miercuri, 17 iulie 2013

Rezumat la jumatate de iulie

Ma uimeste vremea! Ma asteptam la calduri infernale si seceta, in schimb am inceput dimineata si seara sa-mi iau iar labarteala mea de pulover maro. Nu zic ca nu-mi place, imi place foarte tare, este exact vremea care-mi place si care ma face sa ma simt bine. Dar totusi seara si dimineata sunt 16-18 grade.


Gainile si ratele... a dat clocitul in ele. Din gaini care nu e closca, naparleste, asa ca oua ioc! Iar ratele sunt bagate cate una, cate doua in cuiburi ascunse, facute de ele, unde nici nu-ti trece prin cap ca ar putea sa se bage. In doua din cuiburi am gasit cate 12 oua, se vedeau ca sunt clocite, ratele ma sasaiau amenintator ( sunt asa de dulci cand fac pe relele), asa ca am hotarat sa le las.
Pitica iar e closca si ea. Cand ma duc la ele aud numai sasaituri si chiraituri de closti. Prin curte se mai plimba Vulturica si ratoiul, ei singuri-singurei.
Blondu` a disparut de ieri, nu-l gasim nici la vecini ( ca a mai avut ceva atentate la gainile vecinilor), nici pe strada, nicaieri! Ma gandesc ca au disparut si din puii de closca, plus disparitia lui, concluzia mea ar fi ca avem vreun dihor ascuns prin curte sau care s-a invatat sa vina la ele.

Ursu, dupa " hoinareala" de sezon, a venit acasa batut foarte-foarte rau. Nu de animal, ci de om. Se vedea clar dupa lovitura de la cap pe care o avea. L-am ingrijit foarte putin pentru ca nu suporta sa pun mana pe el, dar am avut grija sa stea linistit, sa doarma atat cat a vrut, sa aiba apa si mancare la indemana, ca sa nu se miste. Desi m-am speriat initial cand l-am vazut atat de lovit si cu atat de mult sange in blana, am inceput sa ma linistesc pentru ca manca foarte bine. Acum e bine, rana s-a inchis, pe locul ala nu mai are par si nici nu cred c-o sa-i mai creasca, s-a ingrasat iar, latra, topaie si-l enerveaza Mairon, pe care il pune la punct cu cate o maraitura care se vrea inspaimantatoare.

Mairon e bine, chinuie pisicile, ratele si puii. Si pe mine cand are chef de joaca.
Este foarte afectuos si iubaret, se tine dupa mine peste tot si daca nu-l bag in seama, se simte ignorat si se supara. Dar nu-l las asa, il iau la smotoceala imediat. A devenit foarte-foarte rasfatat.

In alta ordine, azi e miercuri, incepem sa ne pregatim pentru livrarile de sambata. Fetele produc bine acum, avem rosii si vinete, nu mai avem limita la cantitate.
Va mai pun ceva poze, poate vi se face pofta de niste rosii adevarate, gustoase, super zemoase si niste vinete grase :).

Asa-i ca arata bine? Garantam si gustul extrem de bun, garantam ca-s crescute doar cu apa, soare si...sudoare :).
Va asteptam!

12 comentarii:

  1. oare ce cretin a putut sa-l bata asa rau?ce dobitoci!rosiile si vinetele sunt minunate si gustoase sunt sigura!recolte frumoase va doresc!aveti grija de ursu sa nu mai plece sa vina iar cotonogit!mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apai daca-l stiam, in mod sigur ii raspundeam la fel.
      ursu are o personalitate foarte puternica ( si noi l-am rasfatat de cand il avem), ca sa stea in curte ar trebui sa-l leg, lucru cu care nu sunt de acord.

      Ștergere
  2. dihorul nu ia pasari selectiv, ci ucide tot intr-o tura, altul e daunatorul.
    daca l-ati steriliza pe ursu oare n-ar pleca mai putin? zic... ai nostri nu-s tentati sa plece decat sa faca ordine printre cainii liberi de pe ulita, n-au treaba cu nuntile din sat.
    rosiile sunt dementiale! am si eu o cherry-uta coapta, se pune?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca da, ar iesi numai sa hoinareasca, nu si la crailic.
      alta e problema cu el, ca sa-l ducem la doctor trebuie adormit, nu se poate pleca cu el asa.
      e bland si dulce cu noi, dar e si foarte salbatic

      Ștergere
    2. vorbesti cu vetul (inainte il cantaresti pe ursu - te urci cu el in brate pe cantar), iti da o pasiluta si nu-l adoarme, doar il face cumintel foc. il duci si-n mai putin de-o jumatate de ora ati scapat.

      Ștergere
  3. am uitat! nu e prea tarziu pentru closte acum, puii vor fi suficent de mari in iarna? (am si eu 2 nebune croite pe clocit)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca e cam tarziu, parca ma vad la iarna cu puii in casa.
      dar parca-mi pare rau si de oua.
      pe gaini nu le las, dar cu ratele...

      ps. se pune ciresica ta, de acum tot or sa inceapa :)

      Ștergere
  4. Frumoase recolte aveti!Mai ales vinetele parca sunt globuri in pomul de Craciun:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Unii sunt animale si la tara,ca peste tot.......si noua ne-a omorat vecinul de vis-a-vis toate matzele mari,mai putin birmanezele care nu ies din casa.Acum ne judecam cu el in proces,dupa ce am cheltuit nu mai putin de 2000 lei prin spitale fara rezultat din pacate.....astia care dau in animale sau le otravesc merita pusi la zid si impuscati,sincer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa-ti moara 9 pisici in trei zile este traumatizant ,marcant,dar si cand le va manca pe lumea cealalta......Dumnezeu e mare si vede pe toti cei ce lovesc in animale fara posibilitate de aparare

      Ștergere
  6. Imi pare tare rau, Luciana, inteleg prin ce ai trecut. Pur si simplu nu pot concepe asa ceva, cum pot unii oameni sa faca lucruri d-astea.

    RăspundețiȘtergere