miercuri, 16 iulie 2014

Zile de vara

Ma chinui de cateva zile bune sa mai fac o postare.
Idei sunt, inspiratie am, timpul parca trece mai molcom un pic, dar nu ajung sa o fac. Ba schimba apa la pasari, ba completeaza-le adapatorile cu graunte, desparte ratoii ca iar se bat, desparte puii ca si pe astia i-a apucat zapaceala, ai grija sa nu calci pe matoance.
Si uite cum vine pranzul si trebuie sa mancam cu totii.


 Dupa pranz mai schimba apa la animale si pasari, ca asa ne dau de treaba ratele care se balacesc in orice ochi de apa. Si apoi ne facem siesta, ca doar ne respectam.





Puii au crescut, imi place ca mananca absolut orice, nu fac fite, au chef de joaca si cand se joaca, chiar se joaca ( zdupane in toata casa si curtea, mai nou au descoperit ca se pot catara si-s tare incantati de asta, se catara pe tot ce prind: gard, barne, lemne, picioarele noastre), iar cand dorm, dorm de poti sa tai lemne pe ei.
Curtea-i plina cu matoance mici si mari, cu puii de gaina, cu boboci si rate, gaini si caini. Si noi printre ei :)


Cainii sunt bine, Mairon capiat ca de obicei, Ursu isi taraie si el batranetile cum poate, iar pe Piston il vad numai cand il strig la masa.



Dupa-amiaza, dupa ce soarele se mai domoleste si incepe a se racori, intram in solar la bibilit plante, semnat viitoare culturi de toamna, mai taiem la buruieni ca ne-au napadit de tot, mai curatam oleaca trandafirii, culegem verdeturi pentru pus la uscat, mai dam o tura prin gradina, sigur gasesti si acolo ceva de facut ( zilele trecute am scos ceapa, oarecum la fix, cam incepuse s-o ia din loc), schimba iar apa la pasari si animale, admira prunii si intreaba-te daca ai de un gem din ei ( cert e ca anul asta au facut ceva) si uite cum se face seara si iti pare ca nu ai facut nimic toata ziua.
Iar mai pe seara, cand e chiar racoare, ies bestiutele in curte la joaca.


Singurul lucru care nu l-au invatat pana acum de la cei mari e cum sa deschida usa de plasa. Li s-a parut mai usor sa rupa plasa. Tineretul din ziua de azi :)

10 comentarii:

  1. Cum adica :ceapa incepuse s-o ia din loc!?!?!ziua???sau noaptea???

    RăspundețiȘtergere
  2. A!!!Pisoiu' asta din plasa-i traznet!!!Astept din clipa-n clipa sa i se zburleasca blana ,sa scoata ghiarele ca paloshele si sa scoata o stuchitura si el, pun pariu ca-i chior de somn!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai... ultima poza e de coma :))
    Iar Mairon e un frumos (de cand am si eu catel nu am in gand decat: oare Iuliana i-a dat vitamine de-a crescut asa mare? Ca cica al meu nu o sa creasca frumos decat daca ii dau vitamine.... Si i le dau, de frica...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu i-am dat vitamine decat in perioada cat a avut parvoviroza si dupa ce a scapat de ea, cred ca mai putin de o sapt ca nu l-am mai putut face sa inghita.
      Dar le gatesc zilnic:). Am grija sa aiba si oase si legume si zeama, sa le fie bine. Si primesc toti trei mese pe zi. Iar intre mese le mai dau si ceva paine goala, de rontaiala.

      Ștergere
    2. Mairon e un model de "asa da" in materie de "crescut catel" :))
      Trei mese pe zi??? Eu abia mananc una...
      Oricum, animalutele voastre sunt minunate, ca tot ce aveti in curte. Si si ele sunt crescute bio :))

      Ștergere
    3. iti dai seama ca daca avea o constitutie de pechinez puteam sa-l indop eu ca pe curcan, ca tot pechinez ramanea :)
      pai trei mese, nu conteaza ca, vorba ta, eu apuc sa mananc abia seara, ei de ce sa sufere? si oricum am chestia asta ca animalele nu trebuie sa sufere, trebuie sa se simta bine, sa fie libere etc.

      Ștergere
  4. Mie-mi place cel mai mult poza cu mâțuca mică dormind cu fața-n sus și cu „antenele” în toate direcțiile, apoi cea cu rațele. :) Și pe Ursu, lăfăindu-se zor nevoie și el pe unde poate. Cățel norocos la bătrânețe, săracul de el. Îmi aduce aminte - deși nu e tocmai cazul - de bancul cu bătrânul american câștigător la loto, la 90 de ani. Care voia să facă bude publice gratuite, de la un capăt la celălalt al Americii, de toți banii, să se c*** toți în norocul lui. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) hai ca abia ma potolisem din ras la un comentariu al Sandei, acum am luat-o de la capat cu mosul tau american :)))

      Ștergere