joi, 18 iunie 2015

Despre una, despre alta. Ce-am mai facut.

In mare, multa treaba :)). E o perioada aglomerata in care pregatim terenul pentru culturile de toamna, iar culturile de vara isi cer si ele dreptul la atentie.
Asa ca, avem un sentiment de prastie intinsa la maxim :).

Va spuneam eu intr-o postare ca m-am trezit cu inca sase pui, clociti de zapauga prin pod. In sambata din acea saptamana am auzit piuituri in pod si i-am zis lui Lucian ca pe duminica sa ne urcam sa-i dam jos de acolo, in ideea ca in timpul asta mai ies si alti puiuti.
Duminica am plecat de dimineata pana la Gaesti, pe parcurs ni s-a facut chef de plimbare si am ajuns pana in Topoloveni ( e chiar aproape de noi, imi parea ca e distanta mult mai mare), iar acolo am intrat in primul Lidl intalnit in cale si mi-am luat singurul lucru de care imi era dor si pofta de la ei: inghetata aia absolut dementiala cu nuci!
Intorsi acasa, eu fiind agitata cu animalele si pasarile sa le pun apa si mancare, ma opreste Lucian din treaba si imi arata closca cu puii cum se plimbau prin curte. Am ramas cu gura cascata la ei!
Si acum stau si ma intreb cum au putut puii aia, atat de mici, fragili si sensibili, sa sara din pod.

Nebuna & Co
Am bagat-o in gradina, le-am pus ici si colo castronase cu apa si graunte, iar ea ii plimba toata ziua peste tot. Imi face impresia ca nu prea are grija de ei, dar gresesc, e numai impresia mea. Toti sunt vioi, zapaciti, iar seara sunt toti sase cu gusile pline.


Cate o matoanca mica si-a incercat norocul la ei, dar au invatat foarte repede ce au invatat si cele mari, dar si cainii ( e un adevarat spectacol sa-l vedeti pe gamanul de Mairon cum il fugareste closca prin gradina ) ca nu e bine sa te pui cu o mamica iubitoare.

Pentru ca am avut mai multe mail-uri in care ma intrebati cum copilim noi vinetele, va pun cateva poze, ca sa vedeti exact cum le "aranjeaza" Lucian.

 


Ca tot am intrat in solar, hai sa va arat si pepenii galbeni. Soiul se numeste "Hearts of gold", nu e foarte productiv, am mai gresit si noi cu cate ceva in ingrijirea lor, dar invatam :). Cert e ca asa cum sunt, anul asta vom gusta primii pepeni crescuti de noi.





Castravetii par ca se refac dupa atacul afidelor. I-au terminat, pur si simplu.

Dar am semanat deja castravetii pentru toamna. Sa vedem ce soarta or avea si ei.


Ardeii cresc incet, intarziati tot de afide.


Iar din cele trei rosiute ale unei singure plante, scapate anul trecut de atacul afidelor, din soiul Green Zebra, am anul asta cateva plantute noi si roditoare.

Frumusele foc :)! De gustoase, nu mai zic.


Prin curte si gradina nu prea mai sunt noutati. Corcoduse sunt foarte putine anul asta, din pacate.


Prune s-au facut, dar pomii sunt plini de omizi.
Iar gradina ne asteapta nerabdatoare pentru plantarea culturilor de toamna.

Daca ne lasa vremea, sper ca in week-end sa populam si aceasta bucata de pamant.

4 comentarii:

  1. Of... afidele astea... Stii ce-am observat eu anul acesta? Sau mai bine-zis ce n-am observat? Buburuze... Cred ca am vazut vre-o patru de toate... Anul trecut erau mult mai multe, clar. Iar pe astea patru le-am vazut in timp de-o luna...
    Rosioarele acelea arata tare bine. Sa creasca mari ca la anu' sa poti pune mai multe :)

    PS: ce plantezi pentru la toamna? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca abia acum au inceput sa apara si aici. au aparut pupele si-s in numar maricel. buburuze, vorba ta, am vazut doua-trei.
      pt toamna varza, sfecla, telina, ceva dovlecei, gulii...d-astea de toamna :)
      spor!

      Ștergere
  2. Iuliana, incearca sa faci extractul usturoi-ghimbir, care il gasesti pe blogul meu, poate va scapati de afide, plus ca are si rol de ridicarea imunitatii plantelor. Zic si eu...un sfat :))
    http://magazinuldeacasa.com/?p=219

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasi, mersi ca l-ai postat, mersi de ajutor :). L-am vazut si vreau sa-l fac, sper sa nu mai uit sa-l trec pe lista de cumparaturi lui Lucian cand ajunge in Bucuresti. Ghimbir nu prea e pe aici.

      Ștergere