miercuri, 23 octombrie 2013

Intrebari retorice si cretine. Nu-i nevoie sa cititi sau sa comentati.

Deci nu mai pot sa tac sau sa ma prefac ca totu`-i roz si-i cald si-i bine. Pentru ca nu e asa.
Am niste intrebari care ma chinuie de ceva timp...
Evident, sunt retorice intrebarile mele, nici nu astept vreun raspuns de la cine trebuie sa-l dea. Un raspuns CINSTIT. Si-apoi cine sunt eu? O gaza, o furnica, ceva insignifiant, asa?
Nu-i chiar asa!
In zilele in care avem norocul sa le traim, in tara in care avem norocul sa o locuim, se intampla niste lucruri de la un timp.
" Capetele luminate" care ne conduc vor sa ne bage pe gat "binele", iar noi, astia mici si prosti, nu suntem de acord.
Ba mai mult, astia mici si prosti s-au revoltat, ies in strada, tipa, vorbesc, se fac vazuti si auziti.
Rezultatele le stim cu totii. S-a ajuns la bataie si la incercarea de a se interzice orice fel de manifestare, ceea ce e incredibil!!!
Sper ca v-ati prins ca majoritatea presei e la fel de corupta ca si politicienii care detin aceste trusturi de presa. Dovada minciunile pe care le spun despre cei din strada, ca-s 200 de persoane, cand sunt 2000 etc.
Si nu ma refer la cei de stanga sau de dreapta. Eu ii dau dracu` pe toti, ca toti sunt o apa si-un pamant!
Si mai sper ca ati gasit sursele adevarate, cei care arata ceea ce se intampla in tara cu adevarat.
Nu am ascuns si nici nu voi ascunde vreodata ca mutarea la tara am facut-o pentru a incerca sa ies din sistemul asta idiot.
Pentru ca eu acest sistem nu-l ( mai ) inteleg :



- De ce statul, pe care noi cu totii il platim, a devenit stapanul nostru? De ce ne ia banii si nu da nimic in schimb? Cine le da lor dreptul universal sa ne ia banii si sa-i foloseasca in scopuri proprii?
- De ce parintii mei, care au nevoie de cate o operatie pe cap de parinte, si care-s pensionari si care au platit toata viata taxe si impozite, au ajuns acum in situatia ca sa plateasca TOT? De la vata si ata pana la medicamente.
- De ce eu care am platit timp de atatia ani taxe si impozite, cand am avut nevoie sa-mi operez copilul a trebuit sa ma duc la privat, pentru ca la spitalul de stat nu se putea?
- Unde sunt banii cu care personalul medical ar trebui platit astfel incat ei sa-si faca treaba asa cum trebuie?
- De ce s-a ajuns ca la scoala sa li se dea copiilor aceeasi tema de 3 ( trei!) ori la rand?
- De ce s-a ajuns ca in scoli sa nu se mai predea materia, ci sa li se aduca la cunostinta?
- Care este logica in a-i da unui elev sa scrie o tema, aceeasi tema, de 5 ( cinci!) ori?
- Unde sunt banii cu care personalul din invatamant ar trebui platit astfel incat ei sa-si faca treaba asa cum trebuie?
- De ce sunt taxele atat de mari? De ce un patron plateste inca o data la stat suma cu care plateste angajatul prin salariul lunar? De ce un angajat are de platit taxe atat de mari la stat?

-  De ce platesc impozit pe masina? Dar pe casa? De ce? Care e rostul? Mi-a dat statul bani sa-mi iau casa si masina? Nu! Statul la fiecare vanzare-cumparare isi ia taxa de la fiecare fara sa ofere nimic in schimb.
- De ce munca este impozitata?
- De ce eu care muncesc ii platesc, prin taxele si impozitele mele, pe puscariasi ca sa le fie bine, sa aiba mancare si caldura gratis?
- Unde mama dracului e o logica in tot ce se intampla in tara asta???

- De ce ei, astia care ne conduc, au impresia noi suntem asa mici si insignifianti? De unde au sentimentul ca ei sunt atotputernici? De ce au impresia ca noi trebuie sa muncim pentru ei si nu ei pentru noi ( ca noi ii platim pe ei)?
- De ce fac numai lucruri rele, de ce calca pe noi ca pe niste carpe? Toate astea cu zambetul pe buze...

