luni, 26 noiembrie 2012

Luni, dupa petrecere

Naspa lunea, ha? Mda, mai ales dupa o petrecere duminica...Bine ca saptamana asta e scurta.
Deci asa cum va povesteam vineri, seara dupa ce am plecat de la treaba, m-am inarmat cu rabdare, am strans din dinti si m-am intarit, ca sa ma duc la cumparaturile necesare petrecerii de duminica.
Am ajuns intr-un Kaufland si am cam intrat la idei ca nu am gasit loc de parcare. Pana la urma am scos masina de acolo, am lasat-o pe strada si o iau curajoasa spre magazin. Incepusem eu sa ma inmoi cand am vazut ca nu am gasit loc gol in parcare, dar cand am vazut ca nu exista nici un carucior afara, desi in mod normal acolo gasesti o mare de carucioare, deja eram speriata bine. Am zis totusi sa intru, sa nu fiu lasa. Si am intrat, am vazut o masa uriasa de oameni, care nu am idee cum incapusera acolo, cum reuseau sa se miste si sa mai si ia cate ceva din rafturi. Am facut ochii ca de melc, am tras o injuratura despre black friday si oameni disperati, am facut stanga imprejur si direct acasa m-am mai oprit.
Asa ca sambata, dupa o curatenie crunta facuta in casa, inca dimineata fiind, ne-am urcat in masina si ne-am dus la Pitesti, ca-i mult mai aproape de noi decat Bucurestiul. Si am hotarat ca primul supermarket care ne apare in cale, in el intram.
Primul supermarket a fost Carrefour si nu mi-a venit sa cred ce liber era acolo ( probabil si aici fusese nebunie seara ) . Am intrat, ne-am facut cumparaturile lejer, am intrat si intr-un Praktiker de unde mi-am luat cativa bulbi de lalele ( rosii, mov, galbene, roz) cu 0.99 lei/bucata, aveau si niste tufanici micute puse la ghivecele mici la 0.75 lei bucata si-mi vine sa-mi trag palme ca nu am luat cateva.
As fi vrut sa vizitam orasul, pana acum nu am intrat in el, numai ce-am trecut pe A1 pe langa el, dar timpul ne presa. Oricum ne-am promis ca o vom face in curand.
Duminica dimineata ne-am apucat de curatenie in curte si intr-o viteza incredibila, in 10 minute, am scos un trandafir din gradina din fata ( ultimul) si l-am mutat in gradinita de flori - data trecuta ne-a luat jumatate de zi sa scoatem doi trandafiri.
Si ne-am asteptat musafirii. Care n-au intarziat sa apara, dragii de ei.
A fost frumos, s-au simtit bine si noi impreuna cu ei. S-au distrat tare cu animalutele si pasarile din curte, au avut un pic de timp sa le observe, am ras, am vorbit, ne-am bucurat.
In week-end-ul de o sa vina, am de gand sa curat cotetele ratelor si gainilor, iar ce scot de acolo voi imprastia in gradina din fata si termin definitiv cu ea anul asta. In anul de vine am de gand ca acolo sa pun numai rosii galbene, e hotarat. Printre altele, mi-am cumparat niste seminte de rosii galbene cireasa, in forma de para. Am mancat din ele cand am fost in Delta, mi-au placut si mi-a ramas gandul la ele. Abia astept sa le seman, sa fac rasaduri.
Vineri a taiat Lucian un par mare, batran si uscat ( care avea deja o creanga pusa pe casa, iar el avea tendinta sa o ia tot intr-acolo) din care a ramas o gramada mare de rumegus si frunze, pe care vreau sa le imprastii in mini gradinita de flori, sa le tina cald la iarna, astfel voi incepe si eu experienta numita mulcire.

12 comentarii:

  1. (vineri a fost jale in carfur cu aglomeratia)
    tufanici crizanteme levantica magnolie si alte plante perene le poti lua, daca tot vii in pitesti, de la taraba/loc de desfacere a unor sere locale. o gasesti intre magazinele fortuna si trivale, in buricul targului. au preturi bune si plantele sunt aclimatizate zonei (eu am pierdut cateva tufanici de provenienta incert europeana)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Simona, bine ca mi-ai zis, o sa cautam, atunci cand ne-om hotari si om avea nitel timp liber de plimbareala. Lucian a umblat mai mult pe acolo, a zis ca a gasit si un targ - cam in genul celui de la Gaesti- asa ca eu zis ca o sa gasim si locul cu pricina.

      Ștergere
  2. ma tem ca targul gasit de lucian e piata de gros, cu marfa din polonia si turcia si agricultori din cartierele orasului :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) posibil, el de acolo si-a luat niste fieratanii, nu altceva, dar zicea ca-s si altele.
      dar ii zic :))

      Ștergere
  3. Ce scoti de la gaini sa-l lasi sa se usuce bine intr-un loc, inainte de a-l imprastia. Altfel arde pamantul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a, da? credeam ca daca il las asa peste iarna, in primavara cand voi sapa iara, o sa fie ok...

      Ștergere
    2. E acid, trebuie redusa aciditatea. Ma gandesc si eu, ca si tine, ca totusi nu ai plante sa le arda si pana primavara se normalizeaza.
      Poate citeste cineva care a incercat, sa ne zica si noua.
      Eu nu am pus decat uscat foarte bine

      Ștergere
  4. din gainatul proaspat se face macerat. pui gainatul in galeata (cam 3/4), completezi cu apa pana sus, pui galeata la soare, amesteci zilnic timp de 10 zile (galeata se pune departe de casa, miroase crunt). iese un fel de pasta si eu pun un ibric de 700 ml de macerat la 10 l de apa si ud cu el. (dar nu pe pamant uscat, ci pe pamant udat sau plouat inainte)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai am pus eu anul trecut proaspat scos din cotet , unde in alta parte decat in solar ca tot era descoperit. L-a plouat , l-a nins , a inghetat si s-a dezghetat si-n primavara doar am sapat putin cu furca sa afan pamantul si totul a fost OK. Nu a patit nicio planta absolut nimic rau. Multumite? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Parul are lemn de esenta tare, deci daca vreti sa afumati (in viitor, nu neaparat acum), puteti salva niste bucati din el. Spor la treaba si odihna placuta dupa.

    RăspundețiȘtergere