joi, 12 noiembrie 2015

La mijloc de noiembrie

Toamna e in toi si pe aici. Copacii incep sa-si lepede frunzisul decorand curtea cu un covor moale si frumos colorat.


Bucuria cainilor cei mici, asa au descoperit noi jocuri: tavalitul, taratul pe burta si alergatul prin frunze. Ii inteleg, si eu o mai iau din cand in cand la fuga prin frunze, uitandu-ma apoi ce frumos cad pe pamant.


Sunt in perioada in care fura tot ce prind si apoi ascund in fel si fel de locuri. Bucuria-i mare cand gasesc la usa incaltaminte noua si nevazuta pana atunci, dar bineinteles ca nu refuza un papuc mai vechi sau orice altceva.
Bucuria lor, necazul nostru cand pornim la cautat prin curte sau gradina dupa ei.
Dar cum ai putea sa te superi? Numai uitandu-te la ochii lor plini de devotament pentru noi, iti trece orice suparare si incepi sa-i mangai, sa-i alinti, sa te joci.



In plus, in momentul in care eu gasesc acel lucru pe care ei l-au ascuns cu sarg si multa munca, sunt foarte mandri de ei si de ceea ce au facut. N-as putea sa-i dezamagesc :).

Gainile si ratele-s tare fericite. Grase toate ca niste purcele, au luat gradina in stapanire si cat e ziua de lunga se plimba si colinda peste tot.
Iar cand obosesc, isi gasesc cate un locusor ferit, tocmai potrivit pentru un pui de somn.


De ouat, nu mai oua defel. Asta e natura, au si ele nevoie de pauza.
Mi-s tare dragi acum cu penajul de iarna pe ele, frumos colorat.


Matoancele-s grase si pufoase cu noua blanita de iarna. Care mai de care mai frumoasa si mai rasfatata, cer atentie, mangaieri si joaca.
Nu prea le mai place iesitul pe afara, dar in zilele astea frumoase si calde, au umplut iar curtea cu joaca si topaielile lor.



Imi place ca au grija una de alta, nu conteaza care a cui este. Cele mari le spala pe cele mici, se joaca impreuna si le incalzesc atunci cand le e frig.


Abia astept sa vina prima zapada si sa vad cum cei mici, catei si matoance, o descopera.
Intai va fi mirare, apoi mici incercari si testari cu labuletele, apoi o joaca absolut dementa prin toata curtea :).

2 comentarii: