joi, 8 mai 2014

In ultima vreme

Ne-am mutat cu totul in solar, ploile si vremea urata nu ne-au prea lasat sa ne facem treaba pe afara. Momentan gradina este in acelasi stadiu, o treime lucrata, doua treimi plina de palamida si alte cele.
Totusi, altora le-a priit atata apa, s-au dezvoltat frumos si cred ca vor inflori curand cu un pic de ajutor din partea soarelui.


Trandafirii pusi acum ceva vreme cresc frumos, dar incep sa cam fie sufocati de buruieni, lucru pe care trebuie sa-l rezolv urgent.



In solar, plantutele cresc frumos, mai toate rosiile plantate au bobocei, iar cele repicate tipa in gura mare dupa plantare.
In zilele ploioase am avut niste rate fericite, care s-au balacit in toate gropitele si gropile din curte, acum sunt bagate care cum apuca pe la umbra. Gainile au inceput sa iasa si ele pe afara, nu gusta vremea ploioasa, iar puiutii mananca, dorm, iar mananca, iar dorm. Le-au dat penele adevarate, incep sa se vada care-s cocosi, ca au chef de bataie si cresc cu totii.

Lui Miu ii creste burta pe zi ce trece, doarme intr-una si devine din ce in ce mai mamoasa, restul turmei de matoance stau p-afara, ele stiu pe unde. Intra-n casa cand le e foame, cu chiote si strigaturi, ca sa ma prind repede cat de mare le e foamea, apoi pleaca iar afara.
Tonto e in "nunti" si a slabit destul de mult. Nu e prima data, isi revine imediat ce termina "petrecerile".

Mairon isi plimba paturile pe care doarme prin toata curtea, a descoperit ca le poate cara acolo unde vrea sa stea, ba la umbra, ba la soare, ba prin curte, ba langa usa casei. In plus, a mai descoperit ca-i plac corcodusele verzi.

Ursu a avut o conjuctivita urata, dar e in curs de vindecare, iar Piston a revenit iar printre noi, habar nu am unde a stat ascuns in zilele ploioase.

Azi e soare si e cald, sper ca putem sa incepem lucrul in gradina.

6 comentarii:

  1. E bine că și-a revenit vremea și că toate sunt bine. Spor la treabă, oameni buni. Salutări lui Miu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ii transmit salutarile lui Miu patratica. daca ii mai creste burta, in curand nu o sa se mai poata misca, se rostogoleste

      spor si voua :)

      Ștergere
  2. Buna seara, in acest an cred ca s-au dat toate peste cap, inceput de primavara in februarie si vreme de toamna tarzie in noiembrie, nimic de ce stiam nu mai fuctioneaza iar de la umezeala si vremea rece au inceput sa apara bolile, intai la pomi si apoi in gradina. Speram sa trecem cu bine si sa vina totusi primavara adevarata.
    O searta linistita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,

      Cred ca o sa intram direct intr-o vara torida, fara primavara adevarata.
      Si la mine sunt cam palide in gradina, piersicului vad ca incepe sa i se usuce o crenguta. Vad ca visinii si prunii sunt bine pana acum.

      O seara buna :)

      Ștergere
  3. De fiecare data ma minunez cata,,,cata viata sunt in toate ale acelui loc..Astfel este si la noi, doar ca un pic mai putin- fiindca nu suntem acolo tot timpul .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte frumos :).
      dar, asa cum ai spus, nu e numai la mine, ci la toti care-s aproape de acel loc. locul lor.

      Ștergere