luni, 9 iulie 2012

"Greaua" mostenire ( ca sa fiu in trend )

Cand am cumparat casa, am primit " mostenire" trei caini.

El e Ursu` . Asa arata in ziua in care ne-am luat casuta in primire .



Era suparat si furios. Pe noi, pe el, pe fostii stapani, pe lume in general . Maraia, latra, tragea de lant sau se baga sub cotet si nu voia sa vada pe nimeni.
Nu am suportat nici unul din noi ideea tinerii in lant a cainilor. Si i-am lasat liberi prin curte, pe strada, pe campuri, unde vor ei sa se duca. Din pacate pentru mine, se duc si in gradina, ca tare le mai place in plantutele mele.

Si asa arata in zilele noastre .


Ursu` e imblanzit acum. Bucuria lui cand ne vede e sincera, apara curtea foarte bine, nu are voie nimeni sa treaca prin fata portii, daramite sa intre in curte.
Ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul ca intr-o zi puiul meu drag fiind muscat de o viespe si suferind bineinteles, Ursu` a venit si si-a pus labutele pe Adi si il mangaia cu botul. Il compatimea. Parca suferea alaturi de el. Mi s-a parut extraordinar lucrul asta.
Ce ma deranjeaza la el este lacomia. Este foarte lacom, ia si mancarea celorlalti daca nu am grija sa le dau separat, mai la distanta. Daca ceilalti nu vor sa-i dea mancarea, ii musca si ii bate. Si apoi nu o mananca, pur si simplu sta langa ea.Stiu ca se intampla asa din cauza lipsurilor de care a avut parte, din pacate. Sper ca in timp sa-i treaca totusi.

El e Hotu` . Asa cum spune si numele, fura. Tot - in general, oua - in special.


Hotu`, la fel ca si ceilalti doi, nu avea incredere in oameni. Cand ne vedea, ne ocolea si numai atunci cand ii era foame venea pe langa casa si astepta. Trebuia sa-i las mancarea si sa plec, pentru ca altfel nu manca.
Acum sta la mangaiat, se pune cu picioarele in sus si parca rade. Ii place sa stea mai mult cu Adi.
Iar cand am treaba in gradina, vine si sta langa mine si se uita ce fac. E un foarte bun companion.

Si-l mai avem pe Piston. Din pacate pentru noi, Piston nu a avut chef sa stea la pozat. Mi-a intors spatele si dus a fost. S-a mai intors seara tarziu, cand il incerca foamea.
Piston a avut probleme mai mari decat ceilalti. Si el a fost batut, si-n plus are o problema cu picioarele din spate. Cand l-am luat in primire si pe el, blanita de pe coada era foarte batuta si tare . Era pur si simplu, o chestie mare, murdara, care atarna. Il deranja foarte rau la mers, a avut niste dureri crunte si mergea schiopatand ( de aici si numele...mai intai i-am zis 3 Pistoane, dar fiind prea mult pentru el, numele i-a ramas Piston ). A durat foarte mult timp sa-l facem sa aiba incredere in noi ca sa il mangaiem si apoi a durat si mai mai mult ca sa il putem tunde si curata.
Acum alearga, da din coada, si-a schimbat parul si e cel mai frumos dintre cei trei. Are niste ochi mari, frumosi, luminosi si inteligenti. Inca are problema cu picioarele, nu mai schioapata, dar are un mers un pic ciudat.Oricum e mult, mult mai bine.
Cand o sa-l prind in toane mai bune, o sa facem cunostinta si cu el.

Si uite asa avem inca trei prieteni buni, credinciosi, de nadejde. Ne apara pe noi si curtea si pot avea incredere in ei. Seful lor e Ursu`, Piston e adjunctul, iar Hotu` fiind cel mai mic, ii urmeaza.
Recunostinta lor si dragostea lor pentru noi inseamna o foarte mare satisfactie pentru mine.
De la cainii speriati, murdari, slabi, jegariti, plini de rani, au ajuns niste caini curati, frumosi, sanatosi si care au incredere in noi. Nu le plac bobitele pentru caini, sunt innebuniti dupa mancare gatita . Iar eu nu am ce face, decat sa le indeplinesc dorinta :).

Nu sunt caini de rasa, dar sunt exact cainii pe care mi i-am dorit.





8 comentarii:

  1. Vrei sa zici ca nu-s caini de-o rasa. Au baietii la rase-n ei...de fac fata unui razboi atomic!
    Sa fie sanatosi, ca frumosi se vede cu ochiu' liber ca sunt!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce postare faina! ma bucur foarte tare cand niste animalute isi intalnesc oamenii pe care ii merita. sa va traiasca mostenitii astia si sa fie sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi, saracii daca i-ai vedea...nu stiu cum sa explic modul in care isi arata fiecare din ei dragostea si recunostinta fata de noi.
    Unul din moduri ar fi ca toata strada ii stie de frica, atunci cand trec prin fata portii noastre, trec pe partea cealalta :).
    E curtea lor, au stapanii lor si ii iubesc. Se vede, nu stiu sa explic mai clar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos ai vorbit despre ei. Parca citeam o poveste cu happy end. Felicitari pentru cum aveti grija de cateii astia. Numai bine tuturor! Pupici Alina-Galaţi

    RăspundețiȘtergere
  5. Cateii acestia si-au recapatat statutul de fiinte, nu mai sunt niste obiecte de pazit ograda. Se vede pe fetele lor ca sunt iubiti si ingrijiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit :).
      Sigur ca-i iubim si ingrijim, iar ei la randul lor ne arata dragostea si devotamentul lor. Au devenit site rasfatati :)

      Ștergere