marți, 2 iulie 2013

Deci...am facut un an de blog

Uite cum se facu un an de blog si la mine. Un an...
Ma uit in urma si tre` sa recunosc ca-mi cam place. E o munca facuta cu multa, multa placere.
Imi mai place ca blogul e ca un jurnal personal, ma uit in vara trecuta la gradina si am un termen de comparatie ( ce super e de cei care au ani in spate de blog).
Pot sa vad daca si unde am evoluat sau am involuat.
Am inceput blogul oarecum in joaca, asa cum am mai zis nu credeam sa ma mai citeasca si altcineva in afara de familie. Dupa un timp chiar m-am speriat de popularitatea blogului care era in crestere din ce in ce mai mare si am vrut sa-l inchid, mi se parea o responsabilitate mult prea mare, dar datorita voua, celor care ma cititi, datorita colegilor de "bloggerit" si datorita familiei, am incercat sa continui.
Am intalnit multi Oameni in anul asta. Am gasit mult bun simt ( pe care eu il credeam pe cale de disparitie, dar nu, mai exista inca!).
Am fost ajutati, incurajati, am invatat foarte multe. Si de la cei din blogroll-ul meu, care-s niste oameni minunati, foarte speciali pentru mine, fiecare in stilul sau, cat si de la cititori, cu unii chiar am reusit perfomanta sa ma imprietenesc, virtual momentan, dar in viitor cine stie, poate o sa ne cunoastem personal.
Dar am fost si injurata, blamata. Am intalnit si o multime de oameni falsi si mincinosi.
Am primit mail-uri idioate scrise in mod acid ( de ce, habar n-am, pentru ca am muncit amandoi de ne-au sarit capacele si n-am cerut la nimeni nimic) in care mi/ni se spunea ca n-o sa reusim etc, n-o mai lungesc, in mare ca suntem incapabili sa ramanem pe drumul pe care ni l-am ales.
Ce nu stiu persoanele in cauza este ca asemenea " urari de bine" ne intaresc si mai mult si ne ambitioneaza peste masura. Sau asa cum spune o vorba din batrani "nu mor caii cand vor cainii".
Oricum astfel de mail-uri au fost cu mult, mult mai putine decat cele in care am fost incurajati si sustinuti. Nu mi-am propus sa multumesc o lume intreaga, nu prea se poate sa ma/ne placa toata lumea si nici nu vreau.
Eu am ales ca sa arat totul intr-un mod cat mai deschis, cat mai transparent, eu mi-am facut publica adresa de mail, eu am vrut sa incerc sa fiu cat mai apropiata de cititorii mei. Asta-i reversul si ma asteptam la asta.
Mi-ar placea sa aud ca macar o persoana a invatat ceva din pataniile noastre si ale celor din blogroll-ul meu.
Stiu ca-s multi care viseaza o viata la tara, multi vor sa se mute la sat si citesc astfel de bloguri, asa cum e si al meu.

Deci...am facut un an de blog.
Imi doresc sa continui sa scriu in el, cu toate ca de multe ori am intalnit acea stare...nu stiu cum s-o intitulez...pur si simplu nu mai aveam subiect, nu mai stiam despre ce sa scriu. Da, am perioade dintr-astea si nu-s putine deloc, dar am vazut ca trec. Poate e si oboseala de vina.
Imi doresc sa scriu cu mult mai bine ca pana acum, sa fac postari frumoase si folositoare.

In fine, ca sa inchei ca m-am lungit tare mult, multumesc mult cititorilor mei pentru ca au avut rabdare cu mine si pentru ca imi fac vizite dese.
Multumesc mult colegilor din blogroll-ul meu, care-mi sunt dragi, dragi, dragi tare.
Multumesc mult si celor care ma au in blogroll-urile lor, dar nu fac parte dintr-al meu, sa stiti ca va citesc si va urmaresc si eu.

Deci...am facut un an de blog. Abia mi-au dat dintii :)!

53 de comentarii:

  1. Felicitari, si la multi ani :) si mult spor la treaba, atat in gradina voastra cat si la scris :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Te felicit şi eu pentru perseverenţa de a ţine blogul la zi, dar şi (sau mai ales) pentru consecvenţa lucrului în grădină şi pentru rezultate.
    Apreciez totodată deschiderea cu care ai împărtăşit din experienţe - eşecuri şi succese deopotrivă. Sunt foarte folositoare toate informaţiile împărtăşite. Nu mulţi sunt atât de darnici! :)
    Numai bine, sănătate şi putere de muncă, cu rezultate pe măsura eforturilor şi aspiraţiilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari "Bucuresteni mutati la sat" Am descoperit blogul acum jumatate de an la preferintele Simonei. Am rasfoit paginile de la inceputuri pana in ziua aceea. Asteptam zi de zi sa vad cum evoluiaza solarul... De atunci sunt atent si bucuros la postarile tale si uitama-s martor la implinirea unui an. Musai sa faci un tort din... rosii! (Nu va fi dulce dar va fi sanatos)...zic si eu..
    LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Don Niai :).
      Multi ani si tie iti dorim :)

