luni, 19 noiembrie 2012

I-ati fi rezistat?

Sambata dimineata am iesit in curte sa dau de mancare la animale si-n timp ce faceam asta tot auzeam niste chitaituri, niste scheunaturi, niste plansete si nu-mi puteam da seama ce se intampla.
Am luat-o incet spre poarta, de acolo mi s-a parut ca se auzea, deschid poarta....si ce vad?


 Foarte mic, tremura din toate incheieturile de frig si frica, infometat si cu blanita un pic umeda. L-am luat in brate si imediat mi s-a cuibarit la piept, scancind incet.
Cineva ni l-a lasat exact in poarta...
L-am analizat un pic, am vazut ca e baiat ( de data asta nu m-am mai inselat, cum am facut cu Gore), grasut si cu ochiul drept cam racit.
Dupa ce m-am contrazis un pic cu Lucian, pana la urma l-a acceptat, l-am bagat in casa, a mancat si a baut lapte bine si apoi a adormit intr-un colt in bucatarie pe covor.
I-am facut ceai de pelin si i-am sters ochii intr-una, ca la carte. I-am dat mancare si lapte la discretie, caldura a avut, somn... de voie si de aseara am vazut ca i s-a limpezit ochiul si i s-au oprit lacramioarele.
A inceput sa se joace, sa maraie si sa latre ( nu pot sa descriu ce caricatura de glas are ), iar Gore zapacita vrea sa se joace cu el, problema e ca nu se poarta asa bine, il loveste si-l face sa planga. Dar se face el mare :).







Vi-l prezint, asadar, pe Panda! Al cincilea caine al nostru.
Probabil ca o sa spuneti ca nu suntem sanatosi si in mod sigur, asa e.
Dar ia spuneti-mi : voi ati fi rezistat in fata acestui mascul feroce :) ?


14 comentarii:

  1. vaaaai de capu' meu! cum sa-i rezisti??? cum???
    si eu ma abtin cu greu sa nu iau o catelusa cam cat asta micu' de mare, care sta in capatul strazii, la niste sarmani. problema e ca e invatata in libertate si mai e si max, care e de 10 ori mai mare si mai energic decat ea si nu cred ca ar fi bine.
    cat despre panda, e o scumpete si jumatate, n-aveati cum sa-i rezistati, clar! exista si partea proasta, insa: daca se prinde lumea ca sunteti asa milosi, se face depozit de animalute la voi la poarta, dar nu stiu ce-ati putea face.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, de asta imi e frica, ca or sa mai apara de acum incolo si altii. Si chiar nu o sa-i mai pot tine.

      Ștergere
  2. Nu, nu este vorba de sanatate ci de voluptate.
    Copiii din noi, poate multa dragoste de daruit...

    Si totusi, va trebui sa te opresti. Vecina mea are deja 7 "irezistibili". Nu pot sa-ti spun ce vacarm este in curtea ei.

    Ce este mai rau este ca ti se duce buhul ca esti miloasa si vei tot avea provocari=donatii.

    Daca tot este sa tii caini, si nu se poate curte fara caini, atunci macar ia-ti unii mai acatarii care sa nu se joace cu picioarele saritorilor peste garduri ci sa capseze funduri intruse.

    Oi fi avand tu ceva bunuri prin curte si vei avea si mai multe. Nu te teme ca relatiile nu sunt atat de idilice pe cat par si viata la tara nu-i chiar pura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ma opresc, ca nu pot tine atatia...
      Sa stii ca de aparat curtea o apara, daca ai putea s-o vezi pe finuta ta, pe Gore, cum latra si se da la oameni, nu-ti va veni a crede :). Iar cei trei caini mari, isi fac treaba cum trebuie, in afara de tanti Ioana nimeni nu poate intra la noi.
      Cat despre puritatea vietii la tara, am vazut cum e, nu cred ca am dat impresia ca ar fi chiar idilic sau daca am facut-o nu asta am intentionat.
      Dar pur si simplu nu m-a putut lasa inima sa-l parasesc in frig. Stiam ca nu va trece noaptea.