Mnoa... dragi cretini care ati ajuns in fruntea tarii...credeti ca noi nu putem face nimic? Ca EU nu pot face nimic?
Iaca pot ! Declar cu zambetul pe buze si c-o fluturare superrrrrba de gene c-am intrat in greva fiscala!
Si am curajul sa o declar public. Si mai stiu ca nu-s singura, suntem din ce in ce mai multi.
Nu-mi mai platesc impozitul la casa pana nu o sa am strada asfaltata. Nu-mi mai platesc impozitul la masini pana nu o sa am strazi pe care sa merg si nu sa topai ca descreierata in masina din cauza gropilor. Si-as putea continua, dar deja ma dor degetele.
Si ma mai gandesc si la altele...
Mi se falfaie de voi, dragi guvernanti de stanga, dreapta, nord si sud, exact din momentul asta, exact asa cum si voua vi se falfaie de noi!

 Problema voastra e ca noua o sa ni se falfaie de voi mult mai mult decat voua de noi.

Si-n alta ordine de idei : azi e miercuri, lista de preturi e actualizata, deci va asteptam comenzile azi si maine pentru ca sambata livram!
Hai c-avem treaba!

26 de comentarii:

  1. Asadar toata lumea e in revolta si greva. Inclusiv eu. Din varii motive. O fi ceva in aer... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, of, of..... cata dreptate ai! Nu esti singura dar hai sa le luam intr-un fel sa le explicam sau sa provocam alte intrebari:
    Ziaristi corupti? Se stie asta la orice nivel. Vin cu exemple concrete. Un mahar local avea probleme cu imaginea, un grup de ziaristi se ratoiau cu intrebarile incomode fiind servantii altui partid. Si atunci ce a facut maharul? A cumparat publicatia cu tot cu ziaristi si a stins incrancenarea. Apoi nenorocirea din presa are dimensiuni apocaliptice. Se duce nenea x jurnalist care la baza are orice dar nu are scoala de jurnalism (ce deontologie domnule?!!... povesti de la o scoala de presa numita BBC), deci se duce nenea ziaristu direct la primaria rurala si hopa la priamar, la cafea, meniu, bani de buzunar la nenea ziaristu, chitanta oficiala la publicatie si gata.... ne vedem la craciun sau la paste cu urari pentru cetateni, cu poza color si repetari de procedura. In caz de necooperare ziaristu are strada nemultumita care-l injura pe primar. Deh, primarul plateste si pana la urmatoarea vizita sau urmatorul trust de presa e ok.
    Asta un domeniu. Greva fiscala? Nu am reusit sa platesc vreo doi ani impozitul la casa si au inceput sa creasca dobanzi la penalitati si tot eu le-am platit. Si cand nu te astepti te executa. Au dreptul sa puna propiri pe veniturile tale indiferent ca-s pensii sau salarii.
    Nu e exclus ca vreun functionar plin de zel sa te puna sa platesti impozitul pe venit pe care ei considera ca il faci prin vanzarea unui kg de rosii si a unui borcan de compot. Ca...deh, legea asa prevede ca orice venit sa fie impozitat. (la noi, nu le ei!)
    Offff ce m-am enervat si eu... Cum sa facem sa scapam de sistem? Nu cred ca se poate si totusi... nici chiar asa de prosti nu suntem! Hai macar sa ne sfatuim unii cu altii sa ii diminuam macar puterea. Eu, care platesc abonament tv si abonament cablu pentru hotii din tvr, eu care platesc impozit la apartament si la o casa batraneasca ramasa de la tata unde si acolo platesc ab. tv ca vine pe factura eon, eu care platesc contributie la biserica si in oras si la sat ca acolo am mormintele parintilor si acea casa.... Dar poate gresesc eu. DA INTERESANT SI DUREROS SUBIECT. De asta m-am si enervat. O zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa puna porpiri si sa faca executari, ii astept.
      Ii astept si cu calculul impozitului la vanzare.
      Nu platesc si gata! Asta e!
      E timpul ca ei sa dea banii inapoi.
      Dupa voi plati tot, cu tot cu penalizari pentru ca e nevoie de bani in sanatate, cercetare, invatamant si multe altele.
      Dar pana atunci raspunsul este simplu : nu mai platesc si gata!

