miercuri, 17 decembrie 2014

Asti ani

Uite ca mai e un pic si vom petrece al treilea Craciun in casuta noastra de la tara. Ca de obicei, il vom petrece simplu, fara agitatii, fara chestii complicate si sofisticate, in linistea sparta de glasurile copiilor care vor veni sa ne colinde.

Tot ca de obicei, imi pica in sarcina impodobirea pomului, nu se poate Craciun fara asta. Nu ma plang, caci imi place, ma deconecteaza si-mi aduce aminte de bradutul pe care il impodobeam la tara in copilarie cu globuri vechi de sticla si vata pe post de fulgi de zapada. Mai rau e la strans, atunci nu-mi mai place.

Au trecut ani frumosi, nu pot sa spun ca au fost usori, dar nici grei, ani in care am invatat o multime de lucruri. Despre plante, despre animale, despre firea lucrurilor, despre natura si chiar despre oameni.


In asti ani am facut greseli, dar am invatat din ele, am vazut ca se poate trai si altfel, am vazut ca ne putem lipsi de multe lucruri care altora lipsa lor li s-ar parea ceva de neconceput.
In asti ani am vazut ca soarele rasare printre case, peste solarul nostru si ne bucura pe noi, pe plante, pe animale.

Recent am fost in Bucuresti pe care l-am gasit la fel de murdar, aglomerat, cu aer irespirabil, dar impodobit cu luminitele anuale, luminite care-mi par a fi un fel de pres care acopera gunoiul.
Dar asa cum e el, e orasul meu natal, e orasul in care am trait zeci de ani si mi-i drag. Nu-i duc dorul si nici nu m-as intoarce, dar revederea, dupa ceva timp trecut departe de el, e placuta.
Iar intoarcerea acasa e si mai placuta!
Caci, in asti ani, am vazut pe fereastra dormitorului, cum soarele apune atat de frumos.

Alte noutati nu mai am a spune. Zilele trec repede, cu treburi pe afara si prin solar, cu carat/schimbat de apa la pasari si animale, cu hranit pasari si animale, cu ceva joaca cu pasari si animale.
Serile trec tihnit in cantec de trosnet de lemn, cu leneveala, la un film sau un citit.

Cu pariuri referitor la doza de rasfat a unora :)

Sau de nesimtire a altora :) 



Si-n tropaieli de matoance fericite si capiate care se alearga prin casa ca pe camp.

Deci, vin sarbatorile! Si-i tare bine :)!

6 comentarii:

  1. Sa aveti parte de multi ani frumosi, de forta de munca si succes din plin! Sarbatori cu tihna si odihna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, asemenea si voua :)! Sarbatori frumoase, asa cum vi le doriti!

      Ștergere
  2. La noi, mai greu era la impodobit, ca foloseam mai ales decoratiuni comestibile si trebuia sa ne luptam cu noi insine ca sa le agatam in brad. Stransul era floare la ureche: se facea sustinut si progresiv!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pfuau,caldut si bine ....Dati-le de lucru,poate la impodobit bradul ;) ?

    RăspundețiȘtergere