miercuri, 7 august 2013

Ce-am mai facut

In primul rand suntem lesinati de caldura. Cam asa :

 
 
 
 
 
Dar in ciuda caldurii am reusit sa ne punem la punct cateva treburi ramase restante, am reusit sa termin gradina din spate de mulcit si am cules porumbul dulce. Avem samanta de porumb dulce pentru la anul, inca prea-prea.
Sunt atat de incantata de anul asta atat de rodnic. Totul e din abundenta la toti. Mai deunazi o vecina spunea ca are la rosii de crede ca scoate o caruta pe zi.
Toti sunt fericiti si multumiti de roadele muncii lor. Se vede pe fetele lor, se vede din atitudinea lor. Si toata lumea a trecut la preparatul conservelor pentru iarna, se incing tuciurile si se pun rosiile la fiert pentru bulion si alte cele.
Nici eu nu puteam sa fac exceptie si profit cat pot de mult de zilele astea libere care le mai am.

 
 
 
In gradina din spate copiilor le merge bine, pentru la anul vom avea seminte din plin sa iesim cu soiurile cele bune pe piata. Am recoltat, recoltez si voi recolta in continuare semintele pentru ca intr-un final autosustinerea, din punctul asta de vedere, trebuie sa tinda spre total.


 
Avem un soi de rosii pitice, care cred ca s-ar preta foarte bine in ghivece, dar asta ramane pentru la anul sa probez, fac niste rosii micute, nu cireasa, foarte zemoase si dulci, tocmai bune pentru rosiile in bulion. 

Alte mici surprize din gradina.
 Un pepene galben a scapat ca prin minune de atacul ratelor si uite ca a rodit.

 
Iar ardeiul asta, prin culoarea lui, imi pare foarte serios si pus pe treaba :).

Alte vesti ar mai fi ca a aparut un mic articol despre noi in ECO Ferma, lucru care ne-a bucurat nespus si ca incepand cu 31 iulie am fost admisi ca membri ai Asociatiei Bio Romania ( am pus comunicatul pe pagina noastra de Facebook) .

Pentru abonatii nostri si viitorii abonati am scazut preturile la legume, care-s produse de noi in totalitate si totodata am facut o promotie la ele, sper sa va placa.
Pentru livrarile de sambata va asteptam comenzile si maine, toata ziua.

27 de comentarii:

  1. ce imi mai plac borcanele tale cu rosii si bulion sau ce o fi ??!!!!!bravo!!!pupici la pisici si nu numai!!!!Mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am facut bulion si rosii in sos tomat ( cele cireasa au rodit ca nebunele si-s perfecte pt asa ceva)
      mersi mirela :)

      Ștergere
  2. Toata lumea face conserve :) Rosiile astea in bulion o sa fie tare pretioase la iarna. Spor la treaba !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai e sezonul si-i totul din plin, mult, la toti.
      mersi dani, spor si tie ( poate ne dai si noua reteta aia de ketch-up, as vrea sa incerc si eu ) :)

      Ștergere
    2. Numai sa fac cateva poze si pun si reteta :)

      Ștergere
  3. Bravo, bravo, bravo.... Nici nu stii cat ma bucur cand vad ca demonstrezi ca daca vrei intr-adevar se poate, chiar si in Romania!

    Cand ma fac mare vreau sa fiu ca tine!!!!! :)

    Iuliana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) m-ai facut sa rad.
      nu-i nimic extraordinar in ceea ce fac/ facem. numai o incercare de iesire din sistem, macar cu un picior, daca nu de tot :)

      Ștergere
  4. Borcaniada arată grozav!

    Eu nu mai fac bulion de vre-o 3-4 ani.
    Prefer o pastă de roşii cu gust aproape identic cu cel al roşiei proaspete.

    http://arta-culinara-romaneasca.blogspot.ro/2012/08/pasta-de-rosii.html

    Succes în continuare.

    P.S. Am pus adresa voastră la 'Favorite' pe calculatorul unei familii de la ţară!
    S-au crucit...
    Se uită zilnic să vadă ce aţi mai realizat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stiti ca v-am vazut reteta si sunt hotarata sa o fac, e chiar pe gustul meu simpla si rapida.
      Zilele astea o am in plan si voi reveni la dvs cu un feedback.

      Multumesc pt promovare :) ( m-ati facut sa rad :)) )

      Ștergere
  5. Desi voi sunteti foarte harnici si ati trecut ~cu voiosie~ la conserve, cred ca cei lesinati de caldura au ramas asa in continuare :) Este minunata poza de grup! Pacat ca nu ai poze individuale cu fiecare ~lesinat~.

