luni, 1 decembrie 2014

Ganduri calde in zi rece. Prima zapada

Ninge! De dimineata tot ninge si deja s-a asternut zapada peste tot. Bate si un vanticel si tare-mi e ca mai pe seara se va transforma intr-un mic crivat.
De-o fi asa, asa sa fie! E decembrie, e iarna si e timpul pentru zapada, frig, viscol si gheata.
Prin curte e cam pustiu. Pasarile-s bagate in cotete, la adapost, Ursu si Piston stau facuti covrig in magazie, contrastand puternic cu Mairon si Ureche care alearga bezmetici prin curte.

Imi place ca a inceput sa ninga, este bine din mai multe puncte de vedere. Acum nu pot sa sper decat ca la sfarsitul lunii, de Craciun, madama Iarna sa nu faca pe bosumflata si sa nu ne dea zapada pe motiv ca a apucat-o treaba la inceput de luna.

Am facut cateva ture scurte prin curte si, contempland trandafirii, am ajuns la concluzia ca si madamei in cauza ii plac florile. Le-a inghetat frumusetea si le-a prelungit-o, parca dorind sa-i aiba sub privirile ei cat mai mult timp.



E clar ca-s morti, sarmanii trandafiri, dar culorile sunt vii si-ti dau impresia ca si ei mai sunt in viata. In timp ce le faceam pozele, mai ca-mi venea sa ma apropii si sa-i miros.
Dar e decembrie :). Nu-i luna trandafirilor, e luna...



E luna cea mai frumoasa din an, dupa mine! Sarbatorile ne bat la usa, un an nou ne bate la usa si ca la orice inceput, speranta la bine si frumos este puternica.
Dar pana atunci mai avem un pic, azi e ziua noastra, a romanilor, asa ca va doresc ce-mi doresc si mie: sanatate, minte, putere de munca, rabdare, pe cei dragi alaturi, veselie si multa dragoste!
La multi ani, romani!

6 comentarii: