joi, 29 ianuarie 2015

Pe la noi

Iaca trecu si prima luna din anul asta. Repede, imi pare, dar nici ca sufar dupa ea, abia astept primavara.
Prin curte si gradina au aparut varfuri de plantute, buruieni in principal, dar si menta sau zambile, stevia si alte cateva pe care nu le recunosc.

Astea-s zambile aparute intr-un cuib nou. Cred ca vor fi albastre, ca marea majoritate a zambilelor pe care le am.
In urma cu cateva zile, am observat ca la unii copacei le-au aparut mugurii.

Sper ca stiu ce fac, un ger mai mare inca e foarte probabil in perioada urmatoare.

Vremea e cum e, o chestie urata, cu cer mohorat, cu ploaie si lapovita, cu multe balti prin curte, cu rate negre si fericite, cu caini tavaliti prin noroi.
Ca sa reusesc sa o ignor intr-un fel oarecare, ma bucur de verdele plantutelor din solar, ma bucur de productia de oua pe care gainusele reusesc sa o faca si astept cu nerabdare si ratele. Uite ca nu mai stiu cand au inceput sa oua anul trecut, dar parca era martie, sa zic.

Altfel, sunt zile si zile, ne ocupam de plantute, ne ocupam de comenzi..


... ingrijim pasari si animale, fac socoteli la seminte, urmaresc cu nerabdare plantutele noi care au iesit din semintele semanate acum ceva timp. Povesteam ca si anul asta ne vom largi gama de verdeturi si legume si voi lucra iara cu plantute nou-noute. Unele din ele au iesit si-s tare vioaie si viguroase, dar inca micute, evident.

Lucian mi-a luat o jucarie noua de care tare-s incantata.

Si la final, ca noutate, in curand sper sa incep un nou proiect si sa scot un alt produs nou-nout marca Bucuresteni mutati la sat. Dar voi vorbi de el atunci cand ii va veni vremea.

8 comentarii:

  1. pune la zambile neste gunoi ca poate in functie de aciditatea pamantului se fac roz ,....la hortensii merge nu stiu daca si la zambile ..rau nu le face

    RăspundețiȘtergere
  2. In prima poza cu jucaria cea noua se vede foarte frumos, in fundal, si zambila din fereastra. :)
    S-o stapanesti sanatoasa si sa faca lapte batut foarte bun!

    Vreau sa-ti multumesc pentru ridichile galbene si mov cu care am starnit invidii in bucataria de la serviciu. :) O colega nu s-a putut abtine, si mi-a furat una mov ca s-o manance. :):) O alta a parat-o. :) Morala: ridichile au adus pe langa prospetime si gust bun, o intrega veselie. Chiar ne-am distrat. Nu vrei sa stii ce hihaiala a iesit. :)

    Cu drag,
    Mihaela T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ei, ma bucur ca v-ati distrat si ca am avut si eu un rol mic in asta, adica ridichiile mele, nu eu.
      zambila o am de la un tip pe care lucian l-a ajutat sa-si puna folia pe solarii. el se ocupa numai de flori. e foarte tanar, munceste de rupe si e impresionant ce are in solarii. imi place tare mult.
      mi-a dat-o in stadiul de bulb un pic germinat si nu ma asteptam sa iasa ceva de ea. dar a crescut bine, iar acum e inflorita si miroase...e o nebunie.
      eu iti multumesc inca o data pentru abonament :)

      Ștergere
  3. Buna seara.Va urmaresc de ceva vreme activitatea si imi place foarte mult ceea ce faceti. Si noi avem in plan sa ne mutam mai la tara si sa ne ocupam de o gospodarie, insa ne demoralizeaza legea asta noua - 145/2014 legea pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol . Ati azit de ea? Ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata. Pai de ce va demoralizeaza? Daca asa au hotarat mintile prea-luminate si-i deja in vigoare. asa se face, nu vad cum ai putea face altfel. Pt ca daca ne prind pe noi, cei care suntem producatori, ne-am luat amenda, marfa confiscata etc, cu "ailalti" nu discuta.
      Dar, asa cum e pe la noi, inca nu au tipizatele si toate cele, stiti? La fel ca si cu bietii copilasi cu abecedarele. Si cate as mai putea da exemplu, dar e dimineata tare, n-are sens sa ma enervez :)
      Eu zic sa mergeti inainte si sa va faceti planul. Intotdeauna am in gand zicala asta care se potriveste perfect in situatia noastra: "nu mor caii cand vor cainii".
      Mergeti mai departe si nu va mai lasati demoralizati de nimic. Succes!

      Ștergere
  4. :) Imi plac oamenii optimisti.
    " Mintile astea luminate" vor sa distruga tot ce a mai ramas bun in tara asta si se pare ca si reusesc.
    Important e sa nu ne lasam batuti. o sa fie greu.
    Spor la treaba si mult succes .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stiti ca eu cred ca la noi, romanii, optimismul, la fel ca si speranta, ar fi cam un soi de autoaparare a creierelor. Fara ele am fi luat-o demult "pe aratura". De aceea e important sa fim asa.

      Mult spor si succes va urez si eu!

      Ștergere