omorand astfel cinci pui. Pe al saselea, cel gri cu negru, l-am salvat, acum e cel mai mare dintre cei cinci si este foarte curios( iese un pic de sub mamica lui, se uita afara, apoi fuge inapoi sub ea). Repeta acest lucru mereu, pare ca il distreaza.
Le-am facut un loc al lor, Lucian inca lucreaza la asta acum, o mica curticica sigura pentru ei, sa fie feriti de pisici, caini, ulii si alte pericole.
Asteptam in continuare restul de closti, sa vedem daca ne fac si ele macar o bucurie, macar un puiut.
Doua dintre rate s-au hotarat, au de acum o saptamana deja, sa fie si ele closti. Le-am pus oute sub ele si asteptam. Sunt asa haioase pentru ca si-au facut un cuibar, din paie si fulgi, care aproape le acopera. Un fel de igloo. Mai avem de asteptat o luna pana vor iesi bobocii.
In solar am descoperit joi seara o gogonica. De joi si pana aseara Marmande-ul s-a umplut de gogonici. E primul soi, cel mai harnic si se pare foarte productiv, care a facut rod.
Lucian a plantat 300 de fire de vinete ( negre si albe) si 100 de ardei ( gras si capia ). Mai urmeaza 200 de fire de ardei si jumatate de solar este plin. A intins si pus in functiune instalatia de irigare pentru ele.
A pus sarme, multe sarme, pentru rosii, ca sa le lege. Au crescut foarte mult si trebuiesc legate urgent.
De lucru avem foarte mult, dar din cauza caldurii nu se mai poate sta in solar dacat pana in 11.00 maxim ( Lucian, ca eu de la 09.00 nu mai pot sta acolo, imi vine rau) si apoi dupa ora 17.00.
Trebuie sa ne schimbam orarul de lucru in functie de vreme.
In rest totul merge catre bine, incercam sa ne revenim dupa socul cu Mairon, incercam sa reincepem sa ne concentram la ce trebuie facut.
Maine sau poimaine asteptam o prima inspectie a celor care ne vor certifica.
Sa speram numai la bine!

20 de comentarii:

  1. sanatate catelului, bine c-a trecut, uh! (mi-ai lipsit)

    RăspundețiȘtergere
  2. multa sanatate cutului,ma bucur ca e bine,a fost norocos .Multa sanatate si spor la munca si voua,si racoare cat mai multa,ca deja ne-au coplesit caldurile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim.
      a fost norocos, dar si foarte rezistent. are viata in el si a luptat mult.

      Ștergere
  3. Multa sanatate catelului si bafta multa la inspectie
    Intr-adevar, dintre toate soiurile plantate, marmande a fost primul si in cazul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa fie :)!
      sa stii ca-s incantata de marmande. e prima data cand am pus soiul asta si-mi place pana acum.
      sa vedem ce fel de rosii face si cate.

      Ștergere
  4. get well soon, mairon! se pare ca e o luptatoare, ca am inteles ca e fetita, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ca a scapat :), si noi am patit asa cu fostul catel si apoi saracul toata viata (15 ani) a avut probleme cu stomacul, sa aveti grija multa de el. Batfa la inspectie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravos! zile frumoase sa aveti impreuna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine-ai revenit.
    Îmbucurătoare veşti.
    Baftă la inspecţie!
    O săptămână frumoasă şi spornică! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne ajuta in continuare!bine ca a scapat!Mie mi-a disparut o pisica...sper sa o gasim!Sa ai o saptamana plina de calm si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar ce bine! suntem asa fericiti si usurati cum nu-ti poti inchipui.
      cu matoancele...parca e "sezon", asa? o sa vina ea acasa.

      Ștergere
  9. Bine ca e bine,dar ce ma mira e cum de l-ai scăpat nevaccinat?!?! Bine ca a trecut si își va reveni!!! O doamne stiu prin ce ai trecut!!! Pupici la pisici,Mirela!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drept sa-ti spun nici nu am auzit pana acum de boala asta. Habar nu aveam.
      Auzisem ceva-ceva de jigodie, dar impresia mea era ca o fac numai cainii de pe strada, care-s neingrijiti, nemancati etc. Dar de parvoviroza nu am auzit.
      Pana sa ne mutam aici am avut numai pisici, din fericire sanatoase.
      Acum ne-am invatat lectia. Dupa ce se intremeaza si ne da voie doctorul, ii facem toate vaccinurile, nici nu mai incape discutie.

      Ștergere
  10. De acum indiferent ce catel aduci in curte va trebui vaccinat ....obligatoriu....e o boala virala ....nu poți altfel sa controlezi lucrurile....virusul persista acum in curte....poate ar fi bine sa vaccinezi si restul trupei chiar daca sunt bătrâni...întreabă dr.vet....eu asa as face...spor la gradinarit...pupici...mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mi-a spus doctorul catrebuie vaccinat orice catel nou.Si ar trebui sa si dezinfectam locurile unde el a bolit ( paturile pe care a stat le-am ars). Cei batrani a zis ca trebuie vaccinati numai de jigodie ( nu stiu daca sunt, i-am mostenit de la fostii proprietari), a spus ca daca n-au facut acum parvoviroza, impreuna cu Mairon, inseamna ca au facut mai demult si sunt imunizati.

      Ștergere