joi, 6 decembrie 2012

Vremea, campania electorala...deci, nimicuri

In primul si-n primul rand vreau sa intre-n cap la toata lumea ca sunt o persoana apolitica. Cand e vorba de politica mi se intampla acelasi lucru cand imi vorbeste Lucian de motoare : in secunda unu imi iau fata de prost, in secunda doi imi zboara gandul la orice altceva.

Dupa cum stim cu totii suntem in campanie electorala ( sau azi nu mai suntem? s-a terminat? ). Evident si-n satul meu e campanie. Afise, masini cu portavoce, alaiuri ( cand am vazut prima data un alai d-asta electoral la noi pe strada, am zis ca a murit cineva si ma uitam dupa cosciug, intrebandu-ma in acelasi timp de ce-s toti imbracati in verde).
Si la noi in sat au fost plimbari electorale. Primarul, care a fost la pdl si la ultimele alegeri a trecut la psd sau usl cum s-or numi acu` ( am scris numele lor cu litere mici intentionat) ca sa fie reales, a impartit ieri fulare si brichete, ca  nu ie bani . Locul unde s-a oprit : fix in fata curtii noastre ( " avantaj " ca suntem ultima casa de pe strada, pe partea noastra - dupa noi e camp).
Si au inceput oamenii sa-l intrebe de una de alta. Mi-a placut cum a raspuns cand oamenii l-au intrebat cand ne asfalteaza si noua strada, ca de doi ani tot zice ca o asfalteaza, dar se pare ca inceputul e mai greu, sfarsitul...om vedea.
 La anu` sigur-sigur! E prima pe lista, cu prioritate! Si apoi cealalta, spre autostrada. Dar sa iesim noi..altii nush ce or face. In sat mai e un drum care duce spre A1, mult mai scurt, cred ca-s in jur de 5 km pana acolo. Dar acest drum nu se poate strabate decat cu caruta ( poti si cu masina, daca vrei sa scapi de ea). Si asa ocolim cu totii cam 10-12 km ca sa ajungem pe autostrada.
In timp ce vorbeau acolo, apare caravana lui ppdd, cu alai si muzica. Si cand il vede ppdd-eu` pe primar, adicatalea pe concurenta, trage aer in piept, umfla plamanii, isi ia portavocea si incepe sa urle : Dragi locuitori ai judetului Arges.... Evident ca oamenii au inceput sa-l corecteze intr-un mod blajin, pur romanesc : Baaaa, bouleeee, baaaa! Esti in Dambovita, tampitu` dreacului!!! Ba, ce bou e asta!

De cateva zile incoace, hai sa zic doua saptamani, se plombeaza gaurile pe drumurile comunale. Cu timpul am facut " cunostinta" cu toate gropile din satele prin care trec pana acasa. Nu am putut sa nu observ ( a fost ca un deja-vu, de fapt ) modul in care s-au plombat. Arata cam ca in modul in care cos eu atunci cand vreau sa carpesc cate ceva ( v-am zis vreodata ca eu nu stiu sa cos, nu-mi place si nici nu vreau sa invat? ).
Am urmarit o mare groapa, lata cat toata soseaua si adanca pana la jumatatea rotii si cu mare satisfactie am vazut luni dimineata ca era astupata ( ca nu pot sa-i zic nici macar plombata). Aseara insa, a naibii groapa, a inviat partial! Am luat-o in plin cu roata din dreapta fata, parca sa-mi faca in ciuda.
Pe drumul spre casa, tot aseara, am intalnit mai multe fenomene ale naturii : ploaie, ceata si ploaie, lapovita, ninsoare, iar lapovita si la final, acasa, ploaie. Tare ciudat mi s-a parut ca intr-o ora sa trec prin toate. Cea mai criminala e ploaia cu ceata. 

Dar, de la un timp, ma bucura un lucru. Baietii care conduc tiruri si-au impodobit masinile cu luminite albe, rosii, albastre, in fel si fel de forme. Si in toata ceata si ploaia aia nesuferita, unde mai pui ca e intuneric bezna, cand vad masinile lor asa frumos impodobite, incep si ma mai destind un pic, imi fac drumul un pic mai placut.
Si parca tirurile nu mai par asa amenintatoare cu stelute luminoase pe ele.

10 comentarii:

  1. avantaj noi, ca ne sar cu campania electorala, au prea mult de urcat si daca n-avem vecini... dar noi avem primar ppdd! eee? cum suna? am bolintin de taran intr-o comuna cu primar de otv!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!
    Abia am descoperit blogul tau si imi place foarte mult. Imi plac subiectele si modul in care scrii. Te felicit ca ai avut curajul sa te muti la tara si ma bucur sa o descopar pe Simona (Simf) printre prietenii tai. :)
    Am impresia ca, geografic, ma aflu undeva intre tine si ea. :)
    Cit mai multe vise implinite si postari frumoase sa ai!
    P.S. Faina faza cu cosciugul :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cristina, bine ai venit.
      Multumesc pt cuvintele frumoase.
      Da, Simonica imi este foarte draga, foarte :)

      Ștergere
  3. Da' de ce l-au corectat contaranii pe bembeleu,ca poate chiar ii striga pe cei din Arges sa vina sa-l vada ce talalau e...anda

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ciulamaua prezenta ce vrea a se numi politica o dau cu huaaa.
    Ma irita la culme, la culmea culmilor si alte culmi, din multe puncte de vedere.
    Cat despre candidati, numai de ...bine le urez pe aceasta cale
    Nu s-au prezentat la poarta cu nici o sacosa?
    Doar brichete sa le dai foc si fulare sa le astupi gura pacatoasa?
    Pfuaa, pai atunci cum vor ei sa iasa alegatorii la vot?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pan-acu' au sarit in sus cu totii ca de-aia au castigat ,aia sau aia, ca au dat mita cu dovezi...Acu' sa vezi pricina de aolit:ca de-aia nu au iesit,ca nu s-a dus lumea la vot....ca n-au dat mita!!!Deci,concluzia:-santem o tara de spagari perversi care daca nu capatam-nu votam!!!...anda

    RăspundețiȘtergere
  6. Abia astept sa ....nu ma duc ca ori cu mine ori fara tot cine da mai mult o sa iasa

    RăspundețiȘtergere