miercuri, 2 iulie 2014

Vesti. Freza. Recolte

Imi pare ca, in sfarsit, sclifositei asteia de veri i-au cam venit mintile la cap si-si ia treaba in serios. De cateva zile e cald, cerul e senin, iar noi nu putem decat sa ne bucuram. Noi, oamenii, impreuna cu pasarile si animalele din dotare.


Cu totii iesim la soare pentru un timp, apoi, ingrati, cautam umbra cea racoroasa.
 




Prin sat, pe strazi si ulite, au inceput sa apara combine si alte masinarii uriase, semn ca s-a inceput treierisul. Daca graul e gata de treierat, chiar ca e vara, nu-i asa?
 Zilele imi par ca s-au lungit, desi orele de intrat in casa de genul zece jumatate seara, unsprezece fara, ne mai mira din cand in cand. Totusi, peste zi, acum cand e cald, nu mai putem sta in solar.
Si atunci ne distram cu pasarile si animalele din dotare, radem la joaca lor, ne amuza felul cum matoancele se lupta, mananca, se joaca si dorm.

 A! Nu v-am povestit de Freza!
Freza este noul nostru catel de companie. Peste tot se tine dupa noi, atunci cand ne vede, ne iese in intampinare, ne vorbeste pe limba lui, ne arata cum sa ne cautam mancare pe jos, iar cand gaseste cate ceva bun si savuros de gustat, ne cheama cu sunete repezi si ascutite.
Freza este si un pic cam aiurit. Nu e zi sa nu se rataceasca prin curte si atunci tipa cat il tin ranunchii. Imposibil sa nu-l auzim. Asa ca ne ducem si-l cautam, il ajutam sa ne gaseasca vorbindu-i intr-una, astfel incat sa ne poata localiza. Si atunci cand ne vede incepe iarasi galagia, discutii despre ce a patit si cum s-a ratacit si cate probleme mai are si el.

V-am facut curiosi, asa? Bine, hai sa vi-l prezint pe Freza.


O alta abilitate a lui este sa-si rasuceasca amaratul ala de gat la mai mult de 180 de grade, ai impresia ca acusi-acusi si-l va rupe.
Asa-i ca-i frumos Freza? Asa-i ca v-ati dat seama ca nu mai e mancare?
Si apropos de mancare, desi vremea a fost cum a fost, desi au fost probleme, incepem sa ne bucuram si de roade.


Caci, da, vara asta sclifosita se pare ca si-a cam bagat mintile-n cap! :)


5 comentarii:

  1. Iuliana ,draga me'!!De fro 2 saptamani ma tot zbucium [in gand] sa-mi fac ceva la podoaba capilara!!Si azi cand dau clic pe titlu tau,mi se-mplineste gandul. Pentru ca la prima vedere asemanarea este izbitoare cu prima poza de sus -aia cu puica barzuie de pe marginea caditzei[sau ce-i aia??] cea in negru si alb[mai mult alb] si-ti dai sama ca imaginea ma deprima...Daaaarrrr coborand mai jos....BANG!!!-EVRICA,sau cum vrei tu-am in sfarsit idee de freza pe care o vreau...Acu' sa nu te superi!!!dar puicile-s mortale!!![sau puicushorii]...Cat despre vara ,...vara d-asta asa inselatoare am mai avut noi,si cu toate ca credeam ca nu se face nimic, toamna ,...sti vorba-ceea :cine- harnic si munceste are tot ce vrea,...cine "sade si-o domneste " are tot asa....Sa-ti traiasca ratzele si matzele...pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda, tare mult ti-am simtit lipsa :)))))
      Puica aia alb cu negru sta pe roaba sub salcam. Mai am cativa asa, dar unul e cel mai cel, are o coafura...tot asa o pocnitura d-asta in cap numa` ca zici ca a bagat degetele in priza si i s-a umflat brusc si iremediabil podoaba capilara. Am impresia ca nici nu vede, ochii sunt acoperiti complet de chestia aia din cap.
      Acu` ma tot rog de el sa-l trag in poza, dar nu vrea sa stea. Tot il prind eu si vi-l arat.

      (Multumesc mult de incurajari si eu zic ca o sa fie bine. Pup)

      Ștergere
  2. Faină introducerea lui Freză. E mortal galinaceul. Dar mie mi-a plăcut foarte mult și puicuța aceea din prima poză. Pare că tocmai sa-mpiedicat și privește-napoi să vază, n-o mai ajunge-odată prostalăul ăla de cocoș?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) ce imaginatie ai :)))
      Freza s-a facut remarcat prin faptul ca el incearca sa comunice cu noi. Vine la noi, povesteste, piuie, tipa...

      Ștergere
    2. Heheh. Ce vrei, asta mi-a sugerat, mă amuzam de unul singur. :))) Și-am scris așa de repede, să nu-mi pierd ideea, c-am și halit o cratimă la „s-a-mpiedicat”... :D
      Tot Scutaru.

      Ștergere