marți, 18 decembrie 2012

O poveste adevarata

Bine v-am gasit, dragii mei!
Azi am sa va spun o poveste, tot se apropie sarbatorile, asa ca eu zic ca-i nimerita. O poveste despre o fata simpla, un pic zapacita, un pic aiurita, un pic cam baietoasa ( necazul bunicii ei care credea ca nu o s-o mai vada maritata).
O sa ne intoarcem un pic in timp, cam in urma cu optsprezece ani.
Era o dupa-amiaza de vara, iar fata era la o terasa cu cea mai buna prietena a ei la un pahar de cola de la tec ( va mai amintiti?). Radeau cu gura pana la urechi, orice li se parea amuzant, tineretea si viata de om matur care abia incepea le facea ca totul sa li se para bun, frumos, roz, facandu-le sa freamete de nerabdare in asteptarea cunoasterii viitorului lor. Erau niste copile inca.
La un moment dat, prietena fetei a vazut o cunostinta trecand prin fata terasei si l-a strigat chemandu-l la masa lor. Fata noastra cand a vazut acel baiat a deschis ochii mari, maxilarul a inceput sa raspunda gravitatiei pamantului si noroc ca s-a controlat si nu au inceput sa-i curga rauri de saliva pe la colturile gurii. Desi era foarte putin interesata de capitolul relatii, baieti, prietenii, cand l-a vazut pe baiat a stiut ca EL este. Un baiat frumos, un pic cam obraznicut, un pic cam trecut prin viata, brunet, inalt, cu parul lung, cu niste ochi caprui care o hipnotizau. Desi nu stiuse pana atunci, brusc si-a dat seama ca era exact genul ei!
Si desi citise o gramada de carti de dragoste in care el si ea se vad si sunt trazniti de dragoste, se iau de mana si traiesc fericiti pana la adanci batraneti, nu credea in astfel de prostii.
Totusi, baiatul se uita la ea cu aceeasi moaca pe care o avea si ea. Parca erau niste mici tampitei cu creierele golite brusc. Cat au stat la terasa s-au uitat unul la altul, ochi in ochi, neputand sa se concentreze la ce se vorbea.
Intr-un final s-au ridicat sa plece. Baiatul s-a ridicat si el, a venit langa ea fixand-o in continuare, a luat-o usor de mana si...nu i-a mai dat drumul.
Dupa patru ani s-au casatorit la starea civila. A fost ceva simplu, in familie. Ei erau la inceput de drum, cu posibilitati materiale limitate. Au izbucnit in plans amandoi la intrebarea pusa de ofiterul starii civile. Si au raspuns afirmativ, cu ochii in lacrimi. Erau tineri, frumosi si de data asta tremurau gandindu-se la ce-i asteapta in viitor. Dupa alti doi ani li s-a nascut un copil, un baietel, cea mai mare realizare a lor. Acel copil a insemnat, inseamna si va insemna sufletul, aerul si viata lor.
Si viitorul lor a fost bun! Au avut si necazuri si greutati si neimpliniri, dar si multe bucurii, multe rasete, multe experiente, multe invataminte. Au cunoscut ce inseamna dragostea si familia si ce inseamna sa ai un acasa.
De la ziua aceea, in care cu lacrimi in ochi de fericire au semnat acea hartie roz, au trecut fix paisprezece ani.
18.12.1998
 La multi ani, iubitul meu!
Iti multumesc!

29 de comentarii:

  1. Pai in fata unei asemenea declaratii, nu pot sa spun decat:
    Sa va fie viata usoara, sa aveti sanatate, sa nu va uitati iubirea si s-o ingrijiti, asa cum ingrijesti o floare nepretuita.
    Nu in ultimul rand, sa va traiasca fecioru' si sa va fericeasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. primii 14 ani:) multi inainte si sa fiti mereu frumosi iubindu-va.
    da ziua de vara din 94 cand fu? de ea de ce nu spui nimic?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ziua aceea am descris-o si sincer nu mai stiu exact in ce data eram atunci - mi-a luat mintile cu totu`:)), dar stiu ca era in iulie, un pic dupa ziua mea :), cred ca in jur de 10 iulie

      Ștergere
  3. ,,La Multi Ani " sotia mea ,normal ca tu ai realizat prima ce zi e azi deoarece tu te-ai trezit prima.
    In calitate de ,,parte inculpata din casnicie" doresc tuturor celor ce sunt la inceput de drum sa ajunga la aceasta vechime sa ne depaseasca s iar dupa ani si ani si ani traiti impreuna sa aiba cat mai multe realizari.Care este cea mai mare realizare a noastra?Simplu..se numeste Iordache Lucian-Adrian.Va multumesc pe aceasta cale tuturor celor ce va petreceti timpul lecturand acest minunat blog,e viata noastra cu bune si rele.Iordache Lucian

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani si sa aveti o casnicie frumoasa in continuare. Sa fiti sanatosi si voi si feciorul si sa va vedeti visele implinite!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uuuuffffaaaaaaaaaa...Santeti vechi deja ....sa va iubiti intru multi ani cu sanatate si fie ca de cate ori copilul va intoarce privirile spre voi sa fie uimit:-astia inca se iubesc!!!si sa-i fiti exemplu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, la fel si voua :)
      sa stii ca asta aveam de gand, sa-l facem sa se mire peste ani ca noi inca ne iubim

      Ștergere
  6. Să fiți sănătoși și bucuroși în vecii vecilor, Amin.

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am emotionat eu, dar mai voi ... Sa fiti fericiti si sa va bucurati unul de altul !

    RăspundețiȘtergere
  8. teodorescu alexandru18 decembrie 2012 la 13:23

    La multi ani,sa fiti sanatosi impreuna cu baiatul,sa ne intreceti.Noi anul viitor implinim cu unul mai mult decit tine.Va pupa tata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu unul mai mult decat varsta mea, adica, sa fie clara treaba :)
      mersi tati, la fel si voua va dorim

      Ștergere
  9. LA MULTI ANI! SA VA BUCURATI IN CONTINUARE UNUL DE ALTUL SI AMANDOI DE MINUNEA DE LANGA VOI!

    VA PUPAM!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult si poate va " puneti pe treaba " sa va faceti o minune si voi :)

      Ștergere
  10. La multi ani! Sa va iubiti mult pana la adanci batranete! Sa va fie feciorul prilej de bucurie! Va doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multi ani si numai bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani! Sa fiti sanatosi si bucurosi toti trei mereu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Niciodata nu-i prea tarziu sa faci cuiva o urare...La multi ani, sa va iubiti mult si sa va bucurati de cel mai pretios rod din gradina voastra! Dana B.

    RăspundețiȘtergere
  14. citesc si plang(cica barbatii nu plang....ba da o fac...dar nu toti au curajul de-a recunoaste)...plang pentru bucuria voastra....va doresc numai bucurii in viata

    RăspundețiȘtergere