luni, 29 aprilie 2013

Gradina, pasari, flori. Dupa week-end.

A trecut si weekend-ul asta, in stilul caracteristic al weekend-urilor, adica ultra rapid! De facut treaba prin gradina, am cam facut ceva, drept dovada febra musculara care o am.

Am spus intr-o postare, mai deunazi, ca-mi place verdele buruienilor si chiar ele imi plac. E! M-am razgandit! Mai mult, le-am declarat razboi!
Sambata am intrat in solar la destelenit culturile, care erau pline ( ma, da` pline!) de buruieni. Dupa ce am jumulit buruieni cat sa hranesti doua vaci mari si infometate, dupa ce nu-mi mai simteam mainile si picioarele, am constatat ca nu se prea vedea mare diferenta! Cresc buruienile in solar cum creste Fat-Frumos in povesti, intr-o zi cat altii-n zece!

In gradina am reusit sa pun seminte de pepene rosu, pepene galben, dovlecei albi si verzi si dovleci placintari. Cam atat, restul a fost amanat pe saptamana asta.
Fasolea, porumbul, ceapa au incoltit frumos, incet-incet se inverzeste gradina din spate. Morcovul si sfecla inca nu dau semne. Le-ar cam trebui si ceva ploaie, nu numai udatura mea cu furtunul. Cea mai mare surpriza mi-au facut-o capsunile, pentru ca-s inflorite toate, iar doua dintre ele deja au o tentativa de fruct format.

De vineri seara o brahmuta a cazut closca. Bucurie mare pe mine, pentru ca nebuna din pod nu a scos nici un pui ( i-am luat ouale si acum e in curs de a " redeveni " gaina ).
Ei, dar bucuria mi-a fost de scurta durata, pentru ca nebuna de brahmuta nu vrea sa cloceasca acolo unde am pus-o eu ( o camera din cotetul ratelor, complet singura, spatiu mare, confort sporit!). Nu, ea vrea sa cloceasca in mijlocul curtii. M-am chinuit cu ea vineri seara, sambata toata ziua, pana ieri, cand ( in sfarsit!!!) s-a hotarat ca vrea sa ramana closca.
Si cum la noi e ca la nimeni, pentru ca nebuna nu vrea sa cloceasca in cotet, am facut un cotet in jurul gainii. I-am pus paie, i-am pus oua si de ieri nu s-a mai miscat de acolo.
In plus, a cazut si pitica closca. Mai, da` scoate niste sunete demne de filme horror. Pitica a hotarat ca vrea sa cloceasca intr-un raft din magazie. Sambata am intrat in magazie dupa ceva, eram ca o primavara, dusa pe ganduri si cam lesinata din cauza caldurii. Afara soare puternic, in magazie intuneric, ea e gri si n-am vazut-o in raftul ala, iar cand a inceput nebuna sa oracaie, era sa fac gaura in tavan. Noroc ca am inima buna.
Pentru ea nu am avut decat un ou sa-i pun, ca atat a ouat. Nu trag speranta ca o iesi ceva, dar o las sa-si faca mendrele.

Duminica dimineata am avut parte de o alta surpriza frumoasa. Liliacul a hotarat sa infloreasca chiar de Florii! Am luat-o personal, ca pe un cadou .

Tot duminica am vazut ca am si lalele roz, e o nebunie acolo la ele, tare imi sunt dragi.

In rest, pasarile sunt bine, cam sufera de cald, puii alearga de bezmetici prin toata curtea si pe vreme ce cresc devin din ce in ce mai blanzi. Cum ma vad alearga la mine piuind, povestindu-mi ei stiu ce. Apoi, daca vad ca plec, vin dupa mine. Si asa ma plimb eu prin curte cu turma de pisici, caini si pui dupa mine. Din cand in cand ni se mai alatura cate o rata, care confunda turma noastra cu a ei.

Iar aici avem imaginea bucatii mele de cer duminica dimineata.


Cam frumos, asa :) ?
Later edit : Am scos la vanzare rasaduri de rosii, gasiti preturile in sheet-ul : Preturi.

15 comentarii:

  1. DACA A TA NU VREA SA CLOCEASCA ORIUNDE,ALE MELE NU VOR SA SE OUA IN COTET NICI DE LE PICI CU CEARA.....SI-AU GASIT LOC DE OUAT FIX IN WC DE AFARA,CARE ESTE UN FEL DE SEMI-MAGAZIE,ADICA CEVA IMENS,CU USI SI GEAMURI MATE.....IERI AM STAT PANA LA 9 SEARA SA LE FACEM GARD SI USA SPECIALA ,PT CA ALTFEL IESEAU SPRE GRADINA TOATE SI-MI DEVASTAU ROSIILE.....CE SA ZIC,SE PARE CA AU SI ELE PERSONALITATEA LOR!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nici ale mele nu oua in cuibare. unele oua in magazie pe niste lemne, altele pe jos in magazie, iar brahmele in curte, dupa niste acareturi.

