duminică, 28 decembrie 2014

Scurt raport pe final de an

 * A nins frumos o zi si-o noapte, dar a fost cald si-n curte era o flescaiala de zile mari. Azi noapte a inghetat si acum avem dambulete-dambulete maiastru impiedicatoare de oameni adormiti ( da, era sa-mi iau vreo doua trante).


 * Prin curte am numai doi caini zapaciti de-a dreptul, care se joaca cum nu s-au mai jucat niciodata. Ailalti doi sunt facuti covrig in magazie, nu mai gusta vremea asta.

 * Peste zi, pasarile fac schimb de locuinte, gainile se muta la rate si ratele la gaini. Nu stiu care e faza, poate asa impiedica ele monotonia, habar n-am. Seara se intoarce fiecare unde ii e locul, deci nu avem discutii. Gainile se pare ca reincep sa oua, am gasit vreo cateva. Stiu ca e ceva temporar, dar sunt mai mult decat binevenite.

 * Pisicile nu mai vor afara, stau numai in casa, mananca, dorm, beau, ies afara repede si la fel de repede intra in casa. Apoi o iau de la capat cu dormitul. Sunt cat un tanc de grase, iar nesimtirea le-a ajuns la cote de neimaginat.

 * In prima zi de Craciun mi-am facut mere umplute cu nuci si dulceata si toata ziua a mirosit in casa a mere si scortisoara. Stiu ca nu-i mare branza, dar aromele astea chiar m-au facut sa simt ca intr-adevar e Craciun.


 * Dupa sarbatori ne apucam de construit rasadnita, am terminat lista cu legumele si soiurile pe care le vom cultiva la anul. Abia astept :).

 * Incetul cu incetul a inceput sa bata vantul, acum il aud din casa. Afara e chiar frig, se pare ca iarna cea adevarata a venit. Asteptam zapada si frigul ei.

 * In casa e cald si bine, focul arde vesel, matoancele dorm cracanate, iar eu pregatesc o noua tura de dulceturi din lapte, dupa care va urma o noua tura de uleiuri aromatizate.

Dupa care jur ca nu mai fac nimic azi, vreau sa-mi iau o carte si sa citesc pana m-or ustura ochii :).

6 comentarii:

  1. Un an bun, cu reusite pe toate planurile.
    Si bafta cupilului! Na gandim la el mereu. Sa intre la ce liceu isi doreste.

    PS: merele acelea.... si focul din soba....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu totii ne gandim mereu la liceul lui, numai el pare ca nu :))
      Multumim frumos, asemenea va dorim si noi!

      Ștergere
  2. Ce frumos arata merele! Mi-ai dat o idee de dulce sanatos si gustos. Multumesc, Iuliana.
    Sa aveti Sarbatori cu liniste si tot ce va doriti! Ma gandeam ieri la voi cand am vazut la TV ca in jud. Dambovita batea vantul tare si ningea puternic. Dar, din postarea ta imi dau seama ca sunteti bine. Doamne ajuta! La Bucuresti a nins azi-noapte si acum ninge in continuare. Dimineata, geamurile aveau stelute de gheata, ceea ce n-am mai avut de cateva ierni. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ninge frumos, linistit si apasat de doua zile si doua nopti si e ca-n povesti pe aici. Profitam de zapada, ne bucuram si ne jucam, iar Lucian da zapada din curte :)). Suntem bine cu totii.
      Daca vrei ca merele sa fie sanatoase pe de-a-ntregul, umple-le cu miere si nuci, mai pune un pic de miere pe deasupra si ies absolut dementiale :)
      Multumim frumos pentru urari, la fel si voua :)

      Ștergere