joi, 14 ianuarie 2016

Gradinarit de ianuarie

Iata ca am ajuns la jumatatea lui ianuarie si deja ma simt ca iepuroiul ala din "Alice in tara minunilor". Ala care n-are timp deloc, stiti voi.
E treaba multa si o sa fie si mai multa. In principal ingrijim culturile, plantam rasaduri de salata, spanac, kale, mangold etc si semanam alte culturi de primavara. In paralel, am inceput construirea rasadnitei, am definitivat culturile pentru anul asta, am terminat inventarul semintelor si am inceput sa introduc in magazin gamele de rasaduri  pe care le vom avea disponibile (aici mai am de lucru, dar musai trebuie sa termin saptamana asta cu ele). Curiosii pot arunca un ochi aici.

Asadar, plantele se prezinta cam asa, intre gerul care a trecut si cel care e aproape sa vina.
In solarul mare avem salata care a reinceput sa creasca, dar am avut si pierderi, din pacate.


Asta e, n-avem ce face, natura isi ia tributul. Avem rasad gata de plantat, am mai semanat o tura, asa ca nu stam chiar rau.


Spanacul plantat e stagnat, dar cu soarele din ultimele doua zile a reinceput sa creasca, iar cel de rasad sta foarte bine si ne asteapta sa-l mutam la locul definitiv.


Mustarul Mizuna este de neoprit, gerul nu l-a afectat deloc, spre deosebire de celelalte soiuri. Din fericire si aici stam bine, avem rasad marisor.


Mangoldul a fost afectat de ger, dar incepe sa-si revina. Patrunjelul isi traieste a doua copilarie, nu are probleme cu temperaturile mici.


O alta planta care nu a fost afectata de ger este rucola. Cea mai batrana a fost un pic stagnata, cea mai tanara sta foarte bine.

Kalele si-au incetinit si ele in acea perioada cresterea, dar acum si-au revenit.
Ne indreptam spre iesirea din solarul mare, via solarul mic. Inainte de plecare mai aruncam o privire si zic ca nu stam rau deloc.



In drum spre el trecem pe la gaini (care au inceput sa oua iara. Nu stiu de la ce li se trage,  probabil ca le-a dat peste cap caldura asta, dar nici nu mai conteaza. Ouale alea sunt mai mult decat binevenite) si constatam ca nu mai au boabe, asa ca le servim pe fete ca merita!



Insotiti de chiraiala si certurile lor, intram in al doilea solar care se prezinta cam asa:


Mai avem de plantat vreo trei razoare si-i gata plin. Azi se va intampla treaba asta.

Cam asta e situatia cu plantele. Au fost pierderi, au fost stagnari, dar nu-i atat de rau. Ne asteptam la asta, doar e ianuarie.
Se poate gradinareala in ianuarie? In solar, sigur ca se poate, iar rezultatele sunt destul de bune.

4 comentarii:

  1. Buna seara, minunate plantutele voastre.Munca si efortul vostru au fost rasplatite din plin cu roade pe masura. Totul arata excelent si se vede o mana de om gospodar, foarte organizat. Sa aveti parte de recolte bogate cu mult spor in tot ce faceti si o luna implinita. O seara minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos, ce frumos, ce frumos!

    Eu stau ca pe ace!!!

    Nu ma pot abtine: ce frumos!!!!!!!
    Sa aveti spor, dragilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, asemenea.
      In legatura cu al doilea mesaj, da-mi te rog un mail chior ca sa iti por scrie (nu-l am, nu mai am nici nr de tel).

      Ștergere