      Ștergere
    2. mihai, ca solutie te-ai gandit la exercitarea dreptului de vot? tu, eu, prietenii nostri pe care reusim sa-i convingem. nemultumiti fiind ca n-avem ce alege, nu votam. sau ne cufundam intr-o carte, intr-o sueta cu amicii, intr-o polemica frumoasa si... uitam de vot. cei cu iq subunitar nu uita ever. sau pensionarii. sau taranii cumparati pe-o galeata de plastic. clasa politica e... cum stim; sa alegem raul cel mai mic - deja ne-am saturat. dar nici sa aleaga altii pentru noi nu-i cea mai buna solutie.

      Ștergere
    3. recunosc ca eu nu am mai votat de f mult timp. a fost modul meu de a protesta.
      poate a fost un mod gresit, dar nu a fost numai modul meu de a prostesta asa, ci si a mai mult de 50% din populatia cu drept de vot din tara.
      iar faptul ca ei au ignorat atatia oameni, pt ca in mod sigur si-au dat seama ce inseamna asta, faptul ca au modificat constitutia dupa cum le pica lor bine, dovedeste... ce?

      Ștergere
    4. Simona, am fost de fiecare data la vot. Multi au zis ca sunt fraier. Am votat, am crezut, am facut loby dar degeaba. Votul meu nu a contat. Probabil a cazut victima la o numaratoare, Stii cum se fraudeaza lejer?
      Daca nu comvine votul tau mai pun baietii o stampila si ti-l anuleaza. Si apoi ... of! Dar nici nu trebuie sa fim fatalisti. Pana una alta trebuie sa gasim solutii energetice, solutii manufacturiere unde se poate si sa ignoram sistemul. Uite, invatam unii de la altii si redescoperim intelepciunea si tehnologia populara.

      Ștergere
  3. Peste tot e la fel, Iuliana. Si mereu mai apare cate o gaselnita prin care ne fura mai multi bani din buzunar ... Mie imi datora statul bani, fiindca lucram cu casele de asigurari si in loc sa echivaleze datoria cu ce trebuia sa platesc eu la fisc, a trebuit sa astept doi ani si jumatate, sa semnez o declaratie ca accept sa primesc cu 10 % mai putin si sa zic multumesc ca i-am luat ( inca imi datoreaza ) ... Varianta era sa ii dau in judecata, sa platesc cheltuielile, sa pierd timpul pe la judecarii si sa astept vreo zece ani sa iasa sentinta. Si nu sunt un caz singular, toti cei din bransa mea au patit la fel. Nici vorba sa plateasca statul dobanda, pentru ca s-a folosit de banii mei, pe care de fapt ii plateau oamenii caselor de asigurare. Daca eu datorez ceva, imi ia casa, daca statul datoreaza, fluieram a paguba ...
    De aia au aparut neofascistii in guvern la noi, lumea e disperata. Si nu-i o solutie ...

    RăspundețiȘtergere
  4. http://romania-azi-srl.blogspot.ro/2010/01/imnul-romanilor.html

    http://romania-azi-srl.blogspot.ro/2010/02/hora-hotilor.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Iuliana, sunt de acord cu tot ce spui. Trebuie gasita, insa, o metoda prin care ei sa constientizeze ca...dar nu, n-o sa constientizeze niciodata nimic. Ne calca pur si simplu in picioare.
    Daca Dani spune ca si in Grecia este tot asa, daca cehii le-au aratat politicienilor purple finger in semn de dispret si revolta, daca noi, cei veniti in UE ulterior suntem sclavii celor trei puteri mari si daca USA pune sef de stat la noi pe cine le trebuie lor, ca-n tarile subdezvoltate unde "se duc ei cu democracy", ce sa mai zicem?
    Sunt destul de trista ca nu ma pot desprinde complet de stirile astea ca un fumator care-si propune zilnic sa se lase de fumat :(
    In rest, numai bine. A sosit coletul si va multumesc frumos. Poti sa dai drumul la livrare prin posta. Succes, dragilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! ei nu or sa constientizeze...sau nu vor.

