miercuri, 26 decembrie 2012

Linistea de sarbatori

Bine v-am gasit, dragii mei, sper ca a venit Mosul la voi si mai sper sa aveti niste sarbatori asa cum vi le doriti.
Mosul a trecut si pe la noi, a adus pentru fiecare cate ceva, in special lui Adi i-a adus exact ce-si dorea. Nu stim cum Mosul stie sa aduca exact ce-si doreste fiecare.
In anul asta, spre deosebire de alti ani, mi-au iesit toate asa cum le-am dorit. Mi s-a mai intamplat in trecut ca o prajitura sa nu iasa sau cozonacul sa nu creasca, dar anul asta, desi am facut multe lucruri pe care nu le mai facusem, mi-au iesit toate. I-am spus si lui Lucian si alor mei, simt o stare de bine, de liniste, de multumire, stare pe care nu am mai simtit-o pana acum. Nu-mi pot explica, dar cred ca si din cauza asta toate au iesit asa cum le-am dorit.
In seara de Ajun am asteptat colindatorii, iar ei au venit in grupuri mai mari sau mai mici, unii au cantat colinde, altii nu, dar la toti le-am impartit covrigi si bomboane. Iar in dimineata de Craciun, dis de dimineata, pe la opt fara un pic au venit primii baieti cu Steaua. Si apoi tot au venit, au cantat, ne-au urat " la multi ani", iar noi ne-am bucurat si i-am rasplatit.
Adi a fost si el la colindat in seara de Ajun, a fost si cu Steaua si tare mult i-a mai placut. A ajuns la concluzia ca trebuia sa ne fi mutat mai devreme la tara ( bineinteles, el isi facea socoteala cati covrigi, bomboane, fructe, bani a pierdut in anii in care nu a fost la colindat).
In dimineata asta cerul e senin, soarele e stralucitor, iar afara e cald. Am iesit sa fac o tura prin curte si gradina insotita de animalele si pasarile noastre.

Tantalaul plecat in recunoastere si insotit de doua matoance mai indraznete. Iar Mitilla se uita dupa ei.

Iar Vulturica si-a luat in serios rolul de lider al grupului de gaini si cocosi si-i conduce peste tot. Iar ei il urmeaza credinciosi.

Aici i-a scos din curte, se bucura cu totii ca s-a mai dus din zapada si pot scormoni iar in pamant dupa cate vreo insecta.

Dar altii sunt mai comozi si n-au chef de plimbat.


Cum am spus afara e senin, soarele-i sus pe cer, iar muntii mei dragi mi-au facut si ei un cadou frumos. S-au lasat vazuti.
Asta-i privelistea pe care o vad pe geamul de la bucatarie.

Asa-i ca-s frumosi?

7 comentarii:

  1. Starea aceea, sa fie oare de la faptul ca sunteti unde trebuie,ca faceti ce trebuie, ca aici este "acasa" al vostru adevarat?...Cred ca te simti ca niciodata. Totul este foarte frumos, mie asa mi se pare...Sa fiti sanatosi si sa va simtiti impliniti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este frumos, este de vis. Cred ca da, cred ca din cauza asta ma simt asa...chiar euforica un pic :)
      Multumim, la fel :)

      Ștergere
  2. Cand esti multumit, linistit si bucuros, totul este bine.
    Ma bucur ca ai petrecut asa cum ti-ai dorit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper ca si tu sa fi petrecut asa cum ti-ai dorit :)

      Ștergere
    2. Da, am petrecut in mijlocul familiei, alaturi de cei dragi.
      A fost un Craciun linistit :)

      Ștergere
  3. O sa-ti amintesti mereu de Craciunul asta :) Sa fie asa in fiecare an si linistea asta sa nu te paraseasca niciodata ! La Multi Ani !

    RăspundețiȘtergere