joi, 6 februarie 2014

Si cainii se indragostesc, nu-i asa?

Àcum ceva timp in urma Adi a venit intr-o zi de la scoala si mi-a spus zambind oarecum smechereste, oarecum incurcat:
- Mami, tu stii ca Mairon...aaaa...hmm...aaaa...astaaa....cu Monica ( Monica e cateaua vecinei)?
Eu bagata in niste calcule la o oferta am raspuns in doi peri:
- Aham...
- Stii?! Ce bine! Ca Monica o sa aiba pui!
Brusc am devenit atenta:
- Cine o sa aiba pui?
- Monica, mami. Mi-a spus aia mica a lu` vecina ca Mairon aaa ...hm! ma rog...cu Monica si acu` Monica o sa aiba puiuti.
- Cum sa faca Mairon asa ceva?! ii raspund eu indignata ( de parca purcelul ala de Mairon o fi vreun sfant). Si apoi tu cu fata vecinei altceva n-aveti de vorbit decat de...d-astea?!
Si-am incheiat discutia necrezind absolut nici un cuvant.

Mai saptamana trecuta, cand fura codurile alea portocalii pe la noi, intr-o dimineata dadeam zapada cu Lucian prin curte cand apare si vecina cu laptele.
Din vorba-n vorba, din una-n alta, ma anunta ca Monica are sase pui, din care trei sunt: negri complet-complet, cu capul ala frumos al astuia al matale si cu urechile alea lungi asa, frrrruuumosi, vecina, frumosi foc! Ailalti trei nu stiu sa zic cum arata...
Mna, ma gandeam, ca o facu` si asta lata, dar cainele e caine, iar puiutii sa fie sanatosi. Culmea ar fi ca ailalti trei sa fie ai lui Ursu...

Luni, saptamana asta, ies in curte la o tigara. Cum stateam eu asa dusa pe ganduri, aud ceva zgomote slabe. Ma indrept in spate la gaini, ca de acolo se auzeau zgomotele si ce vad?
Monica, draga de ea, facea "plaja" in cazanul meu de gunoi! Tot gunoiul era prin curte, ca trebuia fata sa-si faca loc in el sa se tolaneasca bine, iar vajnicii mei dulai, spaima strazilor, baietii lu` mama(!!!) stateau de-a stanga si de-a dreapta fetei si o priveau cu ochi lunecosi printre suspine inecate de admiratie adanca.
Cum gunoierii vin martea la noi, cum fusera nu mai stiu cate coduri portocalii, iar ei, gunoierii, ne sarisera deja o saptamana, asta era a doua, va puteti da seama ce era in curte.
 In fine, am facut ca trenu`, am gonit fata, am certat baietii, am facut curat.

Ieri iar ma trezesc cu madama in curte. Ma uit la ea, o vad slabuta tare si mi se face mila. Ma gandesc ca nu o fi vecina acasa si cum vremea pranzului cam trecuse, i-o fi foame.
Ai mei mancasera deja, dar iau doua paini si le impart la toti, ma gandeam ca magadanii mei or sa-i fure bucata.
Si atunci am putut sa vad, inca o data, cat de blegi pot sa fie cateloii mei.
Fatuca si-a mancat imediat bucata de paine, apoi s-a pus fix in fata lui Mairon si l-a privit adanc ( asta parca era hipnotizat, numai cu ochii la ea), i-a mancat bucata de paine foarte tacticoasa, dupa care au urmat la rand Ursu si Piston, care prezentau aceeasi expresie tampita pe moacele din dotarea fiecaruia si le-a aplicat aceeasi tactica.
Cred ca putea sa treaca un tren pe langa ei sau putea sa le pice un avion direct in capatani, n-aveau treaba, nici ochi, nici urechi pentru nimeni si nimic.
Dupa ce fata a mancat tot-tot-tot, a mai facut o tura pe la fiecare baiat in parte, le-a fluturat usor din coada si a disparut.

In urma ei au ramas suspinele adanci a trei bieti dulai ametiti de atata frumusete, care n-au mai fost in firea lor toata ziua.