      Ștergere
    2. Grozavă ideea cu tortul de roşii! Subscriu! :)
      Ornat cu pătrunjel şi alte cele asemenea. :)

      Ștergere
    3. pai pan` la urma o sa fac, daca-s doritori :)))

      Ștergere
  4. Tort de rosii marmande ormat cu castraveti si marar:))))
    La multi ani si sa fiti sanatosi sa puteti sa munciti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multi inainte de blogg-erit si de muncit.Nu puneti la suflet toate rautatile,multi sunt invidiosi pe munca voastra.munca care nu se obtine decat cu sudoare si zile de concediu pierdute,in loc sa stai pe un sezlong la mare sau sa bati muntii.asta ne-am ales si asta facem,cu Dumnezeu inainte,fie ca avem castig sau pierdere.si nimeni si nimic sa nu ne intoarca din drumul nostru.Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitări și la mai mare! Și să vă meargă din plin cu toate.

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani de blogg-erit, multe roade in gradina si vanzare buna ! poate-mi fac si eu blog :) Dana B.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitările mele. Din toată inima!
    La mulţi ani cât mai buni!
    Doresc să ai cât mai mulţi cititori, cărora să le fie de folos ce au citit.

    Ştiu cum este cu mesajele de toate felurile.
    Intr-adevăr înjurăturile şi criticile depăşesc restul părerilor, şi în cazul meu...
    Am 4 bloguri. Unul este destul de cunoscut, altele 3 specializate.

    Dar luna Iunie mi-a adus şi mie o bucurie mare...
    Cea mai mare revistă (pe hârtie) de specialitate, care apare în USA a dedicat unuia din blogurile mele specializate, 2 pagini mari şi late... cu o introducere apreciativă...

    Deci, munciţi, perseveraţi şi veţi avea rezultate ne-bănuite şi când vă aşteptaţi mai putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uau, felicitarile mele din toata inima!
      Asta da realizare, imi inchipui cata bucurie ati avut.

      Multumesc si felicitari inca o data!

      Ștergere
  9. Si eu imi doresc mult, sa continui sa scrii pe blog, pentru ca imi place mult . Am descoperit blogul cu ajutorul Simonei si de atunci (vara trecuta ) va vizitez zi de zi , pe tine si pe prietenii preferati din blog-rolul vostru :)).Ce imi place cel mai mult (pe langa faptul ca si invat odata cu voi taina gradinaritului ) este faptul ca , dupa felul in care scrieti si cum va exprimati , eu mi-am facut "imaginea " voastra la mine in cap si mi-am imaginat locul in care voi traiti. Asa ca pe tine te vad o persoana miniona , putin plinuta :)), vesela, joviala , cu simtul umorului cu un sot linistit si tacut si foarte "tehnic" , meticulos; cu un inger de copil ce este foarte destept si care a descoperit bucuria de a trai la tara ( ca nu a fost incantat de la inceput ) cu o casuta modesta in curs de a deveni -estetic vorbind-casa visurilor voastre !
    Asa ca draga mea, iti urez la multi , multi ani de acum incolo de scris si de trait VIATA ADEVARATA . Si carcotasii , lasa-i sa traiasca si ei - cu asta se ocupa - si asa cum ai spus si tu , au si ei meritul lor , acela de a te ambitiona si de a reusi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) m-ai facut sa rad copios.
      nu sunt chiar mica de inaltime, am 1.65, dar pe langa baietii mei sunt miniona. lucian este inalt, iar adi ii calca pe urme, ca deja m-a depasit la inaltime. cu kg ai cam nimerit-o, as mai avea de unde scade.
      dar ce m-a facut sa rad este sotul meu " tacut" :))))
      Maria, stii cat vorbeste ?! :))) nu-i tace gura toata ziua, mai mult de atat chestia asta este ereditara, ca si fiu-sau e la fel de vorbaret.
      in familia noastra eu sunt cea care nu prea vorbeste, nu ca n-as vrea, dar chiar n-am loc de altii :))).
      de obicei, sunt sobra si f serioasa, aici in blog ma " dezlantui".
      ai nimerit-o iara si cu casa si cu Adi :).

      Ștergere
    2. n-am apucat sa-ti multumesc :).

      multumesc mult de tot!

