luni, 4 noiembrie 2013

Dupa week-end

Asa cum va spuneam de saptamana trecuta, am fost la Indagra. Pentru prima data pentru mine si nu mi-a parut rau deloc.
Intr-adevar am vazut numai lucruri frumoase, animale frumoase, plante frumoase si chiar si oameni frumosi.
Era puhoi de lume, de la bucuresteni cu copiii din dotare "Uite, mami, de la vaca vine lapticul", pana la afaceristi in toata puterea cuvantului.



Singurul pavilion care m-a dezamagit a fost pavilionul central. Acolo ma asteptam sa gasesc adevaratii producatori bio.
Insa cum intrai acolo dadeai cu nasul de Carrefour, primul meu sentiment fiind dezamagirea.
Am trecut de ei gandindu-ma ca hai, treaca-mearga, daca un singur producator isi permite sa intre in Carrefour, iar ei il accepta, ar fi ok.
Apoi pe masura ce inaintam dezamagirea, dezgustul si enervarea m-au cuprins pe de-a intregul. Erau foarte multi din zonele apiculturii si viticulturii, in rest erau producatori de ambalaje de tot felul, unii cu niste unguente pentru calmarea durerilor musculare (cum se gandesc ei la toti, asa?) si...si..siiii McDonalds, marele producator de hrana sanatoasa si mai ales ecologica!




Am iesit val vartej de acolo, asa cum spuneam dezgustata si nervoasa.
Insa pe marigini, in pavilioanele secundare, am avut bucuria sa vad producatori mai mici sau mai mari din diverse ramuri. Multi erau din gama pomiculturii si ne-am luat si noi cativa pomisori. Sa speram ca o sa le placa la noi.
Atractiile au fost bineinteles pavilioanele cu animale si pasari. Atat de frumoase erau toate!


Si-n pavilionul pasarilor am avut ce vedea. Tare rau mi-a parut ca n-a vrut Lucian sa ne luam vreo doua rate lesesti negre. M-am indragostit de ele si am ramas cu gandul la ele. Sunt splendide!


Preturile in general nu mi s-au parut mari, vorbesc despre ce ne interesa pe noi si am ajuns la concluzia ca merita sa astepti un an, atunci cand vrei sa faci o investitie si sa mergi la acest targ.
Ma opresc aici cu povestitul despre Indagra, asa cum am spus am fost cu totii super incantati si impresia mea este ca agricultura, cu toate ramurile ei, devine un segment din ce in ce mai atractiv si interesant pentru multi dintre noi, in special pentru tineri.
Am ajuns acasa seara tarziu, franti de oboseala si cu dureri de picioare, dar nu ne-a parut rau de nimic.
Ieri, duminica, a fost o vreme frumoasa, eu am mai pus o tura de gogonele, am reusit sa pun si varza pentru iarna si am facut ceva curatenie pe ici, pe colo, dar bineinteles ca nu se vede nimic.

Lucian a mai pus ceva salata noua ( in sfarsit salata este gata de livrare, am trecut-o in lista ), ceva spanac si a mai curatat din vrejurile de rosii si vinete uscate.
Nici nu stiu cand au trecut astea doua zile...

5 comentarii:

  1. Fix pavilionul cu gainile, care ma interesa, nu am reusit sa-l nimeresc. Bine, nici fi-mea nu mai avea rabdare... Dar la anul de acolo ma aprovizionez cu gaini :). Biiine, si rate negre :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi l-am nimerit oarecum din greseala, mi-au placut toate pasarile si era un vacaaaarm. Cocosii se intreceau unu`cu altu`, copii, mamici, bunici, gastele gagaiau, ratele macaneau, dar erau fff frumoase.
      Iar ratele lesesti negre...of :(

      Ștergere
  2. facem schimb la primavara,dai albe si iei negre de la noi.....si pe urma umpli curtea cu negre......si eu care visez la puii mici si galbui,am avut doar cioroi anul acesta

    RăspundețiȘtergere
  3. ACUM MOMENTAN MAI AM DOAR DOUA,FETITA SI BAIAT,DAR IN PRIMAVARA PROMIT SA-TI ADUC PACHETUL CU RATE.....CELE MARI SUNT FF BATRANE,IN SPECIAL RATOIUL,SI MI-E CAM TEAMA CA NE-AM PUTEA TREZI FARA EL INTR-O ZI.FARA BIBELOUL NOSTRU ,CUM IL NUMIM NOI.

    RăspundețiȘtergere