marți, 10 decembrie 2013

Intamplari

* Va povesteam ieri ca sambata am fost prin marele oras cu livrari si apoi la cumparat de folie.
Pe drumul de intoarcere spre casa ne-am oprit in fata unei farmarcii sa iau ceva Nurofen pentru ca ne tot incearca pe toti ba un stranut, ba o mica jena in gat, ba o durere usoara de cap.
Si oprim in Crangasi in fata unei farmacii Catena ( nu e articol platit, e ceea ce ni s-a intamplat).
 Era noapte deja afara, eram obosita, mi-era foame si voiam acasa cat mai repede.
Intru grabita in farmacie si cum intru ma ia in primire cu o voce prietenoasa o farmacista, intrebandu-ma daca imi poate fi de folos cu ceva.
Ii raspund repede si fara chef ca vreau un Nurofen pentru raceala si un ceai, numai de la Fares, tot pentru raceala.
Ma uit la ea cum imi zambeste prietenos, apoi imi ridic ochii spre rafturi, gandindu-ma : De ce ti se pare asa aiurea ca este politicoasa?! E normal, asa trebuie sa fie normal.
In timp ce ma uitam aiurea prin rafturi, o aud:
Sigur ca da, avem Nurofen. Dar poate doriti varianta romaneasca a lui? Larofen? E la fel de eficient si mult mai ieftin.
Am ramas cu ochii cat cepele si cu gura cascata la ea. Este prima data cand cineva dintr-un magazin/farmacie etc imi recomanda un produs romanesc in detrimentul unuia strain. Nu mi-a venit sa-mi cred urechilor ca in sfarsit se intampla si la noi asa ceva.
Normal ca am luat Larofen si i-am multumim pentru propunere. Am iesit din farmacie cu adevarat multumita.
Da, incepe sa se intample si la noi!!!

 *  Dimineata in curte.
 Stau intr-un loc, nemiscata, inconjurata de animale si ma uit peste tot. Arata groaznic curtea, parca e o groapa de gunoi.
Atat Mairon cat si Vulpita trec prin crize existentiale si aduc toate gunoaiele disponibile pe sosea, camp si ( banui) alte curti, la noi in curte: pungi, papuci, coceni, ambalaje, sticle, pahare de iaurt/smantana, lemne. Toate sunt imprastiate in toata curtea prin iarba ( sau ce a mai ramas din ea).
Trag aer in piept, ma duc in magazie si-mi iau grebla si o iau metodic dinspre poarta spre casa. Bucatica cu bucatica trag, scot, pun in mici gramajoare gunoaiele aduse de micii mei crizati.
Pe masura ce inaintam ma uitam in urma si-mi placea. Pamantul ramanea curat in urma mea, mici firisoare de verde se vedeau din loc in loc, iar spatiul parea mult mai mare. Psihic incepeam sa ma simt din ce in ce mai bine.
Ajung intr-un final la ultima bucatica de teren, o curat bine, apoi ma duc sa-mi iau roaba. Incep incarcarea gunoiului si a ierbii uscate in roaba, apoi duc roaba in spate si o descarc in locul unde am inceput sa sortez: plastic, gunoaie etc fac o gramajoara apoi via cazan de gunoi, iarba uscata in alta gramajoara, apoi via compost. Si tot asa pana am terminat.
Intre timp ma mai certam si cu cainii, pentru ca erau tare curiosi sa vada ce am pus eu in gramajoarele alea, scotand apoi cu boticurile din dotare resturi de plastice si intinzandu-le iar prin curte.
Intr-un tarziu am terminat. Aveam o durere surda de spate si una mai mica de maini, dar nu mai conta asta.
Rasuflu usurata, apoi, mandra de mine, imi iau o tigara si incep sa ma uit prin curte la treaba ce-am facut.
Ce bine arata acum, imi zic. Uite cata liniste iti da ordinea si curatenia. Mi-nu-nat! suspin multumita.

Dupa ce am terminat tigara si m-am saturat de contemplat ograda proprie, dau sa ma intorc ca sa ma duc in casa si...inlemnesc!
In fata mea aveam un pahar de plastic, o punga si o Vulpita ce statea in pozitia sezand, dand din coada bucuroasa si care se uita la mine mandra nevoie mare, cu un capac de plastic in botic.
Ma uit la ea si ii citesc mesajul in ochii ei maro, hazlii: Da` ce?! Credeai ca nu mai am?!

18 comentarii:

  1. ha ha ha, vezi cat de utile sunt cele doua patrupede la casa omului? daca nu erau ele, mai aveai tu cum sa te bucuri de ordine si curatenie? mai capatai tu linistea aia contemplativa? nu!
    bravo mairon! bravo vulpita! tineti-o tot asa!
    :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))

      corect! uite ca din partea asta a problemei nu m-am uitat :)))
      am vazut-o numai pe cealalta.

