vineri, 25 ianuarie 2013

Nu faci profit? Mori, da-te dreacu`!

Am intrat pe Jurnalul lui Angelikue dimineata, neintelegand de ce ea, care mi-a lasat impresia a fi o faptura delicata, este atat de revoltata. Apoi de la ea am intrat pe blogul Simonei Tache si nu mi-a venit a crede ceea ce se intampla.
Angelikue spune ca e inca sub influenta medicamentelor si nu se poate " racori " asa cum trebuie, dar eu nu sunt, asa ca o fac eu si pentru ea.
Pe scurt : exista in Romania o companie, de care eu pana acum nu am auzit, care se numeste Unifarm SA. Aceasta companie si personajele care o conduc se cred Dumnezeu in " joaca " lor cu viata bolnavilor de cancer. Pentru a aduce medicamentele care sunt vitale pentru bolnavii de cancer, Unifarm cere plata in avans spitalelor si aduce numai acele medicamente care aduc profit acestei companii. Pentru ca spitalele sa poata plati aceste medicamente, evident ca e nevoie de bani. Suma necesara pentru a se constitui un fond este de 800.000 de euro.
In momentul asta se discuta daca guvernul va da sau nu cei 800.000 euro, care-s atat de necesari oamenilor bolnavi de cancer. Se pare, din balbaielile de la guvernanti pe care le-am citit in presa, ca balanta se inclina spre nu!
Adica, dobitocii nu au 800.000 de euro ( o suma foarte mica pentru tara asta!! ) pentru bolnavi, dar au bani pentru hotel, masini, benzina, amante, calatorii in strainatate, mancarica si bauturica lor zilnica, toate platite din banii nostri!
La postarea Simonei Tache sunt comentarii care m-au inmarmurit. Unul dintre ele spune ca directoarea de la Unifarm SA a lasat 24 de bebelusi sa moara pentru ca medicamentele necesare acelor bebelusi NU II ADUCEAU PROFIT!
Daca este adevarat, chestia asta seamana a lagare de exterminare!
Asa cum spunea si Angelikue, de ce mama dracului nu li se taie banii popilor si bisericii?! De ce sunt platiti cu bani de la stat, cand ei nu platesc un ban impozit pe ceea ce au si pe ceea ce primesc?!
De ce puscariasii consuma mai mult pe zi, decat mine, de exemplu, care muncesc. De ce trebuie sa platim noi ca niste hoti, violatori, criminali sa bage in ei papica buna? De ce nu sunt scosi la munca sa-si castige singuri mancarea zilnica?

Va rog sa intrati pe blogul Simonei Tache si sa cititi ce se intampla. Acolo o sa vedeti link-uri care duc catre alte bloguri care sustin aceasta campanie. Si in acele bloguri sunt comentarii care mi-au incrancenat carnea pe mine. Nu pot sa cred ca e adevarat ceea ce face aceasta companie Unifarm si cei care sunt responsabili cu acordarea banilor.
Distribuiti va rog pe toate retelele de socializare. Va rog!

Le urez din toata inima celor care se joaca cu acordarea acestor bani, sa ajunga la mana acelui dr Mengele al Unifarm-ului si sa fie categorisiti ca neprofitabili, exact ca acei sarmani bebelusi!
Iar acelei dr Mengele...chiar nu pot sa scriu ceea ce imi trece prin cap acum.

Later edit

Premierul Victor Ponta pentru HotNews.ro .

"Din pacate situatia medicamentelor pentru programele speciale oncologice s-a rezolvat doar statistic (de la circa 2500 de bolnavi pe listele de asteptare la 1200 si reducerea perioadei de la sase la doua luni). Azi, cu Ministerul Finantelor si Ministerul Sanatatii am identificat solutiile reale pentru ca problema sa fie rezolvata definitiv. In sedinta de miercuri prin doua ordonante de urgenta vom modifica legea sanatatii 95/ 2006 pentru a da voie Ministerului Sanatatii sa majoreze capitalul social la UNIFARM si vom imprumuta imediat din Trezorerie catre UNIFARM cei 800.000 de euro necesari pentru achizitionarea in avans a tuturor medicamentelor necesare."