      Ștergere
  2. AM VAZUT OFERTA LA RASAD DE ROSII,DAR MOMENTAN RAMANE PT DUPA PASTE SA VORBIM.MIERCURI TREBUIE SA FUG URGENT LA "CEALALTA TARA",IN IALOMITA,DECI NU PREA VOI STA PE ACASA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca chiar le vrei, te rog sa-mi spui cate si de care, ca sa-ti opresc. Nu avem chiar multe si in plus au inceput sa vina oameni din sat si cumpara.

      Ștergere
  3. Vreau din alea de Buzau 20 fire si yellow 10.am sa le iau imediat dupa Paste,ies eu in drumul tau la Razoare.....(daca nu se va inventa peste noapte vreo alta ruta mai rapida pt tine

    RăspundețiȘtergere
  4. Iuliana, noua ne-a spus tata un secret de-al clostilor: daca a picat si cloceste intr-un loc nepotrivit atunci trebuie mutata numai noaptea, pentru ca altfel nu va sta. Noi am incercat asa, anul trecut si ne-a tinut, adica s-a potolit si a stat pe oua. Altfel se intoarce sa cloceasca unde vrea ea si mai putin unde vrem noi :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, bine ai venit pe la mine :)!
      Am incercat si asa, mi-a spus un vecin, numai ca dimineata am gasit-o lipita de usa. Mi-a mai zis ca s-o mai pun inca o data asa si sa-i pun un cos de nuiele peste ea, dar nu am incercat asa. Mi-a fost mila. O las acolo, n-am ce-i face.

      Ștergere
  5. Bine te-am gasit! Pune-i cosul de nuiele. Doar o zi-doua. Apoi nu mai fuge. Ideea e ca altfel te alegi si cu ouale stricate si cu o closca indecisa ( va mai tot cloci pe unde apuca). Din experienta noastra, e de doua ori mai bine cu closca decat la clocitoare pentru ca are mare grija de ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut closca anul trecut, am vazut ca are grija, ii invata tot ce trebuie.
      Daca si tu zici sa-i pun, o sa incerc. Sa vedem ce mai face :)

      Ștergere
  6. Cu cosul de nuiele peste ea am auzit-o si eu de la bunica mea.
    Ma gandeam...de ce nu pui mai multe oua piticei sa le cloceasca?
    Cine stie?
    In rest...eu as rade non-stop, sa ma vad cu turma de animalute dupa mine si in loc sa muncesc, as sta sa le dragalesc :)
    Si pe tine te-a rupt soarele? :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai n-am mai multe oua de pitica, n-a facut, dar a zis Brandusa ca imi da cate 3-4 oua, cate o avea, ma vad maine cu ea.
      Soarele nu m-a rupt, m-a batut in cap rau de tot, ieri dupa-amiaza ne-am bagat in casa vreo 2 ore, ca nu se mai putea.
      Iar cu turmaaaaa...sa stii ca asa e, nu ma pot abtine sa nu ii zmotocesc si ma opresc si ma joc cu ei, apoi uit incotro ma duceam si ce voiam sa fac.
      Ca la nebuni :).

      Ștergere
    2. Și eu m-am tot văitat de șale sâmbătă, dar acum, citind aici, îmi dau seama că prietenul soare mi-a fost nințel-nințel și inamic. Că mi-a ars pielea pe ceafă... (Pălărie în cap am avut.)
      Și am tot zis că-s aprinsă la față de efort. Când colo, a doua zi, duminică, mi-am dat seama că eram chiar bronzată! :)
      Deci tre' să ne dăm cu cremă protectoare, mai ceva ca pe malul mării. :)

      ***

      Am și eu o cloșcă. E cumințică. Am mutat-o și eu, de teamă că puișorii ar fi fost expuși pohtei pisicești.
      Acum aștept s-aud piuiturile de la o zi la alta.

      Spor la treburi!

      Ștergere
    3. Ei, Natasa, soarele chiar a fost si e din ce in ce mai puternic. Nu mai e de gluma. Si suntem bronzati, mama-mama, in special Lucian.
      Cu closca, ferice de tine ca-i cuminte si ascultatoare. Si sa vezi cand or aparea puiutii, dragii de ei. Imi plac de nu mai pot, pitici asa si pufosi.

      Spor si tie :)!

      Ștergere
  7. Ca la nebuni putin spus:) la Voi puii fug dupa tine la noi fuge ratusca ca o apucata:)) Daca mai dau drumul si la porumbei sunt in capul meu si uite asa trebuie sa lucrezi. Maine da ne vedem si o sa ai oua de pitica mai multe ca sa vezi si tu ce inseamna sa ai soareci mic mici piunitori:)

    RăspundețiȘtergere