      Multumim inca o data pentru imbold ( livrarea cu Posta), dar si pentru comanda.

      Ștergere
  6. Si eu mi-am pus intrebarile astea de mai multe ori, n-am gasit raspuns nici in ziua de azi. Am tras insa o concluzie : ne indreptam catre indobitocire , caci asta se doreste ! ''Decalogul lui Chomsky'' ni se potriveste de minune. Sanatate sa avem, ca restul le-om duce noi ... Te pup ! Dana B.




    Decalogul Chomsky

    1. Poporul trebuie sa aiba mereu mintea ocupata cu altceva decat cu problemele lui adevarate
    Pentru aceasta: Sa distragi permanent atentia de la problemele sociale reale, indreptand-o catre subiecte minore, dar cu mare impact emotional.

    2. Poporul trebuie sa perceapa conducatorii drept salvatori ai natiunii
    Pentru aceasta: Inventeaza false amenintari, ori creeaza probleme grave, care ingrijoreaza real si angajeaza opinia publica, iar apoi ofera solutiile.
    Un exemplu: Favorizeaza insecuritatea cetatenilor, apoi guvernarea providentiala salveaza natiunea in temeiul legilor represive cerute de popor, cu pretul limitarii propriilor libertati democratice.

    3. Poporul trebuie permanent pregatit pentru ce e mai rau
    Pentru aceasta: Mecanismele propagandei albe (oficiala, integral asumata de guvern), “gri” (partial asumata) si “negre” (niciodata asumata) trebuie sa promoveze imaginea unui guvern in permanenta preocupat pentru ameliorarea conditiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. In acest fel, cel mai mare rau devine suportabil daca e administrat in portii anuale, conform unui program anuntat.

    4. Poporul trebuie sa creada ca si ceea ce guvernele ii pregatesc spre a trai mai rau este tot pentru binele sau
    Pentru aceasta: Sa obtii acordul de moment al poporului pentru masuri economice dure din viitor. Omul se obisnuieste cu ideea si inghite tot, daca e prevenit si amanat.

    5. Poporul trebuie sa aiba o gandire care sa nu-i permita sesizarea legaturii dintre cauze si efecte
    Pentru aceasta: Sa te adresezi oamenilor ca si cum ar avea cu totii o gandire infantila. In felul acesta, indrepti multimile spre un tip de gandire superficiala, naiva si cu predispozitie la intoxicari informationale.

    6. Poporul trebuie dezobisnuit sa problematizeze realitatea si sa actioneze sub impulsul emotiilor
    Pentru aceasta: Sa faci tot timpul apel la sentimente si la reactii glandulare, nu la ratiune. Sa incurajezi reactiile emotionale, pentru ca sunt cel mai usor de manipulat.

    7. Poporul trebuie obisnuit cu satisfactii ieftine, care sa-i ocupe timpul si sa-l demotiveze in atingerea unor idealuri superioare
    Pentru aceasta: Un sistem de invatamant corupt si nefunctional este instrumentul ideal de a tine cetatenii in ignoranta si a manipula opiniile colective dupa bunul-plac.

    8. Poporul nu trebuie sa aiba acces la mijloace de informare completa, exacta, corecta si obiectiva
    Pentru aceasta: Sa incurajezi financiar acele mijloace de comunicare in masa care indobitocesc publicul si il tin legat de emisiuni si seriale vulgare, ce trag inteligenta in jos.

    9. Poporului trebuie sa-i fie indus spiritul de turma
    Pentru aceasta: Sa stimulezi sentimentul individual de vinovatie, de fatalitate, de neputinta. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turma si sunt usor de controlat.

