marți, 9 aprilie 2013

Dupa week-end

Ieri am fost prea intoarsa pe dos ca sa mai scriu ceva. Parca se tot aduna numai tampenii si tampiti!
A! Si multi care incearca sa fure, ca asta e cuvantul de fapt, sa insele, sa prosteasca. In fine, nu vreau sa-mi aduc aminte, sa va stric si voua cheful.
Buuun...ce-am facut in week-end?
Sambata s-a muncit la greu ca sa punem cat de cat la punct casa din fata. Nu am reusit sa termin, mai e mult de lucru la ea, dar important e ca am inceput. Am carat, am mutat, am adus si-am dus mobila, cauciucuri de vara, instalatii de irigare, cutii pline cu diverse. Sper ca pana la Paste sa o pun la punct.

Fiind singura pana spre dupa-amiaza cand a venit Lucian acasa de la livrari, nu am prea putut sa supraveghez totul asa cum trebuie si am surprins niste gaini nesimtite, dar foarte incantate de descoperire, in solar! Din fericire, nu au stricat decat vreo trei fire de ceapa. Din nefericire, pana am reusit sa le prind, m-au alergat ca pe hotii de cai pe acolo. Iar Julieta, ca bonus, m-a si ciupit de mana lasandu-mi o vanataie mare si urata!

Am descoperit, tot sambata, cauza disparitiei unei gaini. Lipsea de vreo trei-patru zile si deja imi luasem gandul de la ea. Niciodata nu i-am descoperit locul de ouat, desi banuiam ca a inceput sa faca, dar sambata dimineata cand eram in curtea pasarilor si le puneam apa si mancare, vad zgubilitica cum aterizeaza in curte.
Am urmarit-o si am vazut ca a mancat bine, a baut apa bine si apoi s-a urcat in pod. In plus, cloncane si e infoiata foarte tare. Inca nu ne-am urcat in pod sa vedem unde ii este cuibul si cate oua are, dar o vom face in curand. Apoi, trebuie sa o urmarim, pentru ca in mod sigur pisicile vor ataca puii atunci cand vor iesi din oua. Imi e tare drag de ea, abia astept sa vad puiutii.

In gradina nu am apucat sa facem nimic. Am observat ca intotdeauna apare ceva mai important si urgent decat lucrurile importante si urgente.

Trebuie sa ne ocupam si de puii pe care ii avem deja. As vrea sa-i mut la pasari. Au crescut mari, nu prea mai incap in cutiile in care stau, dar ma enerveaza foarte tare vremea asta urata. E frig, iar ei nu sunt inveliti in pene cu totul, mi-e teama sa nu raceasca.

Cam asta a foat sambata.
Duminica, in schimb, nu m-am prea putut misca decat din canapea in pat si retur, lucru care oricum necesita un mare efort din partea mea. Ma dureau toate oasele, spatele, picioarele si ma simteam ca fiind batuta-n cap cu leuca!
Nu am putut face nimic, oricum afara ploua si era foarte frig, lucru care m-a dat si mai mult peste cap. Asa ca am stat si m-am uitat la filme, iar Lucian si-a facut de lucru in solar un timp scurt, apoi a venit si el in casa. Era prea frig.

Ieri dimineata cand am plecat de acasa erau 2 grade afara. Azi erau trei grade.

Ce mama naibii de primavara mai e si asta?!
Deci eu m-am suparat, imi iau jucariile si plec!

18 comentarii:

  1. Macar daca s-ar putea sa ne luam jucariile si sa ne mutam :) Chiar ca a fost frig. Doua grade ??? Clar, cine n-are solar, anul asta nu vede rosii ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Putintica rabdare, draga Iuliana...ca acus vine vara peste noi si ne gaseste suparate :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai am rabdare. Las` ca la vara ma supar ca nu ploua, ca asa zisera capetele luminate, ca o sa fie seceta...

