marți, 8 ianuarie 2013

Mairon

Asa cum va spuneam intr-o postare mai veche, cativa vecini s-au hotarat sa ne ia exemplul si sa-si faca si ei solar. Vineri a fost Lucian cu doi dintre ei la fabrica, i-a ajutat sa se descurce acolo, a luat legatura cu soferul care ne-a adus si noua teava acasa - un om tare cumsecade, a avut grija sa cumpere ceea ce le trebuia si nu ce le dadeau cei de acolo.
In timp ce era acolo ma suna incantat si-mi spune ca l-a gasit pe " fratele" lui Gore. Si ca vrea sa-l ia acasa.
Lucru cu care am fost de acord, normal. Lucian a hotarat sa-l cheme Mairon, dupa fabrica unde l-a gasit.
Toata ziua de vineri mi s-a parut extrem de lunga, voiam sa ajung acasa si sa-l vad.
Seara cand l-am vazut, m-a topit toata cu fata lui dragalasa.
Din pacate, nu arata asa de bine. A fost lovit, schiopata destul de rau cu un picior, era plin de urdori la ochi, iar pe fata are niste semne, ori a fost muscat, ori si-a prins capul in ceva .



Ii vedeti semnele de sub ochi? Si felul in care isi tine piciorusul ca sa-l protejeze?


De vineri pana duminica nu a facut altceva decat sa manance si sa doarma. I-am facut un culcus cald, i-am dat sa manance dupa voie ( la fel ca restul animalelor nu prea se da in vant dupa bobite, dar e lesinat dupa mancare gatita ), i-am dat sa bea lapte caldut, nu l-am deranjat, am lasat totul pe seama Mamei Natura.
Si nu am gresit. Pentru mine e incredibil sa vad cum se transforma animalele. Din fiintele triste, speriate care erau, incep sa-si arate dragostea si recunostinta, transformandu-se complet.
Acum Mairon e de nerecunoscut psihic, dar si fizic ( ca l-am facut patrat ). Si nici nu i-a trebuit mult timp.
Latra de mama focului ( ca doar acum e stapan in curtea aia ), se joaca, nu mai schioapata, alearga chiar si a inceput sa chinuiasca matoancele ( cele mici, ca de la cele mari isi cam ia cate una peste botic ).
Si-a schimbat pana si expresia fetei, iar azi dimineata ma tragea maraind de pantaloni si m-a dus pana la locul lui sa-mi arate castronul gol. Ii era foame.
Intr-un mod duios, dar dureros, ne aduce aminte de Gore. Are cateva apucaturi ca ale ei. Pana si felul in care incalica pe matoance si incepe sa le smotoceasca e la fel. Sau poate asa fac toti, dar nu stim noi inca.
Ursu l-a acceptat imediat, mi-a lasat impresia ca tot din dor pentru Gore. 
Am sa revin in cateva zile cu alte poze, ca sa vedeti transformarea.
E incredibil ce poate face un pic de mancare, un loc cald, o ingrijire buna si multa dragoste.

28 de comentarii:

  1. Sa-i dai si niste pastilute pentru paraziti.
    Dragostea, grija si hrana sunt medicamente :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ziua buna! am citit toate postarile din scoarta-n scoarta, m-au captivat tare. imi place modul in care scri, felul direct de exprimare, pozele elocvente, tot de fapt. imi doresc si eu o casuta ptr familia mea la tara insa situatia nu ne permite asta. ramane doar un vis deocamdata.felicitari ptr blog, ptr viata frumoasa ce o aveti si sa sti ca exista cineva care deschide pagina ta de blog de 2-3 ori/zi doar doar ai mai scris ceva. :) imi inseninezi zilele si ma faci sa visez prin postarile tale.claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia, bine ai venit :). Ai reusit si tu sa ma emotionezi :).
      Multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase, pentru vizitele tale, pentru faptul ca ma citesti.
      Mi-a placut acel " deocamdata ". E bine, nu te lasa, sa nu renunti la visul tau! Sunt sigura ca o sa gasiti o rezolvare, o solutie. Altfel nu se poate! Sa nu renunti!
      Mai astept vesti de la tine :).
      Multumesc inca o data.