      Ștergere
    3. Nuuuu, eu iti multumesc ! Ptr. ca , din cauza faptului ca nu am timp liber , nu am prietene, iar voi sunteti " prietenele" mele - cu blogurile voastre imi beau cafeaua zi de zi la serviciu( la birou sunt singura ) .Si apropo :)) pe Simona o vad opusul tau : inalta, subtire, stilata , nu prea vorbareata , paralela cu agricultura( adica nici nu prea-i place sa rupa sapa ), dar cu multa vointa :)) Ei nu i-am spus, inca ! :)))

      Ștergere
    4. :))) pai ar fi bine sa ii spui.
      Simonica, daca tragi un ochi pe aici...
      Nu o cunosc personal pe Simona, desi imi doresc f mult. Ea a fost principala cauza pt care mi-am facut blog si eu o consider mentora mea. Imi e foarte-foarte draga.

      Ștergere
  10. La multi ani! Parerea mea este ca ai un blog frumos! Stai linistita ca nu poti fi pe placul tuturor, nu ai ce sa faci... mergi mai departe ca e de bine! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu-mi fac griji ca nu-s pe placul tuturor, chiar nu-mi doresc asta.
      Multumesc :)

      Ștergere
  11. La multi ani !
    Ploaie cand va trebui, caldura din sufletele voastre sa fie destula pentru toate vietuitoarele din batatura...
    Norocul sa nu va ocoleasca , munca sa nu va oboseasca !
    Mintea limpede si hotararea pe masura !
    Fiecare picatura de transpiratie ajunge tot intr-o rosie sau ...asa ca ...tortul o sa fie din suflet !
    Va iubeste si sprijina destula lume ( cuvantatoare sau necuvantatoare ! ) asa ca ...un an bogat si ani multi asa cum ii doriti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uau, multumesc frumos :). Frumoase urari!
      Multumesc, asemenea iti doresc!

      Ștergere
  12. a facut un an, gata, de-acum e mai usor, merge singurel, nu mai trebuie sa-l cari tu :) sa se faca mare si frumos si sa te ajute cu posturile de-acum un an (aaa, uite, acolo am plantat cosmosul, si uitasem. mai, dar rosiile alea aveau mana, chiar nu vedeam? ups, uitasem ca de pantelimon e sarbatoare si-mi sare satul in cap)
    stii la ce ma gandeam? ne cam aveam unul pe celalat in blogroll - deh, daca ne citim -, ar fi intresanta o harta care unde stam sa vedem cam pe unde-ar fi mijlocul si sa ne intalnim pe-acolo. sau macar cu cei din arges - valcea - dambovita - prahova - zona bucuresti. o duminica impreuna, schimb de experienta...
    la multi ani :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna idee, imi place!
      cred ca ar trebui sa o dezvoltam, chiar mi-as dori sa avem o intalnire, sa facem un schimb de experienta, noi toti care suntem.

      multumesc, Simonica, asemenea iti doresc :)

      Ștergere
  13. Doamne ajuta la mai multe vizite de oameni buni.Faceti treaba buna voi acolo.Si o faceti pentru cei care va apreciaza nu pentru cei invidiosi.Sunteti minunati!Tineti-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu iti urez cat mai multe evenimente pozitive cu care sa umpli foile jurnalului!
    Nu suntem toti la fel, nici experientele noastre de viata nu sunt la fel.
    Dar de aici pana la comentarii acide, ca tu ai ales o alta cale fata de cel care te citeste...
    Viata este atat de frumoasa, incercarile vietii prin care trebuie sa trecem sunt atat de diverse, incat eu nu inteleg cum le mai ramane unora timp sa stea pe margine si sa critice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh...dar nu cred ca sunt singura caruia i s-a intamplat.
      Au timp, asa le place sa traiasca : sa comenteze despre altii.
      Nu conteaza, viata nu poate fi roz mereu, cred ca ne-am cam plictisi daca ar fi asa

      Ștergere
  15. ...cum mai trece timpul!- din gradina mea- aplauze!..si la multe anotimpuri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, Daniel :)

      asemenea iti doresc

      Ștergere
    2. La multi ani cu rod bogat, Iuliana si Lucian!
      Chiar daca nu mai am timp de comentat, te citesc in continuare si va tin pumnii!
      Nu putem sa reusim decat facand fiecare, treaba noastra de furnica, asa ca tine si...ca mine :)(chiar daca in alt domeniu) si ca multi din cei care sunt pe-aici, prin jurul blogului tau. Din pacate, slabe sperante cu vreun alt ajutor de la cine ar trebui sa ne incurajeze cu lucruri concrete, nu cu vorbe, pe cei care producem ceva, nu doar pe cei care vand ce produc altii!

      La multi ani, dragii mei!
      Sa fiti sanatosi si sa nu va dati batuti!

      Ștergere
    3. Da, fiecare trebuie sa incerce sa faca ceva cu propriile forte, nu sa astepte sa-i pice de la altii, ca n-are sanse.

