joi, 26 martie 2015

De n-ar fi, nu s-ar povesti

Subiectul primavara il gasesti acum pe toate blogurile de gradinarit. E si normal, am asteptat cu totii venirea ei. Si la noi s-a instalat, draga de ea, foarte confortabil, spre multumirea tuturor.
Prin curte au inflorit zambilele si narcisele (in sfarsit!), iar lalele sunt maricele.

Trandafirilor au inceput sa le apara mugurasi rosii, lamaitei i-au "pocnit" deja, iar pomii mai au un pic si inverzesc.

Si-n solar viata este celebrata la cel mai inalt nivel. Plantutele cresc bine, cresc vazand cu ochii si ma bucura ca-s sanatoase, desi am vazut deja urme al puricilor rosii, cosmarul vietii mele. Urmeaza cat de curand sa fac niste macerate pentru ei.



 
Rasadurile cresc si ele, de curand am mutat primele fire de rosii, care urmeaza a fi plantate la locul definitiv, in solar si se pare ca le place, trec cu bine peste perioada de acomodare.

Imi doresc ca pana-n Paste sa le plantam, dar cum nu e dupa mine, ci dupa ele, le astept sa vad cum se comporta pe mai departe.

Lucrari incepute si neterminate, parca ziua se micsoreaza cand ai treaba multa, nici nu-ti dai seama cand a venit seara si nu mai vezi gaurile de plantare :).

Dar nu-i nimic. Si maine e o zi.

4 comentarii:

  1. Frumos de tot la tine!
    Stiu ca ai mai multa experienta cu purecii, zi-mi te rog, ajuta sa-i stropesc cu solutie de ardei iute?
    Am o groaza de astfel de vietati in rasadnita: si negri grasi care urca pe folie sa faca bai de soare, si unii mai maronii marunti de abia ii vezi, carora cred ca le place mult balegarul de dedesubt, si unii minusculi albi si saltareti. Inca nu stiu daca au de gand sa se infrupte cu plantutele mele, insa abia mi-au rasarit cateva rosioare si craitele. Dar as vrea sa o iau din timp, sa nu ma trezesc ca am rasaduri ciuruite.

    Cat despre timp, acus castigam o ora in plus :) numa buna pentru munca in gradina :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ajuta, dar nu omoara ouale, numai adultii si nici p-aia pe toti. La rosii si la vinete ii mai culegeam/omoram cu mana sau rupeam frunzele care erau pline ochi de ei, iar la ardei am mai pus furtunul pe ei si i-am spalat frunza cu frunza, apoi folia de pe jos.
      Nu-i lasa, ca te invadeaza.
      ( uitasem de ora, acum se da, in duminca asta, parca. ce bine! :) )

      Ștergere
  2. Ce frumos e solarul tau Iulinana! Spor in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere