luni, 29 iulie 2013

De vara

Cam toate-s " de vara " acum, toate-s intrate intr-o dulce lancezeala, mai putin temperaturile care ne chinuie pe toti.
Peste zi nu se mai poate lucra afara prea mult, sambata dimineata, dupa ce Lucian a plecat cu comenzile, m-am apucat si am udat amandoua gradinile, apoi am curatat si mulcit partial gradina din fata. Rosiutele erau pline de buruieni si cazute, din lipsa de araci. Am facut o intreaga inginerie din aracii pe care ii aveam si sfoara, ca sa le pot ridica pe toate. M-am fortat sa stau pana la 12.00, dupa care m-am declarat invinsa de caldura, dar si de teama ca m-as putea alege cu o insolatie.
Toate rodesc bine, mult mai bine decat anul trecut. Am ajuns la concluzia ca e un an bun.
Duminica dimineata a fost momentul treburilor casnice, iar dupa amiaza am lancezit cu totii in casa din cauza caldurii. Dar a fost bine, ne-am relaxat, am citit, am vorbit si am dormit ca valizele.
Mai am trei zile, incluzand ziua de azi  si intru in concediu. Nu prea mai am chef de nimic, imi fac planuri pentru ce o sa fac in zilele libere.
Am de gand sa imi pun gradinile la punct, sa termin de mulcit absolut tot si sa mai fac ceva suc de rosii, bulion si o mult prea delicioasa zacusca.

Prin curte pasarile si animalele motaie in locuri umbrite, curtea se anima numai dimineata si seara. Sufera cu totii de caldura.

In solar momentan e bine, imi e mila si teama pentru plantute din cauza temperaturilor care s-au anuntat, facem tot ce putem pentru ele, speram ca vom trece cu bine.

Intre timp mi-am rezolvat si problema cu pozele, partial, dar mi-am dat seama ce ar trebui sa fac. Lucrez in continuare la asta.

Pentru cei care vor livrari miercuri, va mai asteptam si azi.

7 comentarii:

  1. Fetita, blogspot am si eu, si incarc pozele din calculator, la editare, unde scrie" incarcati fisierele", deci din nici una din variantele din stanga ferestrei de incarcare a pozelor si slava Domnului, am 420 postari din care sigur 400 sunt cu poze, fara a-mi limita niciodata numarul lor.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. hai, ca mai sunt doua zile - azi s-a cam dus - si gata, intram in concediu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa ora 11 ma ascund in casa unde este atat de bine:)
    E bine ca intrii in concediu:)

    RăspundețiȘtergere