marți, 20 noiembrie 2012

" Relaxare" de weekend

In week-end-ul asta am fost cuminti, am stat acasa la noi. Treburi se gasesc, numai sa vrei sa faci.
Sambata eu am facut ceva treburi casnice, nelipsite din fiecare week-end, iar Lucian a arat gradina mare din spate. Se vede foarte frumos - curat, ingrijit, iar gainile au fost de-a dreptul incantate sa zgarme in pamantul afanat.

Avem vreo doua rate mai rebele, nu stau decat pe gard sau pe cotet si am incercat sa le prind, sa le mai tai din aripi, dar fetele s-au smecherit, isi intind aripile si zboara si mai prinde daca ai pe cine.

 
Vulturica creste si a inceput sa cante, numai ca inca nu se pricepe, scoate niste sunete de-mi sta inima in loc - zici ca e orice fel de animal numai cocos nu, dar apreciem initiativa.
Duminica Lucian a fost la camp, la parcela proaspat luata in arenda, a curatat locul pentru ca erau niste balarii mai inalte ca el, apoi a stat acolo pana ce locul a fost arat. A venit foarte multumit acasa de treaba ce-a facut.
Eu cu Adi am stat acasa, am curatat si sapat gradinita mica din fata, mai ramasese jumatate din ea de sapat, am facut curat in curte, ne-am jucat cu animalele, am rearanjat lucrurile in camara cu alimente si conserve si ne-am jucat iara, uitand ca trebuie sa facem curat la gaini si la rate. Asa ca partea asta ramane pe week-end-ul viitor, daca o mai fi timp.
 Mai pe dupa-amiaza tarziu am fost toti trei, la prima parcela unde avem graul semanat, sa vedem cum si cat a crescut. E cam mic si pricajit, dar cel care ne-a dat samanta ( la noi in sat e o ferma foarte mare si de acolo am cumparat) a spus ca nu e soi romanesc si ca va creste din primavara, acelasi grau il au si ei si-l seamana de mult timp. Soiul se numeste Exotic, semintele-s din Franta si-i rezistent la seceta. Om vedea daca e asa in primavara.
Dupa aceea am intrat si in padure, locul e aproape, ne-am plimbat in ea pana ne-a prins noaptea, cam tricky, dar ne-a placut. Surpriza mare a fost ca la un moment dat, in inima padurii am gasit cam doua hectare de pamant defrisat si gata arat.
In sfarsit solarul este terminat, a terminat cu sudura ( asteptam factura la curent acum - hehehe, sa vezi distractie), e totul fixat si pus la punct, urmeaza comanda pentru folie - alta " distractie", dar am gasit ceva calitativ, rezistent pe mai multi ani si cum suntem prea saraci ca sa cumparam ceva ieftin...ne-am hotarat la aceasta folie.
In alta ordine, in curand urmeaza ziua lui Adi, am o lista de dorinte maricica de indeplinit, lucru mancator de timp, sunt un pic cam capiata, probabil si niscai musafiri in weekend-ul viitor, dar nu conteaza nici un efort pentru copilul din dotarea fiecaruia, asa-i?
Seara se lasa frig adevarat si sunt seri cand parca-mi vine iz de zapada, care ma duce cu gandul la sarbatorile ce se apropie

9 comentarii:

  1. Foarte harnici ati fost.
    Iar ratele sunt haioase rau. Cred ca si-au gresit vocatia :))
    Intr-adevar, sarbatorile la tara nu se compara cu cele din oras. Sunt foarte frumoase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, au fost niste zile cu spor, ne-au mers toate bine. Stii, cel putin mie mi s-a mai intamplat, sa ai niste zile in care nu se leaga nimic, imi pica din mana tot, mai sparg cate ceva..e, astea au fost zile cu spor, am avut si chef de treaba.
      Abia astept sarbatorile, sunt mai rau ca fiu-meu :)

      Ștergere
  2. Imi creste inima cand citesc cate treburi ati reusit sa faceti si vad ce frumos arata pamantul.

    Pe la voi nu sunt haite de caini vagabonzi? Mie mi-ar placea la nebunie sa ma plimb pe coclauri, si noi avem padure la oarece distanta dar din pacate foarte usor intalnesti haite de caini si nu este chiar intalnirea pe care mi-o doresc.

    Din pacate cei care se cred iubitori de caini si fac mult zgomot cand se-ncearca cate-o actiune de strangere a celor vagabonzi ii aduc cu masina si le dau drumul "la tara". Mai mare mila sa-i vezi flamanzi, insetati si jigariti dar si frica pentru ca sunt tare inraiti.

    Spor in toate si anul viitor plin de bucate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba sunt, cum nu. Dar sunt in sat, cred ca-i lasa in camp, dar saracii vin si ei dupa zgomot, dupa mirosuri. Dar vorba ta sunt tare inraiti, pe Adi l-au alergat niste caini intr-o zi cand se intorcea de la scoala si in alta zi Lucian a fugit sa scape o fetita, dar a ajuns prea tarziu deja fusese muscata...
      Multumesc pt tot, spor si numai bine si de la noi. Te pupam.

      Ștergere
  3. la noi nu-s caini vagabonzi. sa ma simt speciala?:)
    (sunt insa multi caini liberi, care umbla teleleu si merg la casele lor doar cand au interese. sunt hraniti, nu-s inraiti si nici periculosi cine stie ce, ca pe la noi se poarta caini de talie pisiceasca)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase pozele mi-ai facut dor de tara, cred ca in weekend o sa plec si eu pe la bunici mei.
    Merci !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere. Si cred ca ai face bine sa le faci o vizita, sigur se vor bucura.

      Ștergere
  5. s-a schimbat vorba ceea, iar rezultatul este "te-ai cocotat ca ...rata in varful shurii" :D . auzi tu, rata cocotata! eu n-am mai vazut asa ceva :)))))) (Alina-Gl.)

    RăspundețiȘtergere