      Ștergere
  2. :))) Imi prevad un viitor luminos, matza pe care o avem deja in dotare da semne ca se va adapta bine la curte; daca si restul animalutelor ce le voi aduna vor fi la fel... am incurcat-o :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lasa ca asa si trebuie. daca-s toate cuminti, linistite, incepi sa te plictisesti :)

      Ștergere
  3. Cu animalele si cu copii trebuie sa ai multa rabdare :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Heheh. :)) Și O-MA-GA. Pătrățel are o prietenă. Cățeaua popii. Slabă, jigărită, vai de ea. Deh, popă, ce dracu'? Pe care o mai lasă liberă, așa că vine și la noi. Intră pe sub gard. Și-i aduce cadouri poznașului meu. Ca-n bancul ăla cu ursoaica de-i aducea pădurarului vânjos coșulețe cu fragi și legături de lemne... I-a adus ultima oară o piele de capră. Care puțea a hoit de numa'. A lăsat-o fix pe alee, în fața căbănuței. L-am certat. A doua zi, la fel. L-am certat un pic mai... contondent. Abia a treia zi, când l-am „capacitat” proporțional cu mirosul, a priceput că nu e de glumă. N-am mai găsit pielea-n curte în ziua următoare. Cred că i-o fi spus ăleia: bre, ia-o și fugi de-aici, că-mi rupe ăsta șalele data viitoare. Lasă, am înțeles. mersi fain, hai, pa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))
      aoleu, am ras cu lacrimi la 6 dimineata :)))
      nici aer nu mai am.
      nu vad rationamentul in a "capacita" pezevenghiul tau cand jigarita a adus pielea (deci rad intr-una cu lacrimi siroi :))), dar vad ca a functionat.
      frate, ai un stil de a scrie si ai niste idei de numa` :)))
      ma duc sa ma spal pe ochi, sa ma linistesc cumva, ca nu mai pot de ras :)))

      Ștergere
    2. Hahahah. Păi, ce să-i faci? De fapt, povestea e mai lungă, logica nu lipsește din ea: nu știam că popicul și-a lăsat iar măgărușa liberă (are niște urechi potrivite pentru zbor, nene). Pătrățel era singurul dezlegat, deci credeam că el este pungașul. La vreo două zile după episodul convingerii cu maximum de lucru mecanic, am zărit infractoarea cum dădea să se furișeze, să nu ia și ea vreo cioată-n freză. Am râs și eu și i-am spus lui Pătrățel: uite că merge și cu bate șaua să priceapă iapa. Mă bucur că ți-am descrețit fruntea. :)

      Ștergere
  5. pahare de plastic? pungi? neee. pulpa de pui partial fripta, pescuita direct de pe gratar. sau ficat de porc perpelit taman bine, chiar cald. si, daca suntem cuminti, poate si un cap de peste, asa, mai maricut (soareci sobolani cartite pasari veverite serpi - nu se pun). artizanul e jinx - un biet caine captiv intr-un trup de motan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))) hai ca tocmai ce ma linistisem, m-ai pornit iar :)))

      auzi...biet caine captiv intr-un trup de motan :)))

      zapacite sunt...

      Ștergere
  6. Daca va spun de corcitura mea de lup : intr -un an de Craciun a adus in curte o juma de capatana de porc .Am ramas tablou . Mi-a parut rau de vecinul, care o fi fost ,dar am lasat cainele sa mofaie la ea . Ce puteam sa fac? De pisici ce sa mai spun ? Cand omoara cate una pune trofeul la usa . Oricum il tin legat , ca diliul asta e in stare sa desfiinteze toata rasa !

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti ingenua in ale farmaceuticelor :-). Era campanie la Larofen, de aceea ti l-a recomandat. In 99% din cazuri farmacistele recomanda cu prioritate medicamentele la care au campanie in luna respectiva (adica primesc o anumita suma de bani sau un cadou de la firma producatoare pentru fiecare produs vandut) sau pe cele al caror BBD (termen de valabilitate) se apropie de final. Sau mai e situatia in care trebuie sa "impinga" produsele unde au stocuri foarte mari (achizitionate tot in urma unor oferte ale producatorului). Sorry I burst your bubble :-).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crezi? Chiar asa?
      Eu chiar am crezut ca promoveaza produs romanesc pt ca e romanesc.

      Ștergere
  8. Din pacate asta e situatia, lucrez in aceasta industrie. Si sa nu crezi niciodata ca o substanta dintr-un produs generic (romanesc, ieftin, cum vrei sa ii spui), are aceleasi efecte cu cel dintr-un produs facut de o companie mare, cu standarde de calitate ridicata. Efectul poate fi intarziat, timpul de absorbtie este altul, etc., am facut si eu greseala asta acum ceva ani tot la recomandarea unei farmaciste si produsul generic nu avea nimic in comun cu cel original (in cazul meu a fost vorba de Magne B6 vs. Magneziu cu vit. B 6 romanesc. A 2-a varianta a fost oribila, gust oribil, greu de administrat, efect 0). Apreciez produsele romanesti - legume, lactate, etc., insa din pacate la medicamente mai avem un lung drum de parcurs...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincer nu ma pricep in domeniul asta, dar zic si eu ca daca ar fi bani pt cercetare poate ne-am ridica si noi la nivelul altora.
      acu` asta e situatia.
      nu stiu ce efect are larofenul vs nurofen, ca nu l-am luat pana acum, tentativa de raceala ce ne incerca, a plecat.

      Ștergere