    Spor la treaba celor care nu ....lesina la caldura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De obicei stau in "haita", asa cum ii vezi in poze, nu se prea despart. Cateodata mai vin si gainile si stau cu ei, dar azi erauu prea lungiti toti, n-au mai avut loc :).

      "Lesinaturile" normal ca au ramas asa, efortul de a se misca e foarte greu :))

      Ștergere
  6. Va urmaresc postarile cu mult drag.

    Va salut si va doresc toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit pe la noi :)

      Te salutam si noi cu drag si-ti multumim ca ne urmaresti :).

      Ștergere
  7. Eu m-am apucat de borcaneala cu visinele,apoi cu caisele am continuat cu o parte din rosii si vinete:) Acum m-am oprit ca nu pot pe caldura asta sa fac borcaneli:) Si la noi e lumea lenesa nevoie maree:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai asa si trebuie, fata draga :)

      imi inchipui si cracanatii tai cum stau bagati pe la umbra :))

      Ștergere
  8. Ce tare e prima poză! :))) Mortală!
    Despre conserve și plantații: =D> (aplauze susținute). Toate arată nemaipomenit de bine. Felicitări din toată inima! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Superb tot ce vad in gradina si viitoarea camara! Imi aduc aminte de vremurile cand si eu faceam minuni avand o gradina plina de roade. Borcaneala cat cuprindea si beciul se umplea! Totul, la trecut! La momentul actual doar piata si marketul! Precum ti-am scris, pentru viitor as fi fericita cu ceva cat de cat asemanator, dar, singura e f. greu, am facut toate calculele. Multumesc din suflet ca va pot pot admira munca si succes in continuare! Caldura ne doboara pe toti, ca suntem la oras - mai mult cu atatea betoane - sau la sat, dar voi nu va lasati! Va admir mult si va imbratisez cu drag! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Gabriela, spre asta tind si eu, incerc sa fac asa cum pot.
      Si noi te imbratisam :)

      Ștergere
  10. Deci borcanele alea, arata intr-un mare fel, sunt bestiale ! poate ne dai si noua mai multe detalii, cum este facut sucul ala care este turnat peste rosii, ce verdeata ai pus in borcane si ce gramaj au borcanele, pentru ca in poza par mai mari de 800 de grame . Cat priveste caldura....cred ca la mine este mai cald...eu chiar nu mai rezist, mi-este foarte rau de la atata caldura . Si animalutele mele stau exact la fel ca ala tale, pisici amestecati cu caini , gropi sapate cat mai adanc, si ascunsi acolo...e greu si pentru ele, ma gandesc ce ar fi fost daca nu as fi tuns cainii asta primavara :) Pup! Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. caldura asta ne chinuie pe toti, e din ce in ce mai rau.

      sucul n-are nimic special, rosii decojite, sare si fierte bine. borcanele sunt de 800, iar verdeata am pus cimbru, tarhon si patrunjel - unele cu de toate, altele fiecare numai cu un fel de ierburi. si atat :)

      Ștergere
    2. pai si stai putin, dupa ce pui sucul peste rosii, nu le mai faci nimic, nu le mai fierbi, pui capacul si gata?

      Ștergere
    3. sigur ca le mai fac :).

      am facut asa : am dat rosiile prin masina, sucul l-am pus la fiert.
      am lasat sa fiarba mai bine, mie imi place mai consistent. in suc am pus sare, se poate pune si zahar daca rosiile sunt mai acrisoare, la mine n-a fost cazul.
      borcanele le-am sterilizat in cuptor, apoi in ele fierbinti am pus rosiile si verdeata, iar peste ele am turnat sucul fierbinte si le-am pus capacele.
      dupa care le-am bagat cam 20 min la cuptor, le-am lasat in cuptor pana a doua zi dimineata sa se raceasca si iar le-am mai lasat la cuptor inca 20-25 min.

      Ștergere
    4. Ahaa...multumesc mult! cred ca am sa fac si eu cateva borcane , nu multe, pentru ca eu deja am bagat rosii mari si frumoase in lada frigorifica . :_* :_* :_* Dana :)

      Ștergere
  11. felicitari si pentru articol! v-am zis eu ca o sa va vedem la tv intr-o zi. nu mai e mult pana atunci.
    stii cum e povestea aia cu taranul care a vazut girafa la zoo si a decretat ca asa ceva nu exista, nu? asa-mi vine si mie sa zic de voi ... prea sunteti frumosi, sa va tina Dumnezeu tot asa!

    RăspundețiȘtergere