    10. Poporul nu trebuie sa creada in existenta strategiilor si mijloacelor oficiale de manipulare
    Pentru aceasta: Sa apelezi la toate cuceririle stiintelor pentru a cunoaste punctele slabe din psihologia individului si a multimilor. In acelasi timp, sa discreditezi aceste cunostinte prin mass-media, astfel ca poporul sa nu creada in mijloacele si strategiile statale de manipulare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Va invidiez pe toti cei care mai aveti puterea sa va revoltati. Sunteti mai tineri. Eu m-am resemnat de multa vreme. Nu se poate face nimic si tot ceea ce ne ramane este sa ne cream un microunivers in care sa incercam sa fim cat mai detasati si mai linistiti. Lumea este prost alcatuita si nu o vom putea schimba noi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai am incercat sa fiu mai detasata, dar n-am putut. N-am mai putut cu tot ce se intampla zilele astea.
      Nu putem schimba lumea, dar cateva mici elemente... poate

      Ștergere
    2. Resemnarea nu face bine nimanui. Fiecare trebuie sa actioneze pe masura posibilitatilor. La nivel macro acest lucru se simte.
      Nu ati observat ca guvernantii sunt cam nervosi in ultimul timp?
      Picatura cu picatura...

      Ștergere
  8. tot adevarul in ceea ce scrieti, aceeasi parere si despre comentariile primite- toate au o sustinere de om firesc si de viata normala- langa ea se afla Romania noastra draga.......si noi, si nu vom fi batrani.... niciodata-------Buna Romanie sa avem, fiindca in stare, suntem

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti tin pumnii pentru părintii tai Iuliana.

    Necazul cu neplata darilor este ca sunt unele ocazii in care pentru alte acte ai nevoie de hartie de la circa financiara ca nu ai datorii.

    Ca de exemplu: noi, la cimitir, pentru reconcesionarea locului de veci al familiei a trebuit facuta o succesiune acum, in 2013 după cineva decedat in 1984 și a trebuit luata dovada ca persoana respectiva(?!?!?!) nu are datorii la stat. Daca avea datorii trebuia sa le platim noi mai intai, apoi se putea face succesiunea, apoi puteam face reconcesionarea.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) hai ca am ras in hohote la nici sase dimineata...saraca "persoana", nici acolo nu scapa.
      da, Ilincuta, stiu toate asta, dar mi le asum.

      ( tata a terminat, urmeaza mama, multumim :) ).

      Ștergere
  10. Ai perfectă dreptate în tot ce scrii și simți. Cine naiba nu se simte ofensat de jigodismul pandemic din țara asta? Numai că măsura grevei fiscale e ușor naivă, zic eu fără cea mai mică intenție de a te supăra. Li se rupe lor în paișpe de greva fiscală. Ăștia trebuie luați cu parul, nene, nu cu lugu-lugu! Să iasă milioane în stradă, ca la francezi, să vedem atunci, tot țepos stă Ponta? Cred că i se usucă rahatul pe maț dacă vede amar de lume dornică să-i palpeze pipota prin ombilic!

    RăspundețiȘtergere
  11. of, mai. cu greva fiscala iti dai singura la gioale, crede-ma. din mai multe pdv: o sa platesti mai mult cand vei fi obligata, pe de o parte (caci statul nu te iarta), iar pe de alta parte, daca intram mai multi in greva, o sa aiba aia scuze ca nu finanteaza sistemul.
    suntem in rahat dintr-o perspectiva macro: voi nu vedeti ca ne afecteaza unde ne doare mai tare - la sanatate? nu mai sunt medici competenti (astia de acum nu-s in stare sa puna un diagnostic de gripa fara sa te trimita la analize de sute de lei). daca Doamne fereste te imbolnavesti si ai nevoie de ingrijire specializata, platesti de te usuci, fara sa ai garantia ca vei fi ok.
    de sistemul de invatamant ce sa mai vorbim?
    televiziunile sunt metode de manipulare a maselor.
    votul nu mai conteaza: ca te duci, ca nu te duci, ca votezi si iese procent mare - fix pixu'.
    stiu, gandim toti la fel, vedem ce se intampla, numai ca nu stiu ce s-ar putea FACE. ca ne lamentam, ca incercam sa ne facem viata mai buna fiecare pe patratica lui e ok, dar cand ajungem sa avem NEVOIE de sistem, el nu numai ca nu ne ajuta, ci ne saboteaza. ma ia groaza cand ma gandesc la viitor, la pensie, la batranete, boli si neputinta.
    sistemele actuale trebuie schimbate, dar cu ce? si cu cine?

    RăspundețiȘtergere