joi, 30 august 2012

Oboseala de...joi!

Toata ziua de ieri am crezut ca e joi. Joia ma simt bine, asteptand sa se termine si vinerea de vine, urmand week-end-ul facator de bine pentru nervi si oboseala.
Inclusiv la servici mi-am dat rapoartele de fiecare joi, tot ieri.
Da, am un talent special de a ma face de ras, de a ma pune in situatii jenante. Fiecare are ceva special, asta-i specialitatea mea :). Dar m-am invatat cu asta, n-am de ales, e felul meu de a fi.

De fapt, azi a condus vechiul meu prieten, Renault-ul meu, obosit si batran la fel ca mine, dar ma pot baza pe el la nevoie. Eu n-am prea fost in stare. Eram dezamagita si obosita. Drumul e lung si ma simt singura in masina. Noroc cu baietii de la Rock FM. Imi fac drumurile mai usoare.
Drumul pana la autostrada a fost usor, am plecat mai devreme si am scapat de toate turmele de vaci, oi, capre care urmau sa plece la pascut. Muntii si azi au fost amabili si s-au aratat, parca intelegandu-mi starea, insotindu-ma pana la iesirea pe A1.
 Pe A1 s-a mers bine, numai un sofer cu numar de AG, m-a sicanat un pic ( mi-a bagat niste faruri d-alea super-puternice, care te orbesc si ziua, eu fiind intr-o depasire a unei coloane de tiruri si nu voiam sa merg cu mai mult de 120), dar sunt invatata cu ei. Impresia mea este ca ei cred ca daca au fabrica Dacia in judetul lor, acest lucru le influenteaza hiperconstiintele la toti si devin super soferi. Dupa ce m-a depasit, am vazut ca avea un Benz. Mda, imi zic, imi cer scuze ca merg cu Renault-ul meu batran, obosit si prafuit, pe aceeasi sosea pe care mergi tu cu Benz-ul tau nou, lung, lucios si gri.
Pe drum am admirat cerul, cat era de frumos, albastru curat cu ceva norisori albi, avand diferite forme. In apropiere de Bucuresti cerul nu mai avea culoarea albastra, ci un gri-albastrui, iar aerul e sufocant. Acum imi dau seama de diferenta de temperatura, de calitatea aerului, de poluare in general.
Cand am ajuns pe Valea Cascadelor, o blonda era sa intre in mine, desi eu mergeam pe banda mea, ea a vrut cu tot dinadinsul sa se puna inaintea masinii mele. Am lasat-o, parea grabita si  nu prea "pe creanga ei". La vreo 50 m, era o trecere de pietoni. Cateva batranele traversau. Blonda mi-a confirmat ca era grabita, pentru ca le-a alergat un pic.
De la primul mall de pe Timisoarei pana la Razoare, s-a mers bara la bara. Si am stat si m-am uitat la oamenii de pe strada si la oamenii din masini, i-am observat, am incercat sa-i ghicesc sau sa le citesc pe buze celor care vorbeau singuri ( sau poate la telefon, dar cu hands-free-urile astea nu prea mai ai cum sa-ti dai seama care vorbeste la telefon sau singur, care are probleme sau care nu mai are, pentru ca e deja nebun).
Ce chestie! Eu care nu vedeam, nu auzeam, nu observam nimic, am ajuns sa ma bucure o floare, o pasare, cerul si muntii.
La intersectie la Razoare, alta blonda era sa intre in mine ( cred, totusi, ca azi a fost ceva in aer, pentru ca am verificat daca nu scria ceva aiurea pe masina si m-am uitat in oglinda si nici pe fruntea mea nu era scris : fraiera!).
Aseara de exemplu, cand ma intorceam acasa pe A1, era o blonda cu numar de AG ( o combinatie naucitoare ) care mergea exact pe mijlocul soselei. Adica, linia intrerupta dintre benzi era reperul ei ca sa-si tina masina dreapta pe sosea. Cred ca va imaginati ce claxoane, urlete si urari de bine au fost adresate ei, mamei ei si tot neamului ei, in general.
Mai fetelor, nu am nimic cu blondele, dar prea sunt unele dintre voi care vor cu tot dinadinsul sa confirme toate bancurile care-s pe piata despre voi. Nu vreti voi sa va ganditi un pic, pentru ca sunt sigura ca aveti cu ce, si sa nu le mai dam barbatilor subiecte de barfa pe tema sofatului femeilor, blondelor in special?
Eu sunt optimista, cateodata devin de-a dreptul naiva, si cred ca putem face lucrul asta.
Dar poate e numai oboseala mea de vina, cred totusi ca trebuie sa-mi gasesc ceva de munca mai aproape, dar judetul DB e mort si nici la Pitesti nu am prea vazut ceva serios.
Oi vedea ce va fi, pana atunci sa-l ascultam pe Bruce, care-mi este foarte drag, iar cantecul de mai jos se potriveste cu starea mea de spirit de azi.


7 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. ok:) fiecare le stie pe ale lui, dar la final tot week-endul e cel mai tare, acele zile le asteptam.

      Multumesc de vizita!

      Ștergere
  2. Parerea mea ca toate zilele sunt obositoare in afara de Vineri :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaa sunt de acord cu voi vinerea mi se pare si mie ca este foarte lungaaa si nu se mai termina :))

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu sunt blonda,dar cred ca am capatat ceva experienta in ale sofatului dupa 10 ani de condus,desi recunosc ca cel mai mult am condus acum de cand ne-am mutat la tara,adica de doia ani de zile.pana acum preferam tramvaiul,aveam legatura directa giurgiului-razoare....masina o luam doar cand duceam copiii la doctor si la cumparaturi la sfarsit de saptamana.....intr-adevar sunt soferi si soferi,si pe langa blonde in Bucurestiul nostru iubit avem si blonzi:D)))) numai aici la razoare am fost stearsa de vreo 5 ori,pe ultimul l-am urmarit juma de ora cu masina,facand slalom pana in 13 septembrie ca sa-l opresc pe nesimtit....aveam nervi

    RăspundețiȘtergere