6 comentarii:

  1. M-a cuprins duioșia citind.

    Crește copilul și dă din ce în ce mai mult cu nasul de " viață". Dacă ți-ai putea ascunde stânjeneala când te ia prin surprindere...Are mare nevoie să știe că poate vorbi despre orice cu tine.

    Aveam mai demult o-ntrebare: cum de este circulație între curtea ta și a vecinilor? Asta este o chestie pe care eu nu o prea pot suporta, să nu pot controla ce și cine intră în curte. Nu-mi fac iluzii că dacă cineva vrea cu tot dinadinsul nu poate sări dar oricum...Ce-ar fi să mă viziteze când vor cei 7 câini ai vecinilor din față?! Că de ieșit în drum ies ba pe poartă ba peste...

    E drept că de curând am rămas uimită când am văzut cum poate o jăvruță nu prea mare să sară un gard de zid de 2m. La noi probabil că nu sar pentru că gardul este făcut din panouri de sârmă zincată și alunecă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gardul din jurul curtii este asa : din fata pana la jumate lemn, cealalta jumatate si partea din spate este din plasa
      Pe partea vecinilor, o data cu aparitia solarului, partea aia s-a inchis super bine
      A ramas spatele curtii si latura din stanga, unde avem camp.
      Pe langa faptul ca gardul e subred si n-am apucat sa-l refacem, numai sa-l peticim, nu e nici f inalt si a mai si nins mult
      Madama in cauza cred ca e corcita cu ceva ogar pt este este f inalta, mai inalta o idee ca Mairon si are alura aia a ogarilor.
      Asa ca fata, datorita inaltimii ei, dar si datorita zapezii a reusit sa intre in curte. Un caine de talie medie n-ar putea face asta.
      Cu copiloiul...stiu, mi-am dat seama, dar cateodata totul este asa pe nepregatite, prin surprindere si ma mai dau de gol chiar daca nu doresc asta.

      Ștergere
  2. ioi, doamne, bine ca n-ai fete! :))
    se indragostesc si cateii, si motanii. motanul vecinei mele, imi spunea ea, era innebunit sa iasa afara sa se intalneasca cu Maia. i-am si vazut impreuna in curte intr-o zi, cum stateau la vrajeala si-si dadeau ture in jurul fantanii.
    cred ca toate fiintele au ... sentimente, desi ele sunt mai mult dorinte concrete, daca intelegi ce vreau sa spun.
    cat despre gard si imprejmuiri, daca e zapada mare la voi nici un gard nu mai are efect, intr-adevar, dar si daca nu era zapada, gaseau ei o metoda sa se intalneasca.
    eu pe max il culc noaptea in veranda. intr-o noapte l-am auzit schelalaind ciudat. am iesit sa vad ce si cum, iar prin intuneric am zarit o silueta. am aprins luminile afara si am constatat ca era o catea scundutza. am descoperit mult mai tarziu ca se impinsese in scandurile de la gardul nostru pana le-a desprins pe vreo doua si asa a intrat la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. clar gaseau o metoda, gardu-i subred oricum.
      cat despre sentimentele lor am vazut si la gaini si la rate, fiecare din ei au simpatii :)

      Ștergere
  3. Buna dimineata, doamna draga esti in belele, copilul vede si aude multe ca-i la tara nu in oborocul de la bloc iar cainii ti s-au indragostit, asta-ti lipsea...( ca o mica paranteza, cainii nu vor musca niciodata o catea, invers se practica - stiu de la fetita mea de dalmatian ca ma tot speriam cand vedeam cu ce dulai se juca si nu patea nimic, basca vorba ta le lua si mancarea de sub nas).
    Acum... ce sa-i faci. N-ai ce-i face. Pune mana si pregateste-te de botez, mot si alte alea... fericitoooo, nici n-a venit primavara si voi deja aveti productie... de blanite.
    Weekend placut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna dimineata, m-ati facut sa rad :)))
      pai cred ca incep sa ma pregatesc, altceva ce as putea face
      :)

      Ștergere