luni, 19 mai 2014

Soare, flori, animale, pasari. Vesti.


Zilele trec pe nesimtite pe la noi si am ajuns la concluzia ca, din pacate, la tara ziua este prea scurta. Te trezesti ca-i noapte si treaba nu ai terminat, plus ca te mai asteapta si altele.
E frumos, este o viata frumoasa, nu-i plictiseala dupa cum spun unii, inveti in fiecare zi cate ceva nou, plus ca daca ai un pic de noroc sau un ochi format poti sa ai parte si de un "view" din dormitor care sa-ti faca fiecare dimineata frumoasa :).


In sfarsit au venit zile calde si senine care ma fac sa ma gandesc la abundenta de fructe si legume ce va urma.




Zilele astea am tot lucrat in solar cu plantutele, solarul este intr-o faza care nu-mi place, prima cultura e pe terminate, a doua isi face aparitia, dar inca nu complet. Adica o brambureala. Dar o sa-l facem noi aspectos.
Plantele din gradina sunt in regula, cu exceptia catorva fire de rosii pe care nu le-am legat si au fost rupte de vant, dar nu-i bai. Mai avem rezerve.
In curte, in partea cu flori, buruienile au crescut ceva de speriat de la ploile astea, cat de curand trebuie sa bagam motocoasa iar la treaba. Ma fascineaza buruienile cat de bine s-au adaptat la tot, pe cand restul nu.

Rasfatul de dimineata
Lamaita a inflorit, iar seara toata curtea e plina de parfumul ei.



Puii ii scot zilnic afara, dimineata treaba merge struna, cand le dau drumul din cutiile lor zici ca-s rachete, sar brusc, vertical, ca bezmeticii si intr-o zi mi-am "luat" un pui fix in cap. Seara insa e alta poveste, ma alearga de nu ma vad, fug de mine si comenteaza de ne aud toti vecinii.

Saizeci de pui zgubilitici si zece boboci cuminti, cuminti, cuminti. In curand or sa mai apara si altii, tocmai ce am luat din pod un pui, clocit de o alta zgubilitica. Mai sunt cateva oua, trebuie sa stau la panda.
Am descoperit de curand ca anul asta vom gusta si dude. N-am mai mancat din copilarie, tare bune mai erau. Unul din duzi a facut ceva fructe.

Dar este inca mic, probabil la anul va rodi mai mult.
Pentru cei care se intreaba, Miu inca n-a fatat, ii creste burta ceva de speriat si cred ca daca mai sta un pic o sa faca explozie.
Iar ziua de azi a inceput cam bine. Teava sparta, cam juma` de bucatarie inundata, instalator incepator incercand si una si alta, "da drumu` la hidrofor", "opresteeeeeeee!", fugi la poarta, fugi in casa, dar treaba s-a rezolvat. Aviz amatorilor de mutat la tara :).

8 comentarii:

  1. treaba asta cu spartul tevilor si lipsa instalator in apropiere este si cosmarul meu. cu teava inca nu mi s-a intamplat, dar cu fosa da. de la ploi s-a umplut, desi am golit-o inainte de paste. neplacere mare, ce sa zic ...

    puii sunt niste haiosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eh! se intampla, dar ne-am descurcat.
      puii sunt tare dragalasi, as sta toata ziua sa ma uit la ei si nu m-as plictisi

      Ștergere
  2. Ce frumosi sunt boboceii de ratusca! M-am amuzat la povestea ta cu puiutii zgubilitici. :)
    Nastere usoara lui Miu, eu cred c-o sa fie o mamica foarte buna! Iar pozele, ca de obicei, sunt foarte frumoase . Va doresc o saptamana cu soare si mult spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cat de buna o sa fie. Parca vad ca mi-i pune in brate si pleaca. Nici asta nu mai sta pe creanga ei

      Ștergere
  3. tips&tricks
    puii ii bagi in casa dupa ce adorm; cand e semiintuneric nu mai vad aproape deloc si nu mai fug :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha ha, asta cu maratonul puilor e de actualitate si la noi. Ce sala de fitness, ce aerobic, ce instructor sever, astea sunt nimic pe langa efortul depus seara la inchisul termitelor (noi asa ii alintam de o vreme).

    RăspundețiȘtergere