luni, 3 iunie 2013

Treburi

Eu zic sa incepem cu vineri dupa-amiaza cand ne-a vizitat un pui de grindina, din care am scapat un pic ciufuliti, dar in final bine, fara pierderi.
Mai rau a fost de cei din satul vecin unde a rupt tot.
 La noi vreo 4 fire de rosii au fost puse la pamant, din care 3 si-au revenit, iar dovlecii, dovleceii, varza si conopida au fost mitraliate, fara pierderi, din fericire.
Cam asa arata saracutele, dar isi vor reveni.

Sambata am avut treaba multa in solar, rosiile trebuiau copilite si aerisite.
Asadar am purces la treaba si am toaletat toate cele 664 de fire. Munca deloc usoara, dar m-a ajutat si vremea de afara pentru ca era racoare, soarele a stat mai mult in nori, astfel putand sa lucrez inauntru.
Mai pe dupa-amiaza rosiile erau gata, tunse si aerisite.

 
Resturile vegetale le lasam de regula pe potecile dintre randuri, ca sa protejam cat de cat pamantul. Se usuca foarte tare si apar crapaturi mari .
Intre timp vinetele si-au luat avant, la fel si o parte din ardei.


Duminica nu ne-am prea omorat cu treaba, ne cam ajunsese oboseala, m-am ocupat un pic de gradinita din fata, am mai smuls buruienile alea nesuferite, descoperind astfel cateva locuri unde am putut planta cateva fire de rosii.
Peste zi a fost frumos afara, exact asa cum imi place nici prea cald, nici prea racoare. Cu ploile astea verdele curtii parca a innebunit, totul are o culoare vie si frumoasa.


Si tot duminica, lebadutele mele harnice ne-au facut o prima si mare surpriza.


O frumusete mica si piuitoare. Ii asteptam si pe ceilalti.

12 comentarii:

  1. Ce bobocel frumos! Sa va traiasca. Mie nu mi-a fost dat sa am bobocei proprii dar cei 5 boboci de gasca cumparati si adoptati de gasca mea sunt acum adolescenti frumosi și formeaza in continuare o adevarata familie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O fi al meu, dar e frumos foc! Ne-a intrat in suflete imediat cum l-am vazut.
      Sa traiasca si ai tai, Ilincuta!

      Ștergere
  2. Ce scump e asta mic:))
    Multa treaba facui, spor in continuare:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare drăgălaș bobocelul. Să vă trăiască și să vă dea alții ca el. N-ați avut necazuri cu solarul, de la grindină? În unele părți furtuna și gheața au afectat solariile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, solarul e ok, la fel si folia. Desi a costat foarte mult si am asteptat destul sa o aduca din afara, folia si-a scos toti banii. E f rezistenta.
      Astept si fratiorii bobocelului, n-or sa fie multi, dar or sa fie bine primiti
      , ingrijiti si dragaliti.

      Ștergere
  4. dadada, rosii intre flori, imi place:)
    pitocul e de jucarie, stiu eu :)
    sau macar de jucat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e de jucat, dar nu vrea sa se joace cu noi si mamele lui ( ca-s doua), ne sasaie ca nebunele :)

      Ștergere
  5. Frumusel foc
    Ce l-as dragali si smotoci

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa va traiasca noii membri ai familiei si sa fie mereu sanatosi. Aceeasi frumusete {mai putin cea din solar)si aceleasi sentimente si noi le avem vinerea cind ajungem la gradina mea aflata la citiva km. mai aproape de capitala decit a ta,Iuliana. Si binenteles ca nici vietati de-astea dulci nu avem ca in cursul saptaminii nu sta nimeni acolo.Iti doresc mult spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere