vineri, 11 ianuarie 2013

Deci... am fost atinsa :)


Ieri am avut o zi tare, tare, tare proasta. Probabil ca si oboseala pe care o resimt atat de acut a contribuit la asta. Nu imi pot da seama de unde atata oboseala pe mine, doar sunt dupa doua saptamani de concediu, dar sunt extrem de obosita.
La serviciu am avut o zi plina, exact ce-mi doream dupa o noapte in care nu m-am putut odihni si tot ieri a trebuit sa-mi recuperez copilul de la bunici, ca doar se termina vacanta.
In drum spre ai mei ma gandeam la situatie si am inceput sa rad. Copilul meu a fost in vacanta la bunici la oras si se intoarce acasa la tara. Mi s-a parut amuzant.
Acasa am fost intampinati de o hoarda de matoance si caini infometati si dupa ce i-am linistit  pe ei, dar si pe noi cu cate ceva d-ale gurii, nu-mi doream decat o baie fierbinte si apoi somn de voie.
Dupa ce mi-am indeplinit prima dorinta, am zis sa intru sa vad ce au mai scris fetele in blogurile personale.
Vazusem acum cateva zile postarea lui Vasi ca a inceput sa faca rasaduri, dar cum ea e o harnicuta, nu mi-a picat fisa.
Apoi am vazut postarea dragutei Greenzonelife ca a pus seminte de praz, dar cum si ea e o alta harnicuta, tot nu m-am prins (  multumesc GZL pentru postarea ta in care explici cum trebuie facut. Sincer habar n-aveam de cum trebuie facut; vreau sa-mi pun ).
Dar aseara am citit postarea Balaurei in care isi etala pliculete de seminte si intr-un final ( mai bine mai tarziu decat niciodata ) am inteles!
Faptul ca am cateodata impulsuri pe care nu mi le pot stapani si care ma indeamna sa ma asez jos pe covor, turceste si sa-mi iau cutia cu seminte puse in plicuri, cornete de ziar, pungi, pungute si sa le scot una cate una, sa citesc si recitesc etichetele, sa le pipai si sa le miros, apoi sa raman cu ochii in gol gandindu-ma in ce parte a gradinii si a solarului sa le pun, sa vad cu ochii mintii viitoarele parcele din solar si din gradini, deci toate astea nu inseamna ca sufar de vreun ciudat fetisism nou capatat si nici de vreo manie buna precursoare a unei mai mici sau mai mari schizofrenii, ci inseamna ca am fost atinsa de microbul gradinaritului.
Ce usurare am simtit cand am vazut ca mai sunt si altii ca mine ( de fapt eu sunt ca altii, ca-s mai noua in bransa ) nu va pot spune!
In timp ce gandeam toate chestiile astea, mi-am dat seama ca nu mai pot sa-mi mai aud gandurile.
Baietii mei, pusi fiecare la computerul lui si cu cate o pereche de casti pe urechile proprii, au decis sa incheie ziua cu o baie de rock. Prin casti se auzea un Du Hast, ascultat de Adi, amestecat cu ceva heavy metal ascultat de Lucian. In casa era o zapaceala de zile mari.
Asa ca am hotarat sa-i las sa-si faca de cap, mi-am luat-o pe Mitilla in brate si ne-am retras, ca niste doamne demne ce suntem, in "vastele noastre dormitoare", multumita fiind de recenta descoperire.
Ca tot e vineri azi si stiu ca si voi, ca si mine, sunteti cu gandul la weekend-ul care se apropie repede-repede, hai sa continui de unde au ramas baietii mei aseara si sa ascultam niste clasici in viata.


PS Ca tot vorbeam de seminte! Am incercat si am reusit sa ma inscriu la Banca de Gene Suceava. E notat la ei pe site ca distributia incepe din data de 15 ianuarie. Dupa ce am trimis cererea, mi-a venit un reply automat pe mail cum ca au primit cererea. Daca le voi primi vor avea un loc special intr-una din gradini impreuna cu rosiile ale caror seminte mi le-a trimis Victoria.
Nu stiu daca mai trebuie facut si altceva, e prima data cand am reusit sa ma inscriu la ei.
Dar am zis sa va spun si voua ca sa incercati.

