joi, 3 aprilie 2014

Pe la noi


Am inceput si noi, destul de timid, lucrul in gradina. Intr-o treime din ea pamantul este lucrat, o parte deja e ocupat, restul isi asteapta viitori chiriasi.
In celelalte doua treimi vom pune alte plante care necesita un sistem de irigatie, deci ceva mai complicat si o sa mai dureze un pic.
Am semanat deja zucchini verde si galben, dovlecei de-ai nostri romanesti ( ii am de la bunicii mei; am crescut cu ei) si dovlecei cataratori ( premiera la noi).

Am mutat afara plantutele de bob, sunt vreo zece. Restul urmeaza sa-i seman direct.
Din tufele pe care le credeam pierdute, au iesit vreo patru fire de leustean pe care le-am mutat in spate sub corcodusi. Acolo vor fi la semiumbra si sper sa le mearga bine acum, ca mi-a scos fire albe leusteanul asta.
Va urma in curand, sper ca azi, ca de maine se anunta ploaie si chiar ar pica la fix, semanatul altor dovlecei, dovlecilor placintari si patisonilor ( alta premiera), fasole de diferite soiuri, culori si dimensiuni.

Pe la flori constatam ca o parte din lalele au inflorit. Le astept si pe cele rosii.

 O bucurie mare mi-a facut liliacul anul asta. Dupa doi ani in care a inflorit in gluma, anul asta e plin de buchetele. Si el si lastarii, e plin-plin-plin. Cand o inflori, o sa fie o nebunie.

Pasarile si animalele sunt bine, rasfatate si neascultatoare.

Gaini evadate
Alb si negru
Pe gaina asta neagra am numit-o Nebuna. O ajuta comportamentul, dar si fata!
Ea nu merge ca celelalte, ea alearga intr-una; in timp ce merge, comenteaza si cotcodaceste; cand ti-e lumea mai draga si stai mai linistit, te trezesti ca iti zboara nebuna pe deasupra capului si schimba cocosii ca pe ciorapi. Nu e sanatoasa, va zic drept! Dar oua zilnic si pentru asta si-a castigat respectul nostru :).

In solar sunt toate bine. In curand vor fi gata si ridichiile,( stim, ni s-au lungit urechile dupa ele), in doua parcele am pus la loc definitiv alte kale, rasadurile repicate si-au dat drumul la crestere bine, celalalte se cearta cu noi sa le repicam mai repede.
Uf, in perioada asta imi doresc o pereche suplimentara de maini:).

2 comentarii: