vineri, 8 martie 2013

O dimineata obisnuita

Ma trezesc inainte de rasaritul Soarelui, dar pana e cafeaua gata, incepe sa apara. Imi iau cana de cafea, tigarile si ies afara ( de vreo doua nopti e chiar cald, iar dimineata e foarte placut afara).
Sorb din lichidul fierbinte si bun ( sunt lesinata dupa cafea) si astept Soarele sa apara, sa-l salut asa cum trebuie.
Iar el nu intarzie sa apara.





Dupa salutarile reciproce, il las pe Soare sa schimbe amabilitati si cu altii, iar eu ma duc la pasari sa le salut si pe ele.
Harnicute tare, ele sunt deja prin curte cu treburi pasaresti.

Cum fetele ma ignora complet, le las si ma duc prin gradina.
Unde vad niste matoance jucandu-se.

Imi continui plimbarea in solar si ceea ce vad ma bucura.



Ies din solar si ajung intr-o parte a curtii unde visez sa-mi fac o gradinita numai de flori. Ma uit curioasa la toate plantele care si-au itit varfurile si incremenesc de bucurie.
Narcisele mi-au facut un cadou. Exact azi.

Le multumesc frumos, mai zabovesc un minut sau doua langa ele si apoi imi aduc aminte ca e vineri, trebuie sa ma duc la birou. Si plec, dar cu parere de rau.

17 comentarii:

  1. Ce minunat :)
    Se schimba peisajul in solar
    La multi ani! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani si tie, fata draga :).
      Se inverzeste in solar, incet-incet

      Ștergere
  2. La multi ani!
    Fetelor de ziua noastra m- am intalnit cu domnul harlet:-)
    Ce frumos au rasarit ele:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. V-am descoperit de curand si voi urmari constant postarile.La mine in familie tata se ocupa cu legumicultura dar ce vad la voi ii transmit.Eu sunt pasionat de pomi(http://www.youtube.com/user/yosu76).Va astept si pe blogul meu chiar daca este la inceput(http://livadaluigabi.wordpress.com/).Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine ca nu sunt singura ce am acest ritual zi de zi ( exceptand tigarile caci nu fumez si solarul ca nu avem ) ! Astazi am sapat prima bucata de pamant din viata mea si acolo voi face cultura de ierburi aromatice - de abia astept dimineata sa-mi admir opera si sa mai vad ce fac prin gradina !
    Din pacate nu suntem consatene , numai conjudetene suntem , eu stau in zona apropiata de DN1 si deci spre nordul Bucurestiului .....
    E fantastic ce faci in gradina dar si aici pe blog , felicitari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari! Asta e inceputul. De oprit, din cate se pare, nu o sa te mai opresti :))). Incet-incet gradinaritul iti intra in sange.
      Sa vezi ce sentiment o sa ai cand se ivesc niste firicele mici-mici :).
      Bravo, tine-o tot asa.

      Ștergere
  5. Ce încântător ați descris dimineața! O să devin dependent de postările de pe acest blog. Cum simt că am nevoie de ceva frumos, gata, dau o raită pe aici și mă aleg și cu surplus! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, dar nu scriu atat de bine ca dvs :). Iar articolul de ieri si pozele...super frumos a iesit tot.

      Ștergere
    2. Ooo, nici să nu vă gândiți să vă subevaluați. Fiecare are stilul lui, poate - mulțumesc și eu pentru aprecieri - dar sunt sigur că frumosul e la el acasă aici. :) Pe mai multe planuri.

      Ștergere
  6. ce frumooos!incepe viata sa se desfasoare in verde!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum 10 min in curtea mea a venit un arici ; de unde si mai ales pe unde nu stiu caci totul este inchis , am iesit din casa la latratul insistent al Roscaticai si am vazut pe alee un ghem de ace si pe ea chinuindu-se sa il ia in gura .
    Sotul meu a bagat ghemul de ace intr-un dulap nefolosit din spatele casei si vom vedea maine ce facem cu el . Am citit undeva odata ca e bine sa ai arici in curte ca mananca coropisnitele dar eu ce ma fac cu cainii care il vad ca pe o gustare ???? Si daca nu am coropisnite ce ma fac , ma duc sa ii aduc ? ca eu nu stiu daca am sau nu in curte ceva cu ce sa se hraneasca ghemul .

    RăspundețiȘtergere
  8. o padure pe aproape nu ai? ca i-ar fi mai bine asa, zic eu.
    nu cred ca o sa poata fi mancat de caini, e tepos doar :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Solarul pe interior arata foarte bine, felicitari! Nu imi vine sa cred cat este de mare, eu personal nu am vazut pana acum decat unele mult mai mici. Sa va creasca toate mari si frumoase si sa va rasplateasca pentru munca si daruire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu vazusem pana la al nostru unul mai mare. Dupa ce l-am terminat, am vazut unele de doua si chiar trei ori mai mari ca al nostru :). Niste mastodonti.

      Ștergere