16 comentarii:

  1. Angajatii de la Banca de gene Suceava merita toata laudele.
    Si eu am cutezat (anul trecut) sa intreb si am primit un plic cu diferite seminte :)
    Cum spuneam si Balaurei, am pe birou o tona de hartii cu incercarile mele de dispunere a legumelor in gradina.
    Nici nu-mi mai sta gandul la proiecte si termene...astept primavara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca da, merita tot respectul.
      si eu o astept, desi e taaare departe inca

      Ștergere
  2. da? bineeee! lasa ca fac eu poze la semintele pe care le am si le pun pe blog :)
    (bun venit in clubul nostru! sunt simona si sufar de shopping de seminte compulsiv)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) bine v-am gasit, Simonica!
      bine-mi pare c-am intrat in clubul vostru, zau ca da :)

      Ștergere
  3. Bun venit in club, daca ti-ai dat seama ca suferi de gradinareala e bine, e o boala incurabila, cu o evolutie expansiva, fara tratament decat acela de a continua sa gradinaresti. Si din cate stiu eu gradinareala alunga stresul, asa ca e numa buna. Si merge de minune cu rock-ul.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu una am incercat sa-mi tin sub control acest comportament. initial am facut-o din cauza ca nu prea aveam bani, apoi din cauza ca am descoperit ca am pamant foarte prost si nu iese nimic. cu toate astea, n-am rezistat si am facut si eu o comanda la banca de gene, prin 2010 sau 2011, nu mai stiu exact. am primit ce-au putut ei sa-mi trimita, nu chiar ce-am cerut eu, dar fiind gratis n-am facut nazuri. pentru ca erau putine si valoroase, am zis sa nu le pun la mine si sa le stric, asa ca le-am dat unor prieteni cu pamant bun si pricepere. din pacate, n-a iesit mai nimic din semintele alea, asa mi-au spus si ii cred pe cuvant, n-aveau motive sa ma minta. eu sper ca voi sa aveti mai mult succes cu banca de gene.

    chiar ii spuneam unui coleg de birou cate similitudini printre noi ... mutari recente la tara, gradinareala de amatori, obsesii de seminte, rock, pisici ... eu zic ca e de bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa-i :)? si eu vorbeam cu lucian ca parca a tunat si ne-am adunat.
      sigur e de bine. si-apoi cine se aseamana se aduna, nu?
      cu semintele de la suceava, in primul rand sper sa le trimita, apoi sa le vad ajunse.
      si dupa aia o sa incerc, sper sa fie cu noroc.
      de cerut am cerut ardei iute si daca mai au cateva de rosii. om vedea...

      Ștergere
  5. Noi am pus deja de asta toamna, ceapa, usturoi, salata care era chiar frumoasa pana sa dea zapada, dar si ceapa si usturoiul erau date, mai am in gradina si se mentine binisor, pentru ca este acoperit, patrunjel:). Acum ne gandim si noi sa punem seminte de rosii ca sa nu mai cumparam rasaduri(sunt foarte scumpe),castravetii ii pun direct in pamant si deasupra pun borcan(sticla de plastic taiata). In general avem de toate in gradina dar nu in cantitate foarte mare, nu avem asa o gradina mare, dar atat cat este, mancam toata vara numai din gradina. Asta vara am avut cartofi, vinete, ardei de mai multe soiuri(grasi si iuti), morcov, pastarnac,salata, ridichi,vinete,rosii, castraveti, dovlecei, praz si mai am ceva cu care ma mandresc foarte tare, am un soi de spanac peren din care mananc toata vara, de unde se rupe frunza,da alta si iese singurel, insa mereu opresc samanata pentru orice eventualitate, la fel mai am loboda, stevie si macris, care ies singure, fac niste ciorbe din ele primavara, de sta mâţa-n coada...drese cu ou...ehhh, unde esti tu primavara? Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa-i, daca ai o bucatica de pamant, nu mai ai treaba. ti le pui pe ale tale, ti le ingrijesti asa cum stii mai bine si totul e ok.
      pe langa faptul ca mananci mai sanatos, deci bolile stau la distanta, ai si satisfactia muncii tale

      Ștergere
  6. Eu am primit anul trecut seminte de la banca de gene din Suceava, dar eram foarte la inceput in ale gradinariei si nu m-am descurcat cu ele, le-am pus intr-un pamant tare, au iesit niste rasaduri anemice, de care n-am avut timp sa ma ocup si s-au uscat. Doar porumbul, floarea soarelui, fasolea si bobul au supravietuit
    Dana B, de unde se gaseste spanacul asta peren?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca la noi in magazinele de specialitate se gaseste, mie mi l-a dat acum vreo 6 ani o colega de serviciu, care l-a randul ei il primise adus de o ruda de prin Spania.Dana B.

      Ștergere
  7. Cu ce incepeti in solar ? Salata, ridichi, ceapa ? Va fi bucurie mare in ziua in care vor germina primele seminte :)

    RăspundețiȘtergere
  8. exact cu ce ai zis, apoi urmeaza semintele pt rasaduri.
    si ce bucurie :)...

    RăspundețiȘtergere
  9. indiscutabil , da , esti atinsa rau fetito! si din cate vad eu, fara sorti de vindecare! :) spor la planuri. :) :) :)

    RăspundețiȘtergere