      Multumesc frumos, mult spor si forta de munca si voua :)

      Ștergere
  16. La multi ani! cu bucurii, cu realizari si sanatate atat voua, animalutelor voastre cat si plantutelor voastre!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tatal meu care nu este o persoana ffff comunicativa ( dar, iubeste pamantul si roadele lui), poarta o conversatie cu mare economie de cuvinte. Ultimele sunt: SANATATE, BUCURIE!!!! Doua vorbe cu un continut bogat!
    Sa dea Dumnezeu sa va urmareasca si pe voi gandul si urarea mea venita din suflet! Deci:

    SANATATE, BUCURIE!!!!

    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, doua vorbe mari :).

      Multumim frumos, asemenea va dorim :)

      Ștergere
  18. multi ani traiasca, multi ani traiasca, laaaaa multi ani!
    indata taiem motul :)

    eu chiar as fi curioasa, vorbesc foarte serios, sa publici intr-o zi cateva mailuri din alea rautacioase, sa vad si eu cum gandesc "semeni"de-ai nostri. intr-una din zilele in care n-ai inspiratie la scris, da copy/paste la mailurile alea.

    RăspundețiȘtergere
  19. sa stii ca am fost tentata, si nu o data, sa fac asta.
    dar am zis ca n-are sens si le-am sters.
    unele erau scrise intr-o gramatica...sau mai bine zis agramate rau-rau. altele nu, pareau scrise de oameni cat de cat scoliti.
    poate chiar o s-o fac, daca o sa mai primesc :)

    mersi,

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce poti spune la ceas aniversar decat LA MULTI ANI! si recolte bogate. Blogul este jurnalul tau asa ca cei care doresc sa te cunoasca si sunt interesati de munca ta te vor citi de fiecare data cu placere. Pe ceilalti eu zic sa bu-i bagi in seama.Pentru toata munca si realizarile voastre, dar si pentru postarile pe care cu drag la citesc,nu pot decat sa-mi scot palaria si sa spun SINCERE FELICITARI si LA CAT MAI MULTE REZULTATE BUNE SI ROADE IMBELSUGATE. O zi minunata va doresc. Cu stima si respect,

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna, buna dimineata!
    La multi ani cu sanatate si cu bucurie!
    Felicitari pentru tot ce ati realizat pana acum si pentru ceea ce veti realiza de acum inainte!
    De anul viitor voi fi si eu, zi de zi, in gradina mea, printre pomisori si ce voi mai avea pe acolo. Anul acesta inca trag si intretin cum pot ceea ce deja am realizat acolo. Va inteleg perfect si va sustin in toata munca pe care o depuneti. Nu e usoara si nici putina.
    Pe cei care v-au apostrofat te rog sa ii ignori. Este exact ceea ce nu isi doresc. Sunt incapabili de a face si de a gandi ceva constructiv si sufera ca nu ii baga nimeni in seama. Deci... :)
    Va imbratisez cu drag pe toti cu pisici, catei, pasari si purcei si va doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult :).
      Ce bucurie va fi pe tine. Si cata nerabdare :)...
      Noi iti uram mult spor si putere de munca, pt ca vei avea nevoie cu siguranta de ele.

      Mersi inca o data :)!

      Ștergere
  22. Oameni tineri, mutati de la oras si pe deasupra extrem de harnici - numai contraste.
    Bravo voua ca stiti ce faceti si unde vreti sa ajungeti. Mi se umple sufletul cand citesc postarile voastre. Se simte ca iubiti natura si animalele. Eu nu as putea nici 10 la suta sa fac din ceea ce faceti voi. Am crescut o perioada la tara cand eram mica si stiu ca munca nu se termina niciodata. Ma intreb voi cand va mai odihniti?
    Sanatate multa va doresc iar pentru tine, Iuliana, fa bine si pune mana pe condei mai strasnic, ca-i mai mare pacatul cu talentul tau de narator.
    Vreau sa aud pana la anul ca ai publicat ceva.Nu se poate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) ai luat-o pe urma alor mei si ei imi zic la fel :))
      nu cred ca am atat talent.

      Multumesc pt tot :)

      Ștergere
    2. Tu esti oricum "prea modesta" ca sa hotararasti, asa ca noi dam verdictul: obligata sa scrie ! Talentul nu se masoara, de aceia daca spui "nu am destul", "suficient" nu e corect.
      Macar da-ti o sansa si dupa aceea vezi daca ai succes sau nu. As mai avea multe sfaturi dar cred ca o sa ti le trimit in particular.
      Te pup si spor la toate!
      Ira

      Ștergere
    3. Stiu ca talentul nu se masoara, dar...adica idei as avea, dar cine sa ma citeasca pe mine. E prea mult, daca intelegi ce vreau sa spun.
      Sigur, daca vrei sa-mi scrii, te rog. Ai adresele mele de mail in partea de sus a blogului in stanga.

      Ștergere