luni, 1 aprilie 2013

Niscai informatii

Iata ca-mi trecura zilele libere si nu-s multumita deloc de ceea ce am facut. Daca joi am pornit in forta, vineri am dat inapoi din cauza frigului. Chiar nu pot munci cu doua pulovere pe mine si o geaca groasa. Asa ca vineri s-au rezolvat anumite treburi casnice, gandul fiind la rasaduri si repicare.
Sambata iar n-am muncit in solar, anumite persoane dragi noua au venit in tara intr-o scurta vizita si era necesar sa le vedem. Asa ca am hotarat ca sa plecam toti trei la livrari si dupa ce am terminat cu ele, am fost in vizita.
Desi foarte obositor, mi-a placut livrarea. Cel mai mult mi-a placut ca am intalnit cativa dintre cititorii mei. Mi-a facut o reala placere sa-i intalnesc.
Dar duminica am trecut la treaba. Am repicat toata conopida si rosiile Perun. Lucian s-a apucat de parcele noi pentru repicarea spanacului si am muncit amandoi de dimineata pana seara. O reala placere care s-a lasat cu o si mai reala si crunta durere de spate. Dar nu-i bai mare, trece ea.

Am trecut in sheet-ul " Preturi" primele rasaduri facute de noi : soi, pret si ambalare. Sunt frumoase, sunt sanatoase, sunt curate, sunt muncite si bibilite, sunt ale noastre!

Totodata as vrea sa anunt ca pentru produsele noastre, joia este ultima zi de comanda pentru saptamana in curs, ca sa putem face livrarea completa sambata. Sa avem timp sa ne pregatim.
Pentru produsele lui Iulian ramane miercurea ultima zi de comanda pentru saptamana in curs, astfel incat sa putem livra sambata. Saptamana asta voi face comanda lui Iulian, asa ca doritorii mai au timp pana miercuri.

In alta ordine, ratele s-au oprit din ouat, dar au inceput sa se bata intre ele. Amazoanele mamei, nu stiu ce or avea de impartit, dar sigur au ceva. Gainile insa s-au pus pe treaba si oua la foc continuu.
Matoancele sunt din ce in ce mai cersetoare si lenese, iar cainii se muta dupa soare. Unde-i soarele prin curte, hop si ei cu tolaneala si nu s-ar misca de acolo, i-am luat in picioare de cateva ori, de era sa-mi rup gatul.

Una lume e fericita ca saptamana asta are saptamana altfel la scoala, iar apoi urmeaza o scurta vacanta. Pe  care o s-o savureze asa cum o vor savura toti copiii.

Iar eu...imi doresc timp! Timp mai mult. In gradina n-am facut nimic si ma streseaza chestia asta foarte tare. Au ramas foarte multe lucruri nefacute, care acum nu mai suporta amanare.
Si cand te gandesti ca la oras aveam atata timp liber...

19 comentarii:

  1. Pfui, timpul liber de la oraş nu se pune la socoteală. Ăla nu e timp liber, e timp de depresii. :)

    Felicitări pentru toate realizările din primăvara asta.

    Ce treburi merg făcute acum în grădină?
    Oare e momentul pentru pus ceva seminţe, plăntuţe? Sau e riscant, e încă devreme?
    Ce planuri ai cu grădina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai gradina mea ar trebui in primul si-n primul sapata :))
      In gradina ar merge pus acum ceapa si usturoiul, ar mai merge pus patrunjel, leustean etc.
      Si apoi urmeaza in vreo doua sapt ...cam tot : dovlecei, fasole etc
      Aprilie e luna de foc in gradinarit :).

      Ștergere
  2. in gradina munca se face esalonat si in mod continuu. Si dupa ce termini o iei de la capat. Nu , la oras nu aveai timp liber ci timp pierdut. Aici ai timp de trait. :) Nu te stresa , aplica filozofia taranului , "cum o vrea Dumnezeu!" . L-am auzit chestia asta odata pe nea' Marin , vecinul nostru. Eram mai pe la inceputuri si noi si eram permanent cu capsa pusa , pe Al' de sus , pe vreme , pe meteo , pe timp , pe orice. Curand m-am convins ca nu e cazul. Mergi inainte si le vei face pe toate. Zambind. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Timpul de la oras parca sta in loc e timp cum spunea cineva mai sus de depresii:)
    Cred ca nimeni nu a facut ceva in gradina dar de acum incepe totul:)
    Spor sa aveti pe mai departe:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Calm, Iuliana :)
    Inca nu e timpul pierdut. E timp si pentru gradina :)
    Eu am iesit sa fac paturile inaltate, sa seman, sa...descopar ca e inca mocirla si sa vin in casa cu coada intre picioare

    RăspundețiȘtergere
  5. Iuliana, timpul liber e cel in care faci fix ce vrei:) si cum tu voiai sa repici rasaduri...

    RăspundețiȘtergere
  6. tot raul spre bine: bine ca n-ai avut timp si de gradina, ca uite, a dat zapada aia si poate ca ar fi daunat daca aveai ceva pus. lasa, ca mai este timp. poate ar fi cazul sa va luati si voi un ajutor cu ziua, daca va coplesesc treburile? noi mai facem asa din cand in cand. avem un baiat la cateva comune mai incolo, il aducem si-l ducem, ca ala din capatul strazii, desi n-are dupa ce bea apa, nu e de nadejde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de d-astia precum caprele raioase si cu coada pe sus...am dat si noi. dar sunt si oameni care muncesc.
      probabil ca va trebui sa mai luam.

      Ștergere
  7. E mult de lucru, daaa, dar gradina te asteapta si semanatul e usor. La sapat poti apela si la ajutoare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi doresc sa le seman, sa le stiu acolo, sa-mi iau de o grija.
      dupa aia... le-om duce pe toate, ca si pana acum :)

      Ștergere
  8. Felicitări, oameni harnici și frumoși! Cum n-ați „făcutără” nimic? Ați dat tot ce-ați putut, în condiții nu grozave. Vreți mai mult? Trebuie să treceți pe motorașe atomice. :) Și noi am primit sfaturi precum Irenadaiana, pe care le-am considerat chiar utile și le-am aplicat sub forma „toate la timpul lor”. Vă pupăm și vă urăm spor în toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-ai facut sa rad cu "facutara", mi-am amintit de strabunica mea, draga de ea vorbea asa : facutara, mancatara, zisara, bautara, plecatara etc. ii ieseau cateodata niste chestii...:)))

      Ștergere
  9. Nici noi nu am reusit sa plantam decat ceapa in gradina,acum doua zile cand din exces de zel am ajuns pe la 18.00 acasa.....in rest,toate cand o vrea domnul.Saptamana asta mi-as dori si eu o "scoala altfel",sau un job mai altfel......ma uit peste drum in curtea Cotroceniului si gandul imi zboara la pamant,la copaceii mei infloriti de acasa.....si ploaia nu se mai opreste,parca sa-mi faca in ciuda .

    RăspundețiȘtergere