      Ștergere
    2. Si eu ma tot uit la prognoza, poate-poate apuc si eu sa plantez ceva pentru productia de toamna, ca primavara a cam ratat-o :))
      Noi sa fim sanatosi!
      Hai, alunga tristetea ca o sa vina si zilele alea cand o sa ne plangem de febra musculara :)

      Ștergere
    3. E, daca mi-ai zis asa frumos, n-as putea sa te refuz :). Deja imi e mai bine :)

      Ștergere
    4. Eu am fost exemplu elocvent: cat m-am agitat, cat m-am enervat, cat m-am plans si am deplans si...degeaba
      Vremea a facut tot ce-a vrut ea

      Ștergere
  3. ZIC CEI DE LA METEO CA DE MAINE SE INCALZESTE....PANA IN WEEK-END...PARCA IN CIUDA NE FAC,IN WEEK-END PLOUA SI E FRIG ,SI TOT AMANAM TREABA IAR SI IAR.....NICI NOI NU AM REUSIT SA FACEM TOT CE NE-AM PROPUS PE LISTA PENTRU WEEK-END.AU RAMAS O GRAMADA NEFACUTE,COTETUL GAINILOR TREBUIE CURATAT SI STROPIT CU VAR ,GRADINA DIN SPATE TREBUIE SAPATA,DE ARAT NU MAI VORBIM ,CA E PAMANTUL MOALE.DAR NE-O AJUTA DUMNEZEU SA RAZBIM PE TOATE .NICI NOI DUMINICA NU AM FACUT MARE LUCRU,AM SUPLIMENTAT PAIELE LA CAPRITA DAT FIIND CA TOCMAI FATASE SAMBATA NOAPTE UN IED SI AM ZIS SA-I TINA DE CALD SI AM FACUT MANCARE...SI CAM ATAT.IN REST,AM STAT IN PAT CAM TOATA ZIUA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eiiii, sa va traiasca iedutul, sa se faca mare. ce bucurie pe voi cu el :).
      tare imi doresc si eu o caprita, macar una :).

      Ștergere
  4. Sambata am bagat ca negrii pe plantatie iar duminica am facut exact ca tine, ne-am tarat din pat pe scaun la o pipa si inapoi:)
    O veni ea vremea buna si atunci sa vezi ce o sa intre la somat blogurile:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brandusa, semnele deja au aparut, primul - in week-end a scazut numarul de cititori pe blog. al doilea - ieri cand am plecat acasa, pe drum copiii refaceau cu vopsea terenul de tenis cu piciorul.
      Iuliana, tu incearca sa bagi un playlist ales, incepe cu rammstein si vezi tu cu ce inchei, face bine la moral:)

      Ștergere
    2. si la mine a scazut nr de cititori in we :).
      e buna ideea ta cu playlistul

      Ștergere
  5. te inteleg in ceea ce priveste vremea, si eu sufar, e primul meu an de gradinarit, muream de nerabdare sa fac si sa dreg...dar vremea asta nasoala mi-a facut planurile vraiste :((((. Casa nu e gata din acelasi motiv, suntem cu toate in intarzaiere...ce sa zic,imi doresc tare mult sa se incalzeasca ...anul asta, daca e posibil :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma gandesc serios sa ma mut intr-o locatie unde mizeria asta de iarna nu dureaza jumatate de an, ca m-a disperat. Planurile mele de gradina au picat unul dupa altul. Cred ca nu mai pun nimic anul asta ca maine poimaine vine naibii Craciunu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fratilor, n-avem incotro , ne place sau nu vremea isi face de cap. Parca se supune doar legilor lui Murphy. La mine , dupa ce cu chiu cu vai a inflorit caisul a venit o vijelie si l-a scuturat complet. Apoi a fost doua zile mai caldut , au inflorit corcodusii si dupa ce s-au spart toti bobocii a venit iar o vantoasa si-i gradina alba de petale. Azi e cald , a venit vremea piersicilor , sunt jumate infloriti. Nu cred ca mai apuca vreo polenizare ca vine iar vremea rece. Vorba lui Nea. Marin - Ce-o vra Dumnezeu , tataie! :(
    Sambata am in plan sa pun totusi cateva fire de rosii in solar. Frig, nefrig , o iesi ceva. Iar gradina ... vede ea ce-o face. Buruienile par sa se simta excelent. :)

    RăspundețiȘtergere