marți, 19 august 2014

Troc

Cred ca stiti cu totii ce-i ala troc. Pentru cei care nu stiu, va dau un exemplu infantil de ora sapte dimineata: atunci cand eu am mere multe, iar tu ai pere multe si mie mi-ar trebui perele tale, iar tie merele mele, asa ca facem schimb kg/kg si amandoi suntem multumiti. Asta-i trocul.
Va povesteam eu mai in primavara ca ne-am trezit cu zece bobocei de rata, noi nestiind ca zapacita aia cloceste ascunsa prin magazie.
Toate bune si frumoase, i-am crescut, i-am pupacit, le-am dat sa manance din mana, ne-am jucat cu ei, bobocii au crescut frumos, iar acum am inceput sa-i dibuim care-i rata, care-i ratoi.
Mna, asa cum numai in bancuri se intampla, din bobocii de anul asta, sapte sunt ratoi. Mai avem inca doi ratoi de anul trecut, plus ratoiul batran.
Curtea noastra e prea mica pentru zece ratoi. Ii vad pe cei doi de anul trecut cum se bat zilnic, unde mai pui ca fugaresc ratele de le-au innebunit de tot. Nu vreau sa ma gandesc ce o fi printre ei cand mai cresc si incep sa se vada ca rivali.
Acum n-aveti decat sa radeti, dar crescandu-i din prima zi si pana acum, nu-i putem taia, daramite sa-i mai mancam.
Bineinteles ca am fi putut sa facem ceva bani buni dupa urma lor, dar nu ne intereseaza banii.
Asa ca vrem sa facem troc.
Cu ce? Habar n-am! Cu orice! Cu ce va prisoseste si credeti voi ca-i echitabil si compenseaza ( dar nu cu alti ratoi sau cocosi).
Cu cine?  Cu cine si-i doreste si-s mai aproape cat de cat de noi pentru a putea transporta repede pasarile, sa nu le chinuim prea mult pe drum.
Acum hai sa vi-i arat, nu-s chiar toti, ca n-au avut chef de stat la poza.

Astia-s cei doi mari de anul trecut (ciufuliti, ca doar sunt niste luptatori).



Iar frumuseii astia sunt de anul asta.



Dupa cum se vede sunt rate lesesti ( sau mute, cum li se mai spune). Toti sunt sanatosi si oricum ratele sunt mult mai rezistente decat gainile la boli.
Asadar, astept cererile voastre pe: iuliana.iordache7@gmail.com sau bucurestenimutatilasat@gmail.com si stabilim impreuna ce si cum facem.
Daca vedeti ca nu raspund la mail, mai dati o data mail-ul. Gmail-ul de la un timp nu prea mai are chef sa primeasca mail-uri, am constatat.
Sau mai simplu, puteti sa sunati la 0728.617.830. Va raspund eu.

LE: Ratoii si-au gasit un nou stapan. Deal closed!

8 comentarii:

  1. Apoi daca n-as fi hat in celalat capat de tara si daca n-as sta la bloc, as gasi eu ceva cu care sa te momesc si sa facem troc....:)...cu mare drag si mare placere...sunt cu ochii pe voi....

    RăspundețiȘtergere
  2. Știu cum e cu tăiatul ăsta. Avem două bibilici care am hotărât că vor muri de bătrânețe. :)
    Succes la troc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,e greu cu taiatul, pana acum nu am ajuns in stadiul asta. Nu stiu daca vom ajunge acolo vreodata.
      Multam :)

      Ștergere
  3. Mai, ce baieti frumosi ai! Te cred ca nu poti sa-i tai. Pacat ca inca nu pot creste pasari, ca mi-ar fi placut sa ne "incuscrim" :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. noi facem schimb: vrei un cocos/iepure? ia-l, ca-ti trebuie sa "schimbi sangele". in loc, ne aduce un alt cocos/iepure, amenajat deja ca in galantarul de carne de la magazin. si dihaniile crescute de noi mai castiga ceva vreme.

    RăspundețiȘtergere