duminică, 30 noiembrie 2014

Dimineata dupa o ploaie de gheata

Aseara, devreme, a inceput sa ploua. Rapaia tare, iar sunetul se auzea din casa. Dupa o zi de ieri extrem de plina si agitata, aseara la caldura sobei, in sunetul lemnelor troznind in foc si al ploii rapaind in geamuri, am adormit fara stire.
M-am trezit dimineata, inca pe intuneric, intr-o liniste adanca, nici macar cocosii nu cantau. Mi-am baut cafeaua fierbinte, am citit ceva stiri si intre timp a inceput sa se crape de ziua. Am iesit afara si la lumina zilei, am putut vedea ce chef nebun de joaca a avut natura azi-noapte.





Mi-am facut tura obisnuita de dimineata, de data asta singura, cainii n-au vrut sa-si lase culcusurile calde din magazie. Gheata subtire se sparge sub bocanci, iar gerul isi face de cap. Mainile mi-au inghetat instant. E liniste si frig, nimeni nu trece pe strada, nu se aude nici un caine latrand, nici un cocos cantand.

E duminica si-n plus e sarbatoare, imi amintesc in timp ce ma uit pe ulita pustie. Dar gandul imi e intrerupt de un zgomot usor.

O ciocanitoare infometata este in cautare de un mic dejun rapid. Bate usor intr-un loc anume ales din coaja inghetata a pomului, apoi zboara scurt un pic mai sus sau mai jos, incercandu-si norocul peste tot. Ma apropii, dar zgomotul ghetii sparte sub bocanc o sperie, facandu-se nevazuta intr-o secunda.
Multumita ca am reusit sa-i fac doua-trei poze, ma indrept catre casa, deja-s inghetata bine.
Aerul incepe sa miroasa a fum, semn ca oamenii s-au trezit si curand isi vor incepe treburile casnice obisnuite.
Iar asta imi aduce aminte ca le am si eu pe ale mele de rezolvat, asa ca timpul de contemplat joaca naturii s-a terminat :).




Dar nu inainte de a ura "La multi ani si toate cele bune!" sarbatoritilor de azi si maine.




2 comentarii:

  1. Numai tu stii sa transformi in frumos o ploaie de gheata! O iarna frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am nici un merit, ploaia a facut asta :)
      Mersi frumos, o iarna frumoasa sa aveti si voi!

      Ștergere