vineri, 26 decembrie 2014

Review 2014. Multumiri.

Bag seama ca zurliul asta de an vrea neaparat sa se termine asa cum a inceput. Ca un uragan. Da, asta e descrierea perfecta a anului asta pentru noi. Uragan.
Tot anul a fost agitatie, o agitatie continua si a trecut extrem-extrem de repede. Ma uit in urma si nu-mi dau seama cand a trecut.
Un an nebun, caracterizat prin prea multa apa, multe inundatii, multi nori, vreme fara soare, rece, zile intunecate. Iar de aici au pornit foarte multe pierderi de plante, pornind de la pierderea de doua ori a rasadurilor, pana la mana ( cu pierderea tuturor plantelor din gradina), purici, plante mici afectate de frig si nori.

Ianuarie - februarie 2014



Inceputul de an parea unul normal. Plantele mergeau bine, totul era pe drumul bun.

Martie - aprilie 2014


A inceput nebunia cu apa, cu pierderea rasadurilor (unde mai pui ca aveam si comenzi de rasaduri si oamenii le asteptau), cu puricii. Dar asa cum a fost, am scos produse curate si bune.
 

Mai - iunie 2014

Am reusit sa ne onoram toate comenzile de rasaduri si le-am plantat si pe ale noastre, atat in gradina, cat si in solar, fiind in si mai mare intarziere datorita inundarii a unei parti din solar. Perioada asta a fost perioada de varf a puricilor care au facut ca plantele sa-si avorteze primul etaj ( la unele si al doilea ) de inflorire.
In aceasta etapa nu credeam ca vom reusi sa scotem ceva rosii pentru vanzare, iar planurile cu conservele noi erau abandonate.

Iulie - august 2014




Datorita unei tentative de caldura, puricii s-au ascuns in pamant, dar au aparut valurile de mana. In gradina am pierdut in jur de 500 de fire de rosii, iar in solar nu le-am mai tinut numaratoarea. Mana a aparut si-ntr-un colt de solar, din fericire am vazut din timp, am chelit plantele de tot ce inseamna frunza, lasandu-le numai varfurile, le-am pus la radacina zeama de gainat, le-am stropit cu macerate de urzica si am trecut si peste asta destul de sifonati.
Rosii au fost foarte putine, dar am scos la vanzare si am reusit sa fac si ceva conservaraie. Vinetele, desi pline de purici, au fost mai rezistente decat rosiile si au rodit foarte bine. Ardeii si gogosarii au fost plini de afide, iar productia a fost mica.

Septembrie - octombrie 2014



Purici. Asa aratau majoritatea plantelor.









In septembrie ne-am mai bucurat o perioada de rosii, vinetele au rodit pana tarziu, la fel si ardeii, desi au facut fructe mici, afectate de lipsa de calciu si potasiu.
Puricii nu au disparut decat atunci cand a inceput sa fie mai frig, au intrat in pamant. In mod sigur vor reapare la primavara mult mai flamanzi. Am stropit cu macerat de usturoi si ardei iute, acesta omora o parte din adulti, dar nu avea nici un efect asupra oualelor. Am mai citit pe ici-pe colo pe la altii care s-au confruntat cu aceeasi problema si care sustineau sus si tare ca au scapat de ei definitiv cu macerate de genul celui facut de mine. Am ajuns la parerea ca ori aveau o reteta magica, ori minteau cu nerusinare. Sunt sigura ca dispar cu totul atunci cand le pui otravuri.
Noi n-am facut-o si nici nu o vom face, chit ca vom avea la anul iar pierderi mari din cauza lor.
In octombrie am renuntat la magazinul de pe shopmania si am dat drumul la noul nostru magazin online cu domeniu propriu: bucurestenimutatilasat.ro, o realizare foarte mare pentru noi.

Noiembrie - decembrie 2014




Si iata ca am ajuns rapid la final de an.
In noiembrie principalul eveniment a fost ca am participat la primul nostru targ in calitate de expozanti.
Luna noiembrie s-a caracterizat prin lipsa desavarsita a soarelui, iar plantele au fost ( si mai sunt ) extrem de afectate. Sunt mici, debile de-a dreptu`, stagnate in crestere.
Cum verzituri nu aveam, a trebuit sa ma gandesc la ceva ce ar revigora vanzarile. Asa ca in decembrie am scos uleiurile aromatizate si branza marinata, care s-au bucurat si se bucura de succes.

Craciunul ne-a cam prins pe drumuri, intre biroul de la serviciu, pregatit comenzi, livrari, solar, conservaraie. Un sfarsit nebun de an zgubilic de-a dreptul. Si inca nu s-a terminat :).