"Pentru toti cei care m-au intrebat de citostatice afirm inca o data ca miercuri in sedinta de guvern, prin modificarea a doua legi vom pune la dispozitia UNIFARM banii necesari. Imi cer eu iertare pentru incredibilele bariere birocratice pe care doar acum si sub presiunea opiniei publice am reusit sa le indepartez."

21 de comentarii:

  1. Asa-i ca este dureros?
    Mama lor de hoti

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, Doamne, incredibil.
    Si din pacate, astea sunt doar povestile care se cunosc. Adevarul e mult mai crunt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca asa-i, dar e bine sa se inceapa ca lucrurile astea sa iasa la suprafata, sa se afle.
      Eu nu stiam nici de compania aceea, nici de ce se intampla cu acest sistem. Mai mult ca sigur ca-s multi ca mine.

      Ștergere
  3. Si de ce i se da dreptul unei singure companii sa aprovizioneze spitalele? Pentru ca a "platit dreptul" de a fi singurul furnizor isi "rezerva dreptul" de a aduce doar medicamentele profitabile ca sa aiba de unde "plati" privilegiul asta in continuare....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unifarm e o companie de stat. Nu cred ca a facut profit vreodata profit decat din greseala.

      Ștergere
    2. am vazut ca e de stat. nu stiu ce sa zic, oamenii povestesc altceva..
      intra pe hotnews.ro sau pe blogul simonei tache unde gasesti link direct la articolele scrise in presa.

      Ștergere
    3. E de stat, dar asta nu exclude profitul. Pai de unde banii pentru salarii, sedii, masini, concedii, vile? De unde sa suga toate capusele de la minister si de la Casa si de te mai miri de unde? Cel mai mult m-a revoltat ca s-au gasit bani pentru BOR, ma scuzati ca o zic de-a dreptul, nu vreau sa jignesc sentimentele religioase ale nimanui, dar BOR e capusa number one din tara asta. deci sa ai 59 de milioane de euro pentru popi cand nu gasesti bani pentru spitale si bolnavi este strigator la cer. Nu suntem o tara europeana, suntem o republica clericala de toata jena.

      Ștergere
    4. Capusa e prea putin spus.
      E plina tara de biserici, catedrale etc si culmea! nu se opresc aici, construiesc in continuare, dar in schimb inchid spitale, cele care nu se inchid nu au bani nici de o aspirina, iar oamenii mor pe capete.
      Nu e normal.

      Ștergere
    5. Sotul meu e preot si are.... 700 lei salar, de la stat primeste 170, desi i se impoziteaza toata suma, restul se completeaza din banii parohiei, primiti de la credinciosi (cand sunt, cand nu, asteptam...). Asa ca mai lasati-ma cu banii preotilor ca stiu ce vorbesc, doar salariul meu e intreg pe luna, al lui e in rate.

      Biserici se construiesc pentru ca preotii stiu sa administreze banii, iar lumea e mai darnica aici, in schimb statul modernizeaza o scoala si peste doi ani o inchide. Lucrez in invatamant si am cerut sponsorizare pentru scoala, cand au auzit despre ce e voba, au zis sa dea statul ca oricum le fura multi bani.

      Ștergere
    6. preotii stiu sa administreze banii ? da, intradevar asa-i, se si vede de altfel.
      si, fara intentie sa jignesc, spun din proprie experienta si ceea ce am vazut eu : la inmormantari e japca ( la inmormantarea soacra-mii erau sa se bata doi preoti fiecare crezand ca e dreptul lui, apoi erau sa ne bata pe noi, ca noi i-am incurcat. pana la urma a trebuit sa le dam bani la amandoi plus dascalului din dotarea fiecaruia), la botezuri asisderea ( la botezul lui fiu-meu am avut trei preoti! de unde au aparut si ceilalti doi, habar n-am, dar au trebuit platiti toti trei), la nunti sa nu mai zic.cand e cu iordanul, craciunul si altele care mai sunt nu pleaca din casa fiecaruia cu cel putin 5 lei.
      in bucuresti am avut un popa care atunci cand a venit era rupt in toate alea cu o dacie 1300 care mai mult o impingea, cu nevasta si doi copii amarati. acum are o ditamai casoaia, le-a facut si la copii cate o casoaie, de masini nu-ti mai zic ca nu are rost.
      asa ca te rog nu plange de mila popii ca nu au bani pentru ca nu pot sa cred asta!

      Ștergere
    7. @ sotia preotului

      PS Tu stii cum ma cheama, as aprecia ca si tu sa te semnezi

      Ștergere
    8. Un mare Like pentru comentariul vis-a-vis de preoti, preotie, si modul de gestionare a fondurilor preotesti.
      Cat despre anuntul premierului, desi nu am niciun fel de simpatie politica, m-ar bucura sa se faca si lucruri bune, lucruri normale, de altfel. Dar de la zicere, pana la facere, e distanta mare la noi.

      Ștergere
  4. Cam asa functioneaza sistemul de sanatate in SUA si spre asta ne duc si pe noi ... E dureros, da, dar daca intreprinderea de medicamente nu are profit, nu misca nimic in front. E legea junglei. Un medic bun e considerat cel ce scrie mai putine retete si face mai putine analize pacientilor ... Exista un plafon pe care nu il poate depasi lunar si daca o face, e atentionat si apoi sanctionat.
    Sanatatea e o afacere ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si ce afacere...
      oricum, am citit acum ca se va rezolva si se vor aloca banii. asa s-a promis de catre mai marii tarii.

      Ștergere
    2. Daca s-ar rezolva treaba asta, e mare lucru.

      Ștergere
  5. nu ma pot uita pe site-ul simonei tache si nici nu pot citi despre toate nenorocirile care se intampla, pentru ca nu pot duce atata. imi imaginez ce e mai rau si atat. suferinta celor bolnavi ma doboara psihic si, la ce depresie am, mi-e ca n-as face fata.
    cu toate astea, comentez aici ceva: se stie din "folclor" ca mai marii lumii, care nu lucreaza la vedere dar decid destinul omenirii, au decis ca suntem deja prea multi si trebuie sa mai reduca numarul cu nu stiu cate miliarde. probabil ca ei gandesc cu cinism ca cei bolnavi de cancer oricum nu mai au nici o sansa si nu mai pot face mare lucru, asa ca nu se mai obosesc sa faca nimic pentru ei. zic de cei bolnavi din toata lumea, dar in romania este bataia de joc mai mare pentru ca suntem o tara supusa si vanduta.
    daca asa stau lucrurile, nu pot sa nu ma intreb de ce nu legifereaza eutanasia. daca tot vor sa scape de oameni, de ce nu fac o lege prin care cel caruia suferinta nu-i mai poate fi vindecata sa poata opta pentru curmarea ei? daca medicamente sa ma vindec tot nu-mi dai, de ce nu-mi dai posibilitatea de a scapa mai repede de suferinta?
    se tem de implicatiile religioase? dar asa, ca lasa oamenii sa moara pentru profit, nu se numeste crima?

    RăspundețiȘtergere
  6. In primul rand, guvernantii nu sunt interesati de situatie pentru.... ca nu ii doare. Baga-le cancerul in familie si or sa devina interesati.
    Legat de biserici...pai normal ca daca inchid spitale trebuie sa construiasca biserici. Clientii spitalelor trec pe mana popilor. E mai simplu si mai ieftin sa iei bani pe acatiste (sau cum le-o zice) unde ai profit 100% decat sa ii dai pe medicamente, doctori, spitale (prea multe chelttuieli).

    RăspundețiȘtergere
  7. In primul rand, guvernantii nu sunt interesati de situatie pentru.... ca nu ii doare. Baga-le cancerul in familie si or sa devina interesati.
    Legat de biserici...pai normal ca daca inchid spitale trebuie sa construiasca biserici. Clientii spitalelor trec pe mana popilor. E mai simplu si mai ieftin sa iei bani pe acatiste (sau cum le-o zice) unde ai profit 100% decat sa ii dai pe medicamente, doctori, spitale (prea multe chelttuieli).

    RăspundețiȘtergere
  8. blogul Simonei nu-l mai recitesc,i-am citit toate postarile fiind fosta studenta a facultatii noastre,dar mesajul este strigator la cer ,ceea ce se intampla in Romania este mafie curata....in legatura cu preotii,ai mare dreptate,nu am vazut unul sa zica lasa mai ca nu ai bani...la noi la tara intr-un sat uitat de lume din Baragan au ingropat un amarat cu lumanari infipte intr-o mamaliga,iar preotul a pus lacatul pe usa pt ca ala nu-si platise contributia la biserica.

    RăspundețiȘtergere