luni, 21 ianuarie 2013

Un pic de soare....

...si totul se schimba in bine!
Duminica a fost foarte frumos la noi. Desi dimineata a dat o foarte scurta lapovita, pe la pranz a iesit soarele, a fost cald si bine.
Ma uitam cat de bine le face animalelor si pasarilor, nu numai noua.
Matoancele parca o luasera razna, au probat toti copacii din curte si de pe langa curte, alergand din pom in pom ca niste capre la maraton, gainile si cocosii au evadat si au plecat in cautare de ceva fire de iarba pe camp, iar ratele....Ei da, ratele erau ca in rai! In curte sunt numai baltoace si noroi iar in combinatie cu lumina calda a soarelui au rezultat niste rate gri spre negru, murdare ca niste porci, dar foarte fericite.
In curte e cam urat, portiuni cu noroi, portiuni cu ramasite de zapada, dar am reusit sa intru in gradina si am vazut ca sub folie patrunjelul e verde inca, am vazut ca am uitat si o varza acolo, dar n-am reusit sa intru pana la ea, noroiul e mult prea mare. Ceapa pusa in toamna a incoltit sub zapada, i-am vazut varfurile.
Trandafirii au mugurasi sub borcane,  iar vita de vie pusa si ea in toamna e neschimbata, nu-mi pare moarta, dar nici prea vie.

Lucian a dat comanda pentru instalatia de picurare si mi-a spus in modul cel mai optimist cu putinta ca probabil saptamana viitoare o sa inveleasca solarul. Asa ca incepe distractia, si-a facut un calcul ca ar trebui sa cheme juma` de sat ca sa-l ajute sa puna folia pe el. O sa fie o problema mai grea, dar rezolvabila.
In rest, totul e bine sau spre bine, ne facem planuri ce o sa punem si cum o sa punem in solar, am luat la recitit cartile de legumicultura si am de gand sa pun niste seminte de ardei iute la incoltit ( si apoi sa-l inmultesc), un soi afurisit de iute ( dupa cum e laudat, ca de incercat eu nu l-am incercat ) numai pentru cunoscatori si care se insamanteaza acum.

Dimineata, in drum spre " plantatie ", cerul era senin, soarele puternic, aerul era curat si am vazut muntii! Mari, frumosi, cu varfuri albe.
In timp ce ii priveam cu ochii mijiti, un pic cam chioara din cauza luminii soarelui, mi-am dat seama ca pot sa declar oficial ca m-am saturat de iarna, frig, nori, ceata, bocanci si pulovere!
Vreau sa vina primavara! Vreau soare si verdeata!


15 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Pffff...Becouse Spring first is too mainstream . ( Adi )

      Ștergere
  2. eh, nu zi hop... :)) ca mai e februarie,si chiar martie...cand iarna isi mai poate scutura cojoacele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu zic nimic, numai ca a fost asa de bine cu un pic de soare si caldura :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))
      Mie imi place februarie, decupez si crosetez inimioare, si le atarn prin casa :). Si parca as vrea sa ma mai bucur de frig, si de zapada...inca putin :))

      Ștergere
    2. e bine ca simti asa, se vede ca-ti place iarna si frigul :).
      mie nu-mi place atat de mult, daca s-ar putea dupa decembrie sa vina primavara ar fi perfect.
      dar ce bine ca nu e asa, din alte puncte de vedere :)

      Ștergere
  4. Ah, ce ganduri de atac :)
    Mai este un pic

    RăspundețiȘtergere
  5. de cate ori sa va spun ca doar din februarie puteti visa la primavara? acum puteti insa visa la februarie ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. e 12.18 si azi n-ai postat nimic. nu-i corect, protestez, m-ai invatat cu narav: la 10.45-11.15 caut sa vad ce-ai mai pus pe blog.

    RăspundețiȘtergere