miercuri, 8 ianuarie 2014

Pe la noi

Cred ca-s mai bine de doua saptamani de cand e ceata. In fiecare zi este nelipsita. Si-i ceata d-aia densa si lipicioasa, de nici nu se mai vede poarta. Incepe sa ma calce pe nervi!
Dupa un rasarit chinuit...



...am zis ca s-a dus! Cel putin pe ziua de azi.

Chiar si pasarile parca erau intr-o stare mai buna, cu mai mult chef de miscare.

Dar cat m-am invartit prin curte, cat am "rezolvat" burticile pasarilor si animalelor, a venit iar nevazuta, neauzita si mai ales neinvitata.


 Nesuferita!

Am facut un tur scurt prin curte si m-am uitat atenta la pomi. Din cauza vremii sunt inmuguriti bine, in mod sigur ii va afecta gerul de o sa vina, pentru ca sunt sigura ca o sa vina un puseu de ger si zapada de o sa ne sature instant.



Asa ca am zis sa mai intru si in solar, sa mai vad ceva culoare.

Salata creste incet, dar creste.

 In aceeasi situatie este si spanacul.

Patrunjelul se simte foarte bine in solar, am vazut ca pe masura ce-l culegem ii dau alte frunze mai viguroase, mai duduloate, mai verzi.

Iar salata mare mai avem ceva, nu multe, dar mai sunt. Si ea se simte foarte bine in solar, dar avem grija sa o acoperim cu agrilul peste noapte.
In curand o sa incepem sa mai punem ceva arpagic, usturoi, ridichi si spanac pentru cultura din primavara, dar si alte verdeturi pe care nu vreau sa vi le spun inca, vreau sa va fac o surpriza :).
Iar in februarie, nici nu mai e asa mult, incepem treaba cu adevarat, incepem semanatul semintelor pentru rasad. Abia astept:)!

14 comentarii:

  1. Se simte nerabdarea gradinarului :) Nu te necaji, decat ger uscat mai bine ceata ... Si cred ca ai dreptate, o sa vina un val de frig si peste Europa, nu se poate sa ne ocoleasca ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se simte, asa? Au inceput sa ma furnice degetele :)

      Ai dreptate, decat ger uscat, mai bine asa :)

      Ștergere
  2. Iuliana, mugurii florali ai pomilor nu sufera la inghet decat dupa ce "crapa" si se vede verde. Ar fi bine sa nu se umfle, poate ca avem noroc cu fructele si anul acesta. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine atunci, uite ca nu stiam. Dar in toamna am pus niste pomi, printre care un cais caruia i-au si dat frunzulite, dupa care a venit gerul ala in octombrie si evident ca s-au dus.
      Pentru el imi e cel mai teama

      Ștergere
  3. Şi mie mi-e teamă de un ger întârziat. Aş prefera ca. dacă e să fie, măcar să fie acum. Anul tecut am plantat o glicină şi se prinsese. Şi ultimul ger din primăvară a distrus-o. Am suferit după ea...

    În lipsă de solar, am pus şi eu peste pătrunjel o folie mai grosuţă şi rezistă bine. Am avut şi iarna trecută şi avem şi iarna asta pătrunjel verde.

    E fain la voi în solar. Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am pus anul trecut o folie pe patrunjel, la sfatul Simonicii ( Simona Fusaru) si a rezistat f bine, ridicam folie si-mi luam de acolo cand aveam nevoie.
      Ianuarie, februarie sunt luni de iarna, sigur vine ea.

      Ștergere
  4. Frumos si ordonat lucrat in solar. Nu bcred ca iarna a trecut, iar daca mugurii se deschid si vine gerul putem sa ne luam adio de la fructe in vara, sper sa nu. Spor la treaba si o zi minunata va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa nu uitam ca si martie ne poate oferi o surpriza neplacuta, ca anul trecut
    Oribila, enervanta ceata, ce te face sa te lipesti de geamul masinii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa-i! Tin minte anul trecut ca nu se mai termina.
      Mmm...am scapat de condus, lucrez de acasa. sunt o fericita :)

      Ștergere
  6. Tii... ce de bunătăţi cresc în solar :) Măcar ele sunt protejate de ger. În Bucureşti au pocnit mugurii liliacului. Să vedem ce flori vom mai avea la primăvară...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) nu mai sunt asa multe bunatati, abia astept sa ne apucam de treaba. sa-l repopulam.
      In Bucuresti e mai cald, cred ca din cauza asta au pocnit mugurasii. Pacat

      Ștergere
  7. Un an reusit sa aveti, Iuliana! Va pup pe toti (Alina)

    RăspundețiȘtergere