marți, 26 august 2014

Nu mi s-a parut

Toamna-i aproape!

In prima seara am zis ca m-o fi "luat" frigul pe mine, asa ca mi-am pus un hanorac. In a doua seara am zis ca dupa dus asa e, ti se face frig, asa ca mi-am luat hanorac si ciorapi, dar deja de ceva timp, atat dimineata, cat si seara, devine un obicei. E frigut bine, iar ziua se micsoreaza.
In plus si-n solar legumele incep sa-si ia culorile de toamna ( si gustul, rosiile sunt o nebunie).

Imi aduc bine aminte "transformarea" lor odata cu venirea toamnei: culoarea se accentueaza, fructele sunt mai mici, iar gustul devine mai bun. Imi place la nebunie gustul rosiilor in septembrie.
Dar venirea toamnei inseamna ca alte legume apar in prim plan.

Gogosarii au inceput sa se inroseasca si gandul la muraturi ma bucura.

Vinetele au inceput sa-si faca de cap si sa fructifice bine.

Iar ardeilor le prieste un pic de racoare.

Ardeii iuti anul asta sunt deosebiti de iuti, in special cei pe care-i am de la tataia. Nu erau asa, cel putin eu una puteam sa-i mananc. Acum iau cate o bucatica milimetrica si-mi ajunge la o masa intreaga. Nu-mi explic care-i cauza.

Noutatea anului asta este ca am descoperit dulceata de ardei iute. E o nebunie, are un gust extraordinar de bun! E ceva de munca la ea, chinuiala-i mare, dar merita!


De acum va deveni permanenta la noi in casa si trebuie sa ma asigur ca avem cantitatea necesara peste an, toti trei am devenit fani.

Per total, zic ca-i bine, desi rosiile incep sa traga linia dreapta de final, mai avem boli, dar nu-s chiar periculoase, iar legume, desi a fost cum a fost, avem sa ne umplem camara pentru iarna.
Pentru ca toamna chiar e pe drum! :)

4 comentarii:

  1. simt eu ca pe stanga o sa "intre" spanacul de toamna :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat arată duceaţa voastră de ardei iute. Eu sunt mare fan.
    Am făcut şi eu vara trecută (cât pe ce să ajung la spital, aşa de tare ce mă usturau degetele - învăţare de minte: acum ştiu că la operaţiunea asta mănuşile sunt indispensabile!). :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mainile ca mainile, dar pe mine m-a terminat mirosul. am stranutat pt trei ani. super naspa...

      Ștergere