      Ștergere
  3. Are negru, cerul gurii???Pureci ceva misuna???tre 'sa-l cauti,ca acum e frig si nu-i lasa pe jos dar daca se incalzeste pe-afara....Daca are cerul gurii negru, se zice ca se face rau ...acu la cata societate are acolo depinde ce mentor spiritual il va educa..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am uitat in gura lui, am auzit de faza cu cerul gurii.
      Sper sa-l fac un aparator vajnic si de nadejde al curtii :). Sa vedem daca reusesc.

      Ștergere
  4. Cei mai buni prieteni ! te iubesc neconditionat si-ti inveselesc zilele oricat de suparat ai fi. Eu nu as putea sa traiesc fara animalute in curte si in casa, desiii...multa lume, nu prea agreaza faptul ca tin pisicile in casa, dar pe mine, torsul unei pisici care vine si mi se aseaza in poala, imi da o stare de liniste, de limpezirea gandurilor... am 3 pisoi si o pisica, Ceachi(pentru ca este ceacar, are un ochi albastru si unul verde, iar el este alb si flocos) Pretty, Motanas si mai nou venita,Suri ( miorlaia la poarta intr-o seara). Catei: am 3 cateluse si un catel, Bombonica, Suzana, Tzitzirica :))) si Elfy , nu pot sa-ti spun cum se manifesta cand ajung acasa ...si sunt liberi, nu suport caine legat ! Toti pisoii si cateii sunt ingrijiti, tratati si iubiti si sunt ca niste membrii ai familiei, de multe ori vorbesc cu ei si am impresia ca inteleg tot ce le spun, ba mai mult catelusa Bombonica scoate niste sunete prin care pare ca ar vrea sa-mi spuna ceva ...sa-mi raspunda ! Sper ca nu te-am plictisit cu animalutele mele . Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da` cum sa ma plictisesti?! Din contra, imi face mare placere. Nici noi nu tinem cainii legati si nici nu avem de gand sa-i legam si din aceasta cauza Lucian iar are de treaba, o sa faca niste garduri in plus ca sa izolam solarul si pasarile.
      Asa-i ca ai impresia ca te inteleg? Eu sunt ferm convinsa ca inteleg. Mai ales atunci cand fac cate o prostioara :))).
      Felicitari pt animalute si pt modul in care ii ingrijesti.

      Ștergere
  5. dragostea n-are cum sa dea gres. daca mai este insotita si de ceva mancare si caldurica, e perfect.
    foamea excesiva e semn de viermisori. nu-l lasa sa se invete rau, ca o sa ai probleme daca nu il legati. poate fi aparator bun si daca e calin.
    sa dea Domnul sa aiba viata lunga si sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. le voi lua in curand si la pisicile mici si lui pastilute, e obligatoriu.
      mersi de faza cu viermisorii, nu stiam, dar eu cred ca era cam lihnit de foame. si apa a baut saracu` multa-multa.

      Ștergere
  6. Sa aveti noroc de el :) Si da, deparazitare musai in rest toate se rezolva :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Prea dulce, prea ca la tara!! Sa traiasca! Ce ma bucur ca luati animale cu probleme! Ce fericire iti produce un animal bolnavior care se face bine vazand cu ochii mai ales datorita dragostei, milei, ingrijirii tale delicate! N-am decat motive de bucurie aici, la tine!! Vezi ca se ia sateanul dupa orasean!!Pe asta mizam, ca o sa vrea si el ce vede la voi, maine o sa vada o biblioteca si-o sa vrea si el, voi luati si voi la randul vostru de la el ce e de luat, cam asa cred ca arata intoarcerea la normalitate si realul progres...Daca visez, nu ma trezi te rog!Pup pe patratel!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu visezi deloc. Chiar asa e. Am inceput sa avem vizitatori deja care vor sa vada diverse : ba panourile cu care ne incalzim, ba cum a facut Lucian nu-stiu-ce la solar etc. Si noi la fel am invatat multe de la ei.
      Chiar daca merge mai greoi, deja suntem pe drumul bun.
      Aaa..si apropo de biblioteca :))).
      Am in camera de zi doi pereti plini de sus pana jos de carti - asa a conceput Lucian biblioteca. Pe ceilalti doi pereti am rafturi puse de jur imprejur ( ca-i usa si geam). Ar trebui sa le vezi fetele cand vad camera aia plina de carti si apoi cand le spunem ca toate cartile sunt citite si nu-s puse de " sanchi " cum a zis un vecin :)))

      Ștergere
  8. Deci eu te indragesc asa si tu ma lovesti! Ca m-ai lovit rau cu peretii plini de carti de sus pana jos! Cu rusine marturisesc ca asa imi doresc dar la mine o sa vezi carti peste tot, nu e ordine, nu le pot tine pe toate intr-un loc, nu pot avea o camera a lor si-a noastra intr-o dulce convietuire!Ce mult mai e pana departe...Lasa-i sa spuna ca-s de sanchi, o sa-si ia si ei sa-si puna de sanchi, apoi intr-o zi cineva o sa citeasca poate fiindca ploua si n-are ce face... Ma faci sa tropai de nerabdare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) te inteleg. la Bucuresti, desi aveam o biblioteca micuta, erau prin toata casa.
      aici, pt ca spatiul e mai mic, Lucian a gandit biblioteca si am facut-o la comanda, special ca sa nu mai fie carti peste tot.
      si inca mai am ceva loc in ea :)

      Ștergere
  9. Daca primeste atentie, mancarica, somnic si joaca, o sa se faca cel mai dragalas catel, dar si cel mai aprig dulau.
    La cata grija aveti de animalele voastre, din ce ati spus mai inainte, sunt convins ca va fi unul dintre cei mai fericiti "negrotei".
    Sa va traiasca si sa va bucurati de compania lui si de dragostea-i neconditionata !

    RăspundețiȘtergere
  10. aaa... sper ca atunci cand te adresezi la plural te referi la mine si la Lucian, da?
    Multumesc, sa traiasca, ca grija o sa avem de el :).

    PS imi place blogul tau, tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim din vestul extrem al tarii numit MIRCEA.Se cheama un veterinar.Se face un carnet de sanatate pt. fiecare caine.Se deparaziteaza trimestrial.Se vaccineaza anual toti.Cel mic dupa indicatiile veterinarului(in f-ctie si de tipul de vaccin disponibil)Toate procedurile se trec in carnetul de sanatate.Mai ales vaccinurile,care au un "abtibild"autocolant care se lipeste in carnet.Foarte important in caz ca musca pe cineva.In zonele unde stau se da cu o solutie antiparazitara(se face o solutie si se disperseaza cu o pompa manuala de gradina,stie veterinarul cu ce se da).Mai ales in zonele cu praf,pentru ca aici isi depun purecii ouale.La fel merge si in "locuintele" pasarilor.Spor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit, Mircea!
      Sa stii ca anul trecut inainte de Craciun a venit veterinarul si pe la noi si a vaccinat cainii si le-a facut carnetele. La pisici a zis ca nu se baga ( poate si din cauza ca-s 7 si-i mai mult de treaba...), asa ca ramane sa ne descurcam noi.
      In schimb la pasari si animale ( vaci, capre etc) vine frecvent la oameni.

      Multumesc pentru sfaturi :)

      Ștergere
  12. Deci a 3 a poza cu fiorosu e criminala! Are mutrita de ursulet feroce :)) Sa aveti parte de el sa zic asa si sa va pazeasca de rele :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Cita dreptate are Claudia...postari frumoase,poze dragute....sa tot deschizi blogul...azi l-am găsit si eu...pe blog..zic...pupici la pisici si nu numai! Mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Mirela, bine ai venit pe la noi :).
      Pupici si de la noi :)

      Ștergere
    2. astept si alte postari cu animalute caci pina la a vorbi despre gradina mai e ceva vreme!...din pacate...pupici la pisici...mirela

      Ștergere
  14. atentie mare la capuse caci a venit primavara....eu am patit-o cu cea la care ma asteptam mai putin,caci dormea in bucatarie pe canapea....in rest,nici eu nu-s de acord cu legatul,insa am legat vreo doi din cauza vecinilor care nu-i suporta,cica lasa par pe gard si pute a caine......deh! tarani cu aere,care au uitat ce-s animalele.....iar cel mai batran,un lup iesit de mult la pensie,prinsese gustul gainilor care isi fac veacul prin toata curtea.deci l-am izolat in partea cu gradina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. i-am deparazitat deja pe toti. intern si extern. mi-am luat de grija asta

      Ștergere