miercuri, 17 iunie 2015

Inca putin :)





12 comentarii:

  1. Asa, asa, omoara-ne, sa ne ploua apa-n gura! :) Glumesc, da' as munsca un pic din ecranul computerului. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata. Superbe si cred si gustoase, o salata de vis iese din ele.
    Sa aveti o vara minunata cu recolte bogate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata.
      Trebuie sa recunosc ca am gustat cate una, dar erau necoapte inca. Azi, insa, vom degusta prima salata :).
      Multumim, la fel si voua!

      Ștergere
  3. Foarte frumoase!
    Voi cum stati cu florile de la celelalte etaje ale rosiilor? La noi in solar au cazut foarte multe flori, fara sa rodeasca. Ajuta plasa de umbrire? Noi am avut temperaturi cam mari in solar saptamanile trecute si asta cred ca a fost cauza.
    Spor la treaba in continuare si rod pe masura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, avorteaza si rosiile, dar si ardeii, vinetele si castravetii. Acum nu imi dau seama daca din cauza afidelor (asta e problema mea cea mai mare, au distrus cam tot) sau din cauza caldurii. Sau poate ambele.
      Ajuta plasa, cat de cat, mai scade temperatura putin.

      Ștergere
    2. Afide avem si noi la ardei. La fel, am aplicat un dus zdravan. Dupa duş, toti puricii erau pe jos, intr-o balta ce devenise verde din cauza lor. Am asteptat sa se duca apa si am dat repede cu cenusa in capul lor. Mai sunt, saptamana asta le mai aplic un dus. Nu am pelin, doar soc, dar poate ne zici si noua reteta de macerat. Am observat ca unele soiuri de rosii au pierdut florile mai mult decat altele. Nici ardeii nostri nu sunt foarte bucurosi. Anul trecut ama vut mai mult rod de la ei, anul acesta pierd o gramada de flori si ei. Castravetii apar, apoi se ingalbenesc de mici. Dar cum spui si tu, raman destul si pentru noi.
      Va doresc mult succes in lupta cu daunatorii.

      Ștergere
    3. da, si la mine avorteaza rosiile timpurii mai mult. pe de alta parte, etajele unu, in special, doi si trei sunt pline de gogonele. poate ca si asta e o cauza, or fi epuizate.
      le-am pus si lor macerat de gunoi de la pasari direct la radacina,sa le mai ajut. efectul o sa-l vad mai incolo.

      cu reteta nu-i mare scofala. am cautat pe net, da` n-am gasit sa scrie pe undeva, asa ca am adaptat reteta de la cel de urzica.
      am pus intr-o cada mica ( e speciala pt minuni d-astea) un sfert frunze de soc, un sfert pelin si restul apa. le-am uitat la macerat mai mult de o saptamana, desi voiam sa le tin cam cinci zile.
      apoi l-am tras si am folosit proportie 1/10. n-a avut efect, asa ca la a doua stropire am folosit 1/7. si apoi am mers tot pe proportia asta.
      dar miroaseeee, mama-mama! maceratul de gainat de pasare e chanel pe langa asta :)

      Ștergere
    4. Ha, ha, si eu care credeam ca maceratul de urzica conduce detasat la miros.Macerat de gainat de pasare nu am facut. Poate pe viitor. Am folosit pana acum urzica si tataneasa. Multumesc pentru raspunsuri, Iuliana.

      Ștergere
    5. neee, asta e in top pana acum. mi-au dat lacrimile si mi s-a taiat respiratia instantaneu dupa ce am ridicat capacul.

      cu placere. si alta data :)

      Ștergere