      Ștergere
  3. nu rezistam, clar! (dar nici voi nu sunteti normali :)) )
    sa creasca mare individul si sa va bucurati de el. vad eu ca v-ati pus cea mai tare alarma cu asistenta securizata cu tot :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii totusi ca nu am intrecut-o pe tanti Ioana :). ma rog, nici mult nu mai avem..ea are sase caini. Si sase pisici.
      poarta-n casa :))

      Ștergere
  4. Da' uite ce tinuta frumoasa are...Pe noi ne-a pricopsit intr-o toamna ,cineva cu o lupica, ,cam desirata, cam sulinara,da' isteata foc.Al meu era pe-atunci pui de bloc[ne luasem de vreo doi ani...si a fost un "coup de foudre"nu altceva...am tinut-o-n casa toata iarna .Dar, caci ...primavara cand a iesit in curte,dintr-un foc 2 gaini[incepusera sa oua]si mama a facut "hertz-attack" :GAINILE EI!!!!Si fiind doar un ginere...Mama a actionat pe furis:s-a inteles cu un macelar si am dat-o...A cautat-o saracu' Mircea..2 saptamani prin toate gradinile[i-am zis ca a scapatin gradina]...Da' m-a scapat gura la soacra...Si ea a fost de inteles[ca pana s-o dam mai fusesera 3 victime= 5decese!!!]Da'-n secret i-a zis si lui,ca se pusese sa moara, nu altceva...Si am scapat usor amandoua:N-a zis nimic,dar s-a dus in Sercaia s-o vada[trecusera cam 2luni jumate]Si Peggy[?!][era in lant pe sarma prin curte,si stapanu' era tare mandru de ea,dar vreo doua saptamani nu prea mancase,nu prea asculta,de cate ori vedea masina se punea dupa cusca si nu mai iesea]l-a recunoscut de la poarta...Si s-au 'pupat'...si-au luat adio...Si am aflat si eu dupa vreo 4 ani...Am fi tinut-o dar era vanatoare rau de tot,tot ce misca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am problema asta cu Hotu`, a facut victime in pui si rate.
      Si nu m-am indurat, mi-a fost mila.
      Vad ca s-a potolit momentan, dar stiu ca nu ii va trece.
      Lucian a zis ca daca se va mai intampla o data il duce. Si da, e de inteles ca soacra ta a dus-o, a facut ce era mai bine.

      Ștergere
  5. locul pasarilor e in curtea lor, nu in curtea cainilor! daca noi am lasa gainile libere, cred ca in 30 min n-am mai avea niciuna! asa ca stau doamnele gaini la ele acasa si domnii caini in restul teritoriului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Simonica, asta-i singura solutie, mi-am dat seama. Animalul e animal, in fond asta e instinctul lui.
      Asta urmeaza sa facem si noi, cu parere de rau pt gaini, pui si rate, dar mai bine asa. Timp nu a fost..solarul ne-a inghitit tot timpul.

      Ștergere
  6. Simona a punctat perfect. Si la noi Max a halit-o pe Alpinista si l-a atacat pe Chioru dar n-a fost vina lui saracu ci a noastra ca i-am lasat de "ciocul lor". Daca l-am lasa pe Max cu gainile cred ca-n zece minute ar fi macel. Deci sa va traiasca "ursuletul" si aveti grija de educatia lui. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu avem probleme decat cu Hotu`, dar e de ajuns.
      Piston si Ursu n-au treaba, se fredoneaza gainile si ratele pe la nasul lor, dar nu le baga in seama.
      Dar Hotu...e criminal. In adevaratul sens al cuvantului.

      Ștergere
  7. Ce dragalas si nevinovat este! Valeu, iuliana, da' cred ca mai multa mancare trebuie pentru ei decat pentru voi. L-o fi lasat sau nu cineva, cert este ca animalele astea trag la voi. Construiti o arca a lui Noe, ceva?! Eu citisem despre un solar :D (Alina-Gl.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate cel care il avea - am aflat mai tarziu ca era al cuiva - l-a luat inapoi.
      l-a mai vazut adi o zi sau doua pe strada, dupa care nu l-a mai vazut...iar stapanul lui si-a luat un alt caine.

      Ștergere