marți, 15 ianuarie 2013

Week-end petrecut in casa

Pentru ca aseara cum am intrat in casa m-a cam luat Lucian la zor din cauza postarii de ieri - el si Adi sunt cei mai aspri critici ai mei ( - Ma, da` aia a fost postare? - Pai na, stii si tu lunea creierul meu nu preaaaa...nu prea! - Da, ma, da` trei poze si doua cuvinte?! Esti de la ANM cumva?! ) am zis ca trebuie sa-mi revin si sa ma apuc de treaba.
Sambata dimineata am gasit-o pe Coculica moarta. Ne asteptam la asa ceva de mai bine de doua saptamani. Nu mai manca, nu mai bea, nu mai iesea in curte, statea in magazie si zacea. Poate ca s-ar fi dus mai devreme, dar am tot chinuit-o cu hranit fortat.
Am avut zile in care am facut pe grozava si-i spuneam lui Lucian : Gata, trebuie s-o taiem! Moare si aruncam atata carne. Ne-am mutat de atata timp la tara si nu am mancat o ciorba adevarata de gaina de tara, ce naibii! Maine o taiem!
Pana intr-o zi cand mi-a spus : Hai, adu cutitul acum! Am simtit ca-mi fuge pamantul de sub picioare, m-am uitat la ea cu mila si i-am zis incet : Hai s-o mai lasam pana maine, vrei? Iar el mi-a raspuns repede, cam prea repede : Bine! Si n-am mai vorbit de taiat, asta a fost un acord tacit intre noi, s-o lasam sa-si dea sfarsitul atunci cand o fi .
Sambata, inca dimineata fiind, m-am dus in spate sa vad ce mai fac pasarile si atunci am vazut ca ratele sunt in magazie. Am intrat sa vad ce au si le-am vazut ca stateau in semicerc, iar langa perete era Coculica. Era un pic ciufulita pe spate, semn ca au miscat-o, au atins-o. Se uitau la mine si parca intelegeau despre ce e vorba. De fapt, am citit undeva ca ratele sunt constiente, realizeaza moartea, iar sfatul era sa nu se sacrifice in fata lor. In fine, am intrat in casa si i-am spus lui Lucian, iar el a luat-o si a ingropat-o. Am urmarit toata ziua ratele si mi-au parut suparate, fara nici un chef.
Duminica insa, a plouat si erau in al noualea cer de fericire. S-au balacit ca nebunele in toate baltile sau stateau nemiscate in ploaie.
Dupa ce ploaia ( apoi ninsoarea) a stat, am iesit la poze, insotita de matoance si catei, care pareau ca descopera locuri noi.


Mairon alergand ratele.


L-am certat si se facea ca el nu are nicio vina, nicio treaba.

Oare ce-o fi la vecini?


Mitilla, stapana absoluta a casei si a curtii.


Si Fane, un mascul care promite :).


In rest, nimic important, treburi casnice obligatorii si ele facute cam fortat si fara chef. Sambata am reusit performanta de a adormi la sapte seara si m-am trezit a doua zi dimineata la sase.
S-a mai citit la greu, m-am mai uitat la HBO ( ca tot ni-l dau gratuit ), s-au mai verificat caiete si facut teme, ca una lume incepe scoala, iar Lucian s-a apucat sa inveleasca tevile de la solar.

26 de comentarii:

  1. Fane, ohhh...mare mascul, frumos foc :)
    Eu din cauza asta nu cresc pasari, ca nu le-am putea omori nicicum.
    Desi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fane, e adorabil ! daca i-ai vedea si pe ai mei cat sunt de aratosi si de rasfatati. Gainilor le face de petrecanie sotul meu..."ucigas in serie", tot el se ocupa si de macelaritul de dupa ....asa ca la mine in bucatarie ajunge doar un castron cu bucati care trebuiesc gatite. Dana B.

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu preiau pasarile in stadiul de pui din galantar, domnul meu se ocupa de rest. da-i buna ciorba de gaina de curte... (insa mai bine de un an dupa ce ne-am mutat am facut mancare din pasarile noastre din ochi, fara macar s-o gust).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci ma intelegi/ ne intelegi :)
      si mai ales ca ea a fost prima noastra gaina, mi se parea ca ar fi canibalism :))

      Ștergere
    2. al meu sot vrea sa ia in primavra iepuri si-o sa fie mai crunt:)

      Ștergere
    3. iepuraaaaasi! hai ma, cum o sa poata? nu cred ca o sa poata! sunt atat de dragalasi.

      Ștergere
    4. Simf, am avut ani la rand iepurasi, generatii intregi...dar nu am vazut niciodata cand taia sotul meu cate unul :( Dana B.

      Ștergere
    5. el poate sigur, problema e ce fac eu :D

      Ștergere
    6. Noi avem iepurasi si n-am taiat nici unul pana acum, nici sotul nu se-ndura, si nici n-as sti cum sa-i jumulesc. Dar nici sa-i tin degeaba pe mancare nu mai merge, asa ca trebuie sa facem ceva cu ei

      Ștergere
  4. Eu de cand ma stiu am stat la curte si am fost inconjurata de pasari si animale, poate de aceea nu sunt asa afectata atunci cand se taie o pasare,cu timpul, o sa va obisnuiti si voi, ca doara d-aia v-ati mutat la tara, ca sa duceti un trai mai sanatos. Sa vezi ce buna o sa fie supa de gaina de tzara sau un pui fript pe gratar facut cu mujdei! :) Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cred ca o cauza e ca avem putine, daca ar fi mai multe poate-poate. si am zis ca din primavara iau mai multe, sa vedem. oricum si acum am multi cocosi care...na, sa vedem ce-om face cu ei

      Ștergere
    2. ciorba de cocos !!

      Ștergere
  5. Cred ca asta-i sindromul tuturor orasenilor mutati la tara...consideram animalele de curte drept animale de companie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hei iulian, bine ai venit! v-am citit pe tine si pe lumi si v-am urmarit de cand v-ati mutat.
      sa stii ca asa le consideram, animale de companie

      Ștergere
    2. Bine te-am gasit...si tu ne urmaresti ? :))

      D'aia nu stiu daca o sa ne luam vreun animal ( in afara de cele cu adevarat de companie )prea curand...ar muri de batranete toate gainile, porcii si ce-om mai avea :)

      Ștergere
    3. daaa, va urmaresc de mult timp si va admir :).

      Ștergere
  6. Maaaaaaaaaaaa , nu Fane , Strphano , si ca sa'l alinti e Fanica ! Cine te'a invatat pe tine sa'i zici Fane ? Ori Fanica or Stefanel , ca doar asa i'am pus numele :D ( Adi )

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici noi nu ne-am indurat sa taiem prima gaina. O primisem de cand stateam la bucuresti, la bloc, daca va puteti inchipui asa ceva, sa cresti o gaina la bloc.Asa ca am lasat-o sa moara de batranete. Dar pana la urma am inceput si sa taiem pasari (desi inca imi vine sa plang de mila lor, mai ales daca e vreuna pe care am ingrijit-o mai mult cand era mica, pt ca avea vreo problema de sanatate), ca si la noi sunt destul cocosi si e greu cand se maresc, se bat rau intre ei,si zapacesc si gainile de atata calcat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ziiiii la Lucian ca nu contează cit postezi,3,5,9,99 cuvinte ,importantă e postarea...din punctul meu de vedere ,eu tot intru sa vad cei mai nou cu catei,pisicile tale,etc! Imi pare Rau de cocuta,stiu cum va simtiti si eu am trecut prin asa ceva! Va pup,mirela

    RăspundețiȘtergere
  9. Ziiiii la Lucian ca nu contează cit postezi,3,5,9,99 cuvinte ,importantă e postarea...din punctul meu de vedere ,eu tot intru sa vad cei mai nou cu catei,pisicile tale,etc! Imi pare Rau de cocuta,stiu cum va simtiti si eu am trecut prin asa ceva! Va pup,mirela

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai o frumoasa gospodarie.Sa va dea Domnul sanatate ca sa o puteti intretine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :) dar nu e asa frumoasa, nu asa cum o vrem noi. Mai avem mult de munca.

      Ștergere
  11. Norocul meu ca nu avem decat doi cocosi ,un ratoi si un gansac...ca si noua ne e mila sa le taiem....le-am lasat sa moara de batranete sau boala,ne e mila de ele cand mor......cat despre catel,am cheltuit 1400 lei cu o catelusa bolnava de 13 ani......mama lor de snapani....dar asta e o alta poveste!

    RăspundețiȘtergere