luni, 25 februarie 2013

Zile spornice

Desi vremea e cum e ( si m-a exasperat deja!!), ploaie marunta si rece, vant de am zis ca ne ia cu totul pe sus, am incercat sa o ignoram lucrand cu spor in solar.
Am muncit amandoi ca doi bezmetici si tare-tare ne-a placut. Am ramas cu o usoara febra musculara la picioare si cu un spate destul de dureros, semn ca pauza a fost cam mare.
Am avut probleme cu cantitatile de seminte, in sensul ca nu ne puteam da seama cam cate seminte sau arpagic intra intr-o parcela.
Dar dupa ce am semanat una-alta am inceput sa pricepem si noi. Rezultatul : mai avem nevoie de multe seminte si mult arpagic. Ceea ce e foarte bine :).
Am semanat spanac, salata, ridichi in parcele. Urmeaza maine sa mai luam arpagic si usturoi ( nu stiu cum de uitasem de usturoi, noroc cu Lucian).



Aici avem loc gata pregatit pentru spanac.

Sambata am intrat in solar pe la noua fara ceva dimineata, am iesit la doisprezece pentru o pauza de gatit si servit masa si am reintrat la treaba, iesind amandoi pe la sase fara ceva. Lucian, in afara de pauza de masa, n-a iesit din solar.
Duminica ne-am permis o mica pauza de facut lucruri casnice si iesit la cumparaturi; am intrat in solar pe la unu si am iesit pe la cinci si ceva.
Ne-am mai facut si un soi de rasadnite in care am pus telina, conopida, tarhon si salata. La salata am vrut sa facem un experiment ( cei mai experimentati sa nu rada prea tare :), invatam si noi ) sunt tare curioasa care o sa fie mai harnica si mai spornica : cea semanata direct in parcela sau cea pusa la rasadnita.
Nu am putut ridica foliile si nici nu voiam sa mai deranjez semintele, va arat numai asa .

Am pus unele seminte in ladite, iar altora le-am facut parcelute din turba. Sub parcelute am pus folie de plastic, iar deasupra am acoperit cu agril si apoi folie de plastic. Speram sa le placa culcusul si sa germineze.

Aici avem spatiul care mai trebuie umplut cu salata, spanac, ridichi, ceapa si usturoi. Pentru ca in aprilie sa avem ceva produse pentru cosul nostru.

 
Mai avem ceva de lucru :). Speram ca saptamana asta sa-l terminam. Practic o intreaga jumatate de solar va fi plina cu ceapa verde, usturoi verde, salata, ridichi si spanac.

In alta ordine, au inceput sa oua ratele! Iupiii! Sunt tare bucuroasa. Sambata, duminica si azi dimineata am gasit cate un ou in cotetele lor. Nu-mi fac sperante ca or sa inceapa toate sa oua, dar macar jumatate si tot as fi multumita.
Dupa ce terminam cat de cat cu lucrarile in solar, vreau sa facem o reorganizare a cotetelor, o imbunatatire mai bine zis. Si la rate si la gaini.
A!Uite acu` mi-a venit ideea ca dupa ce terminam in solar, o sa incepem in gradina cu lucrul...(he-he-he! e plictiseala la tara, ha? asta aviz celor care spun ca la tara n-ai ce face si te plictisesti ), dar trebuie sa ne facem timp si pentru ele, am impresia ca sunt chinuite. Nu stiu de ce, dar asa cred eu.

Cam asta am facut in week-end, noi zicem c-am avut spor, oricum amandoi suntem incantati si multumiti pana acum. Speram ca totul sa fie bine, semintele sa germineze si sa iasa niste plantute frumoase.

30 de comentarii:

  1. Arata...promitator. Spor si sanatate sa aveti !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce harnici ati fost!
    Bravo!
    Eu m-am prelins pe langa geam in asteptarea primaverii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, dar adevarul e - ca sa fiu foarte sincera - cand lucrezi pentru tine ai un spor fenomenal :).

      Ștergere
  3. Pe langa o parcela de ceapa verde mai vreau una de ridichi:)))))
    Ratele la noi oua de vreo 2 saptamani, daca vreiti sa cloceasca cand da caldura lasati ouale in cuibar:))
    Spor sa aveti in toate si roade cat mai bogate si cosuri cat mai multe si mai pline!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai vreau bobocei mici si galbeni si-ti dai seama ca o sa te bazai la cap, cand o fi vremea, cum sa fac cu ele :).
      Te-am notat si cu ridichiile :))

      Ștergere
  4. Wow! Ați făcut o treabă excepțională cu solarul! E drept că e scump, dar merită. Mai cunosc pe cineva care, odată apucat de treabă, nu știe cum să se mai oprească... :) Așa e, când lucrezi pentru tine, ies minuni. Felicitări și recolte bogate! Să aveți o răsplată cel puțin pe măsura entuziasmului. Pe care-l cam bănuiesc eu... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ohoo, las` ca stiu si eu pe cineva care ar dormi in solar :))).
      multumim, asemenea!

      Ștergere
    2. :))) Dincolo de zicerile anterioare, mă impresionează stilul de lucru. Chiar aveați dreptate, într-un răspuns anterior: soțul dumneavoastră are un vădit spirit german în modul în care concepe munca. Îngrijit, ordonat, temeinic. Chestia cu planificarea mi-aș dori și eu s-o „preiau” de la dumneavoastră :)

      Ștergere
    3. ieri, cam neatenta, cam obosita si dusa bine pe ganduri, intr-o parcela de spanac (ultima) am facut 5 randuri si nu 4 ca la restul.
      mooaa... a fost o crima :))), juma` de ora mi-a tinut teorie, era sa ma puna sa strang semintele din rand, nu alta :))).
      e foarte riguros si ordonat.
      daca va inspira ceva de la noi sau aveti intrebari suplimentare, va rog, oricand cu placere :).

      Ștergere
  5. Ai definitivat lista cu viitoarele plante din solar?
    Daca da, sa faci o postare cu ce preconizezi ca vei avea in gradina, sa dam mai departe sfoara-n tara si sa ne inscriem pentru produsul finit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hai ca m-ai facut sa-mi dea lacrimile :).
      da, am o lista, sigur ca am. nu m-am gandit sa public, dar o s-o fac.
      mersi Simonica :)

      Ștergere
    2. Nu ai pentru ce.
      Meritati sa fiti promovati
      Eu de pe acum ma inscriu la usturoi de toamna, daca o sa aveti :)
      Astept postarea sa ma inscriu :)

      Ștergere
    3. o sa ma gandesc, o sa ma sfatuiesc cu Lucian si o sa o fac.
      mersi inca o data :)

      Ștergere
  6. Hiiiii la tara nu ai treaba daca vrei sa nu ai treaba!!!!! Spor la toate! Solarul arată promitator! Mirela

    RăspundețiȘtergere
  7. Despre salata semanata direct si cea in rasadnita. Daca sunt amandoua in solar cea semanata direct se va dezvolta mai bine decat cea din rasadnita. Anul trecut am constatat ca salata rasadita a pierdut cca o saptamana la dezvoltare fata de cea care a ramas in recipientul cu rasaduri, banuiesc datorita pierderii de retea radiculara urmare a transplantului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari. un inceput in forta. Sa aveti o saptamana frumoasa si plina de bucurii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai la lupta cea maaaare,
    Soață și soț să ne unim
    și-n bio cultuuuură
    din plin să reușim!

    V-am compus un imn!

    RăspundețiȘtergere
  10. Un rasad de bucurie aveti din partea mea- pentru solar si pentru felul in care adunati oamenii in jurul lui

    RăspundețiȘtergere
  11. vaaaiiii, deja imi imaginez viitoarele poze cu solarul vostru verde tot. abia astept sa vad si eu viitoarele plantute. si vor iesi ca prea le-ati pus cu drag. gata cu vorba, "sa trecem la treaba"! pardon "treceti" :)))))) pupici (Alina)

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu pot aprecia cati metri patrati are solarul, dar mi se pare imens. Ati muncit, nu gluma! Sa aveti recoltele bogate!

    RăspundețiȘtergere
  13. Stiti cum e la voi in solar?
    Ca la neamtz in shpaitz!!! :))
    Imi place!
    Felicitari, mult spor si sanatate va doresc!

    RăspundețiȘtergere