Ca de obicei, multumim tuturor celor care ne-au sustinut prin comenzi, prin recomandari, prin bloguri, care ne-au fost alaturi asa cum au putut.
Multumim tuturor care ne-au trimis feedback-uri, atat pozitive, cat si negative, datorita lor am putut sa ne imbunatatim modul de lucru, sa ne largim gama de produse, sa mergem mai departe, sa continuam intr-un mod cat mai bun ceea ce facem.

Pentru anul ce vine avem ceva planuri (evident, cine nu are?), dar vom vorbi alta data despre ele.

De la Rascaeti va uram cu drag: Sarbatori fericite si La Multi Ani :)!

14 comentarii:

  1. Sa aveti un nou an mai bun - oricum e minunat ce ati realizat pana acum :). Va tin pumnii si suntem alaturi de voi ! Sarbatori frumoase !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite si sa auzim numai de bine in noul an!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anul foarte ploios e mai rau ca un an secetos. Mai ales ca acum avem tehnologie sa scoatem apa din pamant si sa irigam deci putem trece mai usor peste parjol. Peste prea multa apa..cam greu de trecut pentru ca vine la pachet cu lipsa de soare, de caldura. Cea mai rea "seceta" e aia de prea multa apa. Am aflat-o si eu de la un mos , anul asta. In apicultura ( domeniul meu de activitate) a fost cel mai prost an din ultimii...zeci. Cules slab, familii mereu la limita cu mancarea, infestatie cu paduchi care au explodat in iulie-august. Eu sper intr-o iarna buna, serioasa, rece si plina de zapada. Aveau dreptate cei care spuneau : sa mai dea cate un ger puternic sa mai omoare din carcalaci ! . Mult succes in noul an cu tot ceea ce v-ati pus in gand ! Sarbatori fericite !
    Mihai Duta - de peste padure de la la Teiu-Arges.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit, Mihai de peste padure :)
      ( recunosc, m-ai facut sa ma uit pe harta sa vad daca chiar asa-i :)))
      Te cred cand spui ca anul asta a fost tare prost, cunostem alti apicultori care spun aceleasi lucruri. Si apoi, e si normal, la cate ploaie a fost, unde sa mai iasa albinele? Si din cauza umezelii apar atatea probleme si boli.
      Au mare dreptate batranii, uita-te si la noi, cand e ger mare, dardaim bine, dar nu-i unul racit, cand se mai incalzeste, e epidemie de gripa.
      Si eu sper la o iarna adevarata, cu zapada si geruri, la fel ca tine. Poate o fi pana la urma, la noi acum a inceput sa ninga :).
      Mult succes iti dorim si noi, sarbatori fericite si un An Nou in care sa se implineasca tot ce-ti doresti :)!
      La multi ani!

      Ștergere
  4. Va doresc un An Nou mai bun, cu productie buna , cu plante si legume sanatoase si comenzi pe masura . Sa speram ca vremea si vremurile vor fi mai bune :) Sarbatori frumoase, cu fericire si sanatate, alaturi de cei dragi ! Va imbratisez, Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatori fericite, sanatate si numai bine, Danuta. Un An Nou asa cum ti-l doresti!

      Ștergere
  5. La multi ani si un an mai bun, mai spornic, mai datator de zambet! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost un an... mai bun sau mai rau, asta o stie fiecare. Acum ca a trecut nu ne ramane decat sa speram ca anul care vine ne va aduce mai multe bucurii si realizari. In speranta ca 2015 va fi un an bun pentru toate lumea nu-mi ramane decat sa va urez multa sanatate, bucurii, liniste si armonie in casa si in suflet si recolte bogate. LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani! An Nou numai cu bucurii, sanatate si tot ce va doriti sa se implineasca!

      Ștergere
  7. In 2015 va doresc multa sanatate si succes in afaceri! Nu stiu cat de tare te-am sustinut noi pe tine, dar tu sa stii ca ai fost pentru noi un sprijin indiscutabil. Fotografiile tale sunt un balon de oxigen pentru noi toti. Sunt o dovada ca se poate. Ca trebuie sa avem curaj si sa punem osul la treaba.
    Un An Nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai simplu gest ca-mi tineti blogul in blogroll-ul vostru e un semn de sustinere pe care il apreciez tare mult si care conteaza pentru mine. Cel putin eu asa vad lucrurile.
      La multi ani, Iulia! Un An Nou asa cum ti-l doresti :)

      Ștergere