vineri, 28 februarie 2014

Saptamana asta

...a fost super aglomerata pentru noi. Lucrari in solar, repicari, insamantari, depuneri de acte: unde e formularul, ia formularul, completeaza si depune-l. Nu e bine, ia-o de la capat! Calm, fara nervi, asa e la noi, pana la urma ia-o ca atare.
Dar...am reusit!
Am inchis primul an si am intrat in al doilea an de conversie ecologica!
In Bucuresti n-am mai fost de ceva timp, iar ieri cand l-am gasit, l-am gasit si mai aglomerat, murdar ( si vremea a fost urata dand un sentiment de inchis, de lipsa de aer).
Cat am stat acolo, am avut in cap numai si numai refrenul de la melodia asta.


Am ajuns aseara tarziu, era noapte de-a binelea. In momentul in care am deschis poarta, m-am trezit cu un cateloi lipit de mine, plin de dor si bucurie, Mairon se ridicase pe picioarele din spate si incerca sa ma imbratiseze, dupa care, aproape imediat, au venit si restul de caini, schelalaind a bucurie si gudurandu-se pe langa mine. Bineinteles, acompaniati de miorlaituri pe diferite tonuri.
Azi dimineata inainte sa rasara soarele, abia asteptam sa intru in solar. Mi-am inceput programul ca de obicei, dat drumul la pasari, schimbat apa, puse graunte, dat apa si mancare la caini dragastosi si pisici infometate si miorlaitoare.
In timpul asta, mici flash-uri se desfasoara: Mairon, lasa pisica! Ratoi, lasa-l pe Blondu in pace! Atentie, rata in zbor, fereste capul! Jedi ( Miu), caraghioasa si haioasa, le urmareste in fuga incercand sa le prinda.
Dupa ce am linistit turmele, intru in solar, inspectez salata, spanacul, rucola, ridichi, ceapa, usturoi, morcovi, marar, patrunjel, mangold. Toate-s bine.
Apoi intru in rasadnita. Zambet larg pe fata imi apare. Dragele de ele, scumpele mele. Tomate Orange banana, Azoychka, Paul Robenson, Tiganesti, Inima de Bou, Rozalii de la Banca de Gene din Suceava, Stupice, Cherry rosii, negre, galbene si portocalii... toate si-au facut aparitia in lume. Le urez bun venit, le vorbesc si le alint.
Restul de tomate inca mai dorm, dar sunt pe cale sa se trezeasca, sunt germinate toate.
Apoi trec pe la gulii maricele, sfecla mandra, telina, Kale, craite, praz ( cum m-oi descurca cu tine?, imi trece scurt prin cap), cimbru, busuioc verde si rosu, maghiran si oregano...toate-s maricele de acum, toate ma bucura peste masura. Bobul nostru stravechi si-a facut aparitia si la noi, trebuie sa pun restul de seminte.
Le las si ies iar in solar. Rucola trebuie mutata la loc definitiv, la fel si o parcela de spanac pus pentru rasad.
Avem treaba, plantutele nu ne pot astepta prea mult, constat si ma indrept spre casa.
In plus, sambata livram. Asteptam si azi doritorii :).

6 comentarii:

  1. Buna dimineata. O saptamana intr-adevar plina de munca dar si de rezultate din cate scrii. Sa fie intr-un ceas bun si sa aveti recolte bogate. O zi frumoasa si un sfarsit de saptamana minunat, plin de spor si voiosie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata.

      Asa-i, avem rezultate multe si bune :).
      Ceea ce va dorim si voua :)

      Ștergere
  2. In prima zi calendaristica a primaverii noi va dorim o primavara minunata cu multa sanatate, bucurii si implinirea tuturor viselor. LA MULTI ANI!
    Cu stima si deosebit respect,
    Camelia si Vasile Rosciuc

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Iuliana incepe un an nou.... Iti urez deocamdata- caci vom mai vorbi - o primavada plina de rod!(rodica)

    RăspundețiȘtergere