marți, 5 februarie 2013

Verde de februarie

In week-end ati vazut cam care a fost activitatea noastra principala, in plus mi-am pus la punct niste treburi casnice cu care ramasesem taaaare mult in urma.
Ce nu am facut a fost curatenia la pasari, lucru amanat de multa vreme si care a devenit urgenta. Sper ca sambata viitoare sa-l fac. De fapt nu sper, e obligatoriu sa-l fac.
Ziua s-a marit, soarele parca are ceva putere, a fost si inca este caldut afara, iar zapada s-a topit lasand la vedere niste splendide gunoaie care nu stiu cum au ajuns la mine in curte. In toamna nu-mi amintesc sa le fi lasat asa... pe ici, pe colo.
Sau ar fi o alternativa, ultima placere nebuna ( alta decat furatul papucilor si ascunsul lor in curte) a lui Mairon e sa aduca toate ambalajele, pet-urile, pachetele de tigari si ce mai gaseste el in strada si pe camp, in curte. Pe unele, banui care ii plac mai mult, ni le pune fix pe prag. Evident, ca este foarte mandru de treaba asta! Sta in sezut, da din coada bucuros si se uita in ochii mei asteptand laude si ode.
Dar sa revin! Cum spuneam zapada s-a dus, draga de ea, iar in gradina au inceput sa-si iteasca varfurile ceva plantute.
Ceapa pusa asta toamna.

 
 
Pe dumneaei nu o recunosc ca fiind pusa de mine, a iesit singura, ca asa a vrut.
 

Ele cred ca-s ceva zambile, ramase de la fostii proprietari. Dupa ciupiturile pe care le au, zic ca le-au descoperit gainile inaintea mea.
 

Si inca una abia rasarita.


Patrunjelul si spanacul mi-au facut o surpriza foarte frumoasa. Nu numai ca au rezistat la geruri, dar au si crescut sub folie ( multumesc dragi colegi gradinari ca mi-ati deschis mintea ).
 Patrunjel.
 

Spanac. Se vad frunzele mari care-s moarte, atacate de ger, dar se vad si cele mici, abia date.

In curand fac de o salata.
Imi place verdele in general, dar verdele asta de februarie parca e si mai frumos.

17 comentarii:

  1. Harnice plantutele voastre....asa ca si voi ...defapt! Abia aștept sa vina eaaaa primăvara.... De tot ! Mirela

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat ca si plantutele mele din gradina nu mai au rabdare, asa ca mine :))
    Rubarba tot zice acolo in fiecare zi ca ea vrea primavara, la fel si niste patrunjel si telina de frunza uitate in gradina

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mirela & @Simona

    Nici noi nu mai avem rabdare :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am descoperit blogul acesta in weekend si de atunci l-am citit din scoarta in scoarta :D E minunat!

    P.S. Spanacul arata grozav!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am ceapa verde. anul trecut m-au "ajutat" copiii s-o scot pe cea uscata si au lasat multa in pamant, asa ca in toamna tarziu eu aveam ceapa verde. Si n-am apucat s-o scot pe toata, a prins-o zapada, iar acum cand s-a topit vad ca ceapa e inca verde si frumoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asa si eu cu loturile unde pusesem ceapa de anul trecut. nu am vazut si a mai ramas ceapa in pamant, iar acum pe partea aia mi-au iesit cateva si-s mai mari ( am pus eu o poza cu una mai maricica)
      dar asta pusa din toamna e mai micuta

      Ștergere
  6. Mie imi seamana a mangold spanacul tau :) Superb e verdele de februarie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite ca habar n-aveam ce e ala mangold :). asa ca l-am gugalit si....cam pare, dar nu are tijele rosiatice, cum am vazut eu in poze. sunt albe.
      e un soi de spanac care e adus din spania sau italia, nu mai stiu, nu e romanesc sigur

      Ștergere
    2. Este mangold, exista si cu tije albe ca al tau. Am si eu seminte din Croatia, unde e foarte apreciat. Il fierb si il servesc salata cu ulei de masline si usturoi ...
      I se mai spune si Chard, Swiss Chard, Silverbeet, Perpetual Spinach sau Mangold. Croatii ii spun Blitva. E o planta mediteraneeana.

      Ștergere
    3. mersi Dani :) deci am mangold :)
      dar si gustul e la fel, eu l-am pus crud in salata, cat au fost frunzele tinere si nu i-am deosebit in nici un fel gustul. am zis ca asa e spanacul la ei.

      Ștergere
  7. Spanacul arata senzational. Daca as avea unde, mi-as lasa si eu niste verdeturi sub folie. Trebuie sa fie nemaipomenit sa le culegi asa crude si proaspete in plina iarna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Verdele de februarie ne place mai mult, probabil, pentru ca este primul pe care il vedem dupa multe zile.....albe :D. Mie mi-au ramas ochii la patrunjelul asta al tau verde crud si frumos foc. Stiu ca spuneai, la un moment dat, ca o sa-i faci tu ceva ca sa iti reziste peste iarna. Deci, ce i-ai facut pentru ca uneori eu is cam blonda si nu ma prind din prima? :D L-ai acoperit cu folie si atat? Nu pot sa inchei fara sa te felicit pentru prima productie din acest an! (Alina-Gl)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la sfatul colegilor gradinari cu experienta, mai ales al Simonicii ( fusaru.blogspot.com)l-am acoperit cu folie.
      Si atat :).
      El a trait si si-a vazut de treaba lui acolo sub folie. La fel si spanacul, de fapt mangold, dupa cum mi-a spus Dani ca ar fi.

      Ștergere
  9. ah,ador spanacul...la patrunjel obisnuiesc sa rup cate un fir cand trec pe lanaga el si sa-l primb prin gura,sa-i simt mirosul si gustul.nu stiam de mangold,dar trebuie incercat.
    sa aveti o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e f bun la gust, eu am completat diverse salate cu el.
      o zi minunata si tie iti